MODA VE TAKLİT

52 7 0
                                    

Bismillahirrahmanirrahim

Esirgeyen ve bağışlayan Allah'in adıyla sözüme başlarım. Allah'ın selamı ve bereketi üzerinize olsun.

Günümüzde gençler arasında hızla baş gösteren en büyük hastalıklardan biri moda ve taklittir. Toplumumuzda kanserli bir hücre gibi hızla yayılan bu illet toplumun her kesiminden insanı etkisi altına almakta ve başkalaştırmaktadır. Kültür emperyalizmi dediğimiz bu şey bizi bizden çalmakta bizim kökenimizi, benliğimizi başkalaştırmakta kendi potasında eriterek benliğimizi dejenere etmektedir. Sözde batıya uyup muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için kendimizde daha nelerden taviz vereceğiz..? Allah'ın düzeninden başka daha hangi düzene riayet edecek, daha hangi düzenin kölesi olacağız..? Allah'ın ayetinden başka , Allah'ın düzeninden başka kılık kıyafet düzeni yapmaya çalışanların tamamının yaptıkları ifsattır, bozmadır. Biz ki İslam diniyle müşerref olmuş bir milletiz. Rabbimiz bizi İslam gibi yüce bir dava ile şereflendirmiştir. Bu kendini bilmezlik neden..? Bu başkasına benzeme arzusu benliğimizi kaybetme çabası neden..? Biz ki " Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o onlardan olmuştur" diyen Resulullah (s.a.v)'ın bu hadisini kendine düstur edinmiş bir ümmetiz!

Ey erkek kardeşim! O daracık, paçalarını kıvırdığın, bir kızın bile bakmaya hâyâ ettiği o pantolonla dışarı çıkarken bir daha düşün!

Ey kız kardeşim! Bütün herkesin dikkatini çektiğin, parfümünle yanından geçeni zehirlediğin, yaptığın bir ton makyaj ile kendini tesettürlü zannettiğin ama tesettürün yanından bile geçmeyen, yaptığın deve hörgücünle sokağa çıkarken bir daha düşün..!

Allah'ın ayetiyle alay etme, Allah'ın ayetini hafife alma..

Selam ile dua ile.

Esselamu Aleyküm.

KÜBRA GÜLTEKİN

K

Gençler YazıyorTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon