Bizlerin vay haline

50 10 0
                                    

Bismillahirrahmanirrahim

Siyasetten anlamam, ilgilenmem de zaten.Ama Allah razı olsun bizler şuan başörtülü geziyorsak Allah'tan korkan devlet başkanları sayesinde, her neyse...

Etrafta 'Çok fazla Suriyeli var gitsinler memleketin de savaşsınlar niye kaçıyorlar diyen' ensar ve muhacir kardeşliğini unutan abiler, ablalar var..Şimdi bizler kendimizi onların yerine koyacağız.

Ailen ve en sevdiklerin sofranın başındayken yanınıza nerden geldiği belli olmayan, gürültülü bir şey düştü. O an toz dumanla karışık çığlıklar yükseldi evden..Yanık kokusuna karışmış, anne ve babanın kanının kokusu.. Sen hayattasın..Demek ki görecek günlerin var daha..Kalkıp etrafa bile bakamıyorsun. Ailenin öldüğünü görmek istemiyorsun. Hem kim ister ki sevdiklerinin paramparça olmuş bedenini görmeyi..Kimse istemez..Ailenin cenazesini orada bırakıp kaçmak zorundasın..Soğuk kanlı davranmaya çalışırken önüne düşen bebek cesetleriyle tekrar kahroluyorsun..Gizli gizli,bir zamanlar mutluluktan koşup oynadığın sokaklardan tek başına kaçmak zorundasın. Bindiğin feribotta 30 kişisiniz..Çocuklar ve kadınlar çoğunlukta..O an bombadan kaçan o aileler sele kapılma riskine rağmen kaçmaya çalışıyorlar..Ve bir dalgayla birlikte 5 dakika önce yüzüne gülümsediğin AYLAN KURDİ sele kapılıp bir kıyıya çarpıyor. Feribottaki 29 kişi boğularak can veriyorken sen hala yaşıyorsun..Demek ki imtihanın bitmemiş..Kaçtığın ülke seni kabul edince 'Sonunda kurtuldum' diyorsun..Ama öyle olmuyor..

İnsanlar sana hor davranıyor. Kimliğin yok..Evin yok..Açsın..Geceleri soğuktan üşüyorsun da bir Allah'ın kulu sıcak bir çorba vermiyor sana..Çünkü vicdanlara da bomba patlatıyor artık insanlar..Memleketinde lüks içinde yaşarken, gittiğin ülkede bir ekmek parasına iş veriyorlar sana..Başkaları yüzünden sen de hor görülüyorsun.."Sen, aileni bombalayanlara değil de sana yardım etmeyen müslüman kardeşlerine kızıyorsun. Zaten en son ya memleketine dönüyorsun orada üstüne bomba yağıyor ya da kaçtığın ülke de açlıktan ölüyorsun.Ve ölürken tek bir söz çıkıyor ağzından'Bu ümmeti Allah'a şikayet edeceğim.' Allah korusun..

Şuan suriyeli kardeşlerime vatandaşlık verilecek konusu var dediğim gibi pek siyasetten anlamam. Doğru ya da yanlış bunu hakkında da bir fikrim yok..

Ama şu önyargılarınızı kırıp atın.

Onlara memleketlerin de savaşsınlar diyoruz da onlar kiminle savaşacak?

Aniden gelen, neyin, kimin attığı belli olmayan bombalarla mı savaşacaklar?

Ve sen müslüman kardeşim 'Suriyeliler geldi ülkeyi karıştırdı' diyen..Evet sen. onlar yokken de ülke karışıktı. Bu 'Şu millet geldi ülkeyi karıştırdı, şu millet geldi barıştırdı' meselesi değil..Bu mesele Ümmet olamama meselesi..Eğer ensar ve muhacir olmanın bilincini kavrasaydık, ne sen 'şu milllet ülkeyi karıştırıyor' derdin ne de bu ülke karışırdı.

Şimdi Sus..Ve birisini yargılamadan 'Memleketine gitsin savaşsın' demeden önce dön ve kendi milletinden olan bedelli askerlik yapanlara bak..Senin ülkende de var ortalığı karıştıran, devletini korumayıp para basıp kaçan..

Rabbim bizlere ümmet olma bilinci versin..Amin ecmain..

Selametle kalın..Esselamunaleyküm..

Denizde boğulan Aylan Kurdi, Üstüne bomba yağan Hanzala değildi..Denizde boğulan da bizdik..Üstümüze bomba yağdıran da...

Ravza Çifci

Gençler YazıyorWhere stories live. Discover now