Ensar İçinde En Sevgili Olma

988 50 15
                                    


Ensar içinde en sevgili olma şerefini kazanan bahtiyar: Sa'd bin Muaz (r.a)

6 yılını Müslüman olarak geçirmesine rağmen Efendimizin (sav) dilinde "Ensar içinde en sevgili olma" şerefini kazanan kutlu bir sahabedir.

Sa'd bin muaz (ra) Evs kabilesinin reisiydi. Mus'ab bin Umeyr (ra) vasıtasıyla islam sevgisi islam davası oluşan bu kutlu sahabe Müslüman olduktan sonra Evs kabilesinin hidayete ermesine vesile olmuştur. Daha Müslümanlıkla tanışır tanışmaz iki rekât namaz kılıp kavmini toplattı.

Kavmiyle ilgili bir konuşma yaptı ve şunları söyledi:

"Ey Eşheloğulları! Beni nasıl tanırsınız?" "Sen bizim efendimiz, en ileri görüşlümüz ve en güvenilir adamımızsın" dediler. "Ben de size söylüyorum ki, sizler de benim gibi Allah'a ve Resûlüne (asm) iman edinceye kadar, ben içinizden erkek veya kadın, hiçbir kimseyle konuşmayacağım."

Bu konuşmayı yaptıktan sonra kabilede akşama kadar Müslüman olmaya kalmamıştı Hicretin 5. Senesinde kureyş müşrikleri medine'yi muhasara etmişlerdi. Sad bin Muaz (r.a) burada ağır yaralanmış ve şu duayı etti:

"Ya Rabbi! Eğer Kureyş'le aramızdaki harp devam edecekse ben hayatta kalayım. Senin Peygamberine eziyet eden, onu yalanlayan bu adamlarla harp etmekten hoşlandığım kadar başka bir şeyden hoşlanmıyorum. Eğer aramızdaki harp sona eriyorsa, beni şehadet mertebesine yükselt. Ya Rabbi! Bir de, Benî Kureyza'nın akıbetini bana göstermeden canımı alma...

İşte saadet bu kadar kolay olsaydı bu mertebeye ulaşmayı Rabbimiz hepimize nasip eylesin.

Şefaatlerine nail eylesin. Büyük saadetlere vesile olsun.

Vesselâm vedduâ ile...

Furkan CULHA

Gençler YazıyorTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon