İmtihan

23 1 0
                                    

Kalkmak için, insanlardan medet umdun. Dört duvar odada son ses müzik dinlemekle geçer sandın acıların. Geçmedi. Sigaraya, alkole başvurdun içindeki sıkıntının geçmesi için olmadı. Tek çare gibi görüne intihara bile kalkıştın. Onu da beceremedin.

..Bende düştüm. Dört duvar odaya sığınıp kitaplarda aradım çareyi..Dokuz ay da yetmiş kitap okumuştum. İnsanlarla ilişkimi kesmiştim. Ailemle falan yemek yemiyordum. Etrafımda nasıl olduğumu soran kimsem yoktu. Okuldan geç geliyordum eve gitmek istemediğim için. Niye geç geldiğimi soran falan yoktu. Duygu ve düşüncelerime saygı duyan bir ailem yoktu. Annem ortamı yumuşatan tek kişiydi. Evdeki bağrışmaları duymamak için son ses müzik dinlerdim. Namazlarımı aksatmıyordum. Ama isyan içerikli sözler sarf ediyordum.’Neden ben.?’sorusunu hiç bir zaman çözememiştim o zamanlar.

Rabbim beni unutmadığın karşıma derdimle dertlenecek bir dost göndererek gösterdi bana. Onu gördüğümde Allah’ı hatırladım. Her sohbeti uzaklaştırır götürürdü beni. Başkalarının derdiyle dertlenmeyi öğretti bana. Bu dünyada tek dertli ben olmadığımı hatırlattı.

İmtihan dedi bana..Ben kendi derdim için ağlarken o başkaların derdiyle dertlenir ona ağlardı.

Allah’a yakınlaşmamı o sağladı. Kendi imtihanıma şükretmeyi o öğretti.

Ve ben Allah’a koştukça derdimi unuttum. Rabbim düştüm kaldır beni dedikçe kalbimin huzur dolduğunu hissettim. Yavaş yavaş dualarımın kabul olduğunu gördüm. Bu dine hizmet etmek için çok dua ettim. Ve Elhamdülillah Rabbim hocalık gibi büyük mertebeyi benim gibi günahkar kuluna nasip etti. Kur ‘an’ı Kerimi okuyunca içimde ki umut filizleri büyüdü. Allah’a şükür etmem için bir sürü sebebim olduğunu gördüm sonra.

Yürüyordum. Konuşuyor gülüyordum. Filistin’de değildim. Suriye’de vatanından kovulmuş değildim. Doğu Türkistan da siyonistlerin işkencesine maruz kalmamıştım. Nereden geldiğini bilmediğim bombalar patlamıyordu. Namusuma göz koyan İslam düşmanları yoktu etrafımda. Zindanda işkence görmedim ve Elhamdülillah müslümandım. Etrafımda Allah’ı bana hatırlatacak çok şey vardı. Ne zaman kalbim mahzun OLUP birine sarılma İhtiyacı duysam secdeye koştum. Umudumu yitirecek gibi olsam Rabbim kendisini unutturmayacak birilerini çıkarttı karşıma.

… Sen kardeşim, Düştün.Kalk secdeye sarıl.Kalbinin ferahlayacağını hissedeceksin.Bırak ıslansın Kur’an’ın gözyaşlarınla.

 

 Allah, bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. 2 \ 286

Yüce Allah buyuruyor ki: ‘Mü’min Bir kulumu Bir hastalığa müptela ettiğim zaman Bana hamd ederse anasından doğduğu gunku gibi günahlarından temiz’ait Olarak yatağından kalkar. Yüce Allah buyuruyor ki: ‘. Ben kulumu bağladım, sınadım (şimdi ey meleklerim sağlam Iken ona yazdığınız sevaplar gibi hastalık zamanı Için de Cardio sevapları Yazin “(Ahmed bin Hanbel, Müsned IV / 123)

Sahâbelerden Abdullah diyor ki:’ Rasulullah’ın huzuruna … girdim; Yâ Rasulallah, dedim, çok ateşin var “Evet dedi,” Ben sizden on iki kişinin hastalığı kadar hastalanırım “Ben: ‘Şu halde, senin için ecir vardır’ deyince buyurdu ki:” Evet, aynen öyle hiçbir müslüman yoktur ki , ona bir diken ettik daha küçük bir şey de olsa eziyet veren bir şey isabet etsin de, Allah o şeyi, ağacın yapraklarını dökmesi gibi, o müslümanın günahlarına keffâret kılarak günahları ondan dökmesin “(Buhari;. Askalani, S. Buhari Şerhi, c. 10, s. 111)

 

İmtihanımızı, günahlarımıza kefaret sayan Rabbime Gökyüzündeki YILDIZLAR, Yeryüzündeki kumlar adedince şükürler olsun.

 

Esselamunaleyküm. Selametle.


Ravza ÇİFCİ

Gençler YazıyorWhere stories live. Discover now