Batıla Çeken Kuvvet..

85 10 0
                                    

Allahû Teâlâ insan oğlunu iki kuvvetin basıncı altında bırakmıştır. Bunlardan birsi ruh,diğeri ise NEFS'tir. Nefs, insanı sürekli bâtıla,kötülüğe,utanmazlığa çeken bir kuvvetir. Nefs'i bu duruma sürükleyen ise şeytandır. Nefs ile şeytan bir araya gelince gönül Hak'tan uzaklaşır. Gönül Hak'tan uzaklaşınca sadrak daralır. Sadrak daralınca yükün ağırlaştığını hissederiz. Belki de yakınırız bu durumdan. Ama Şüphesiz Yaradan Yâr bizlere taşıyamayacağımız yükü yüklemez. Evet şimdi nefis ve vicdanın mücadelesi başlar. Vicdan,Ebu Bekir gibi yaşamak isterken Nefs,Ebu Cehil gibi yaşamak ister. Vicdan onu Allah'a yaklaştırırken,nefis batılla meşgul olmak ister. Vicdan,nefsin prangalarından kurtulmak isterken,nefis mâlâyani işlere heves eder.

Vicdanın nefis prangalarını yıkamayaşının yegâne nedeni; çevre,sosyal ağlar,belki en yakın dostumuz,belki de ailemizdir. Bu sebebler nefsin pragalarından kurtulmasına izin vermez. Ve bir kez daha kurtulamaz nefs prangalarından...

Yine yenik düşülür rengarenk başörtülerine,makyaj malzemelerine,güzel kızlara ve yakışıklı erkeklere.Bunların asıl sebebi ise Nefs-i Emmâre'yi yenemeyiştir. Peki nedir Nefs-i Emmâre?

Nefs-i Emmare: İnsanı zorla kötülüğe iter. İnsan,ruhunu ve vicdanını dinlemeksizin nefs-i emmareye itâât eder. Nefs-i emmâre 'nin zincirlerindeki insan kalbi bâtıla dalmıştır. Bu durum ise ziyadesiyle Mevla'dan uzaklaştırır. Eğer kalp bu mertebede uzun bi süre kalırsa artık gayb alemine ulaşmaya gücü yetmez. Nefsin yedi kat perdelenmiş halidir,nefs-i emmâre .. Vicdan ve nefsin arasına koyulmuş yedi kat kalın perde. Bu kalın perdelerden yedinci perdeden birinci perdeye doğru inildikçe birer perde ortadan kalkar. Her perde ortadan kalktıkça zulmâniyet,kesâfet,kibrâniyet ve cismâniyet azalırken; ruhâniyet,letâfet,nurâniyet ve zerâfet derece derece artar. Peki kimlerdir bu nefs-i emmâre perdesinde takılı kalanlar???

ONLAR ŞUNLARDIR Kİ ÜÇ SINIFA AYRILIRLAR:

1.) Allahû Teâlâ'nın emirlerini yerine getirir lâkin nehylerden sakınmaz.

2.) Allahû Teâlâ'nın emirlerine uymadığı gibi nehylerindende sakınmaz fakat itaat edenleri sever.

3.) İslâm adı altındadır ama itaat etmeyi ve itaat edenleri bunun yanında islâmiyeti sevmez.

RABBİM BİZLERİ NEFS-İ EMMÂRE PERDESİNDEN SIYRILANLARDAM EYLESİN (AMİN) SELÂM VE DUA İLE.

FATMA P.

Gençler YazıyorWhere stories live. Discover now