Evlenmek istiyorum ama ailem izin vermiyor ?

205 11 0
                                    

Allah'ın selam ve rahmeti üzerinize olsun.

Bugün sizler ile çağımızın hastalıklarından biri olan 'Ailelerin evliliğe bakış açısı'nı konuşmak olacak. Sizlere bu yazıları yazarken hep hedefimiz kendi yaralarımızdan haber vererek yazmak olmuştu. Bugün ki yazımda da bu hâl değişmeyecek! Yine kendi ahvalimden yola çıkmak istiyorum. Ama önce bilmemiz gereken bazı şeyler var. Mesela "evlilik nedir?" bu soruyu cevaplandırmamız gerekiyor.

Evlilik; Ömrüm boyunca seni seveceğim nâraları atmak değildir. Çünkü hakiki evlilik ömür ile sınırlanamayacak kadar kutsal bir görevdir. Eşi ile hem maddi (dünya) hayatında hem de manevi (ahiret) hayatında hesap ödetmemelidir. Yeri geldiğinde Muhammedvâri(a.s.m) aldığı sırr-ı azimeyi ilk paylaşacağı eşi olmalıdır.

Peki bu arada aileler bu olaylara ne diyor? Açık konuşmak gerekirse bizim "bilinçli ailelere" teşekkür haricinde söyleyecek bir şey bulamadık. Peki nasıl bilinçli aile olunur? Bilinçli aile; Evladının maddi isteklerine cevap verebildiği gibi manevi cevaplarını da anlayıp cevap verebilmelidir. Artık kendisini silveceler, kızarıklar ve şehvet sıçraması içinde bulmuş evlatlarını sadece halinden anlayan aileler bilinçli olarak nitelendirilir. Kuran'ın emri olan "zinaya yaklaşmayın"/İsra Sûresi ayetini savunup evlatlarını bu emir ile yetiştirmelidirler.

Ama öyle aileler gördüm ki; Evladım sevgili yapsın yeter ki evlenmesin diyebilecek kadar cahilleşen, üstüne sizin okuduğunuz şeytanın sözü diyenleri...

Evlenmek istiyorum ama ailem izin vermiyor? Vaad-i Kur'anı dinle kardeşim. Kur'an ne emreder? Efendimiz ne der? tüm mevzumuz bu olmalı. Evlilik nefes almak kadar ehemmiyetli ve ihtiyaca binaen verilen bir nimettir. Asrımız öyle çirkinleşti ki öyle sözler dökülüyor ki! Sanırız ki "Sevgililik, haramlık iyidir .Evlilik kötü bir şey" bu hale getirildik. Evlenmek isteyen kardeşlerimize vermemiz gereken tavsiye bellidir. Öncelik ile ne istediğinden emin olucaksın? Neye talipsin? Neyi talep ettin? Ve ne haldesin? Halin belli ki haramlar içinde yok olmaya doğru gidiyor. Evlilikten sakın vazgeçme! Sakın şeytana ve onun kuklası olmuş insanların akıldan uzak sözlerine uyma. Ama bu had de sınırlı olsun.Evleneceğim diye de aileni atma, ama o öyle bir çizgi olsun ki Allahın izzeti ile emanet edildiğin ailen arasında edebi aşma! Nefsine kılıf için 'dini nikah' hayallerine girme. Şeriat ile hüküm verilmeyen topraklarımız da hukuk noktasında "dini nikah" hanımın olucak kişinin haklarını korumayacaktır. Onun için dürüst ol resmi nikahını da kıy! Kredi faizine fetva vericek hoca arayan sahtekarlardan olma(!) Ailene anlat, usanmadan bıkmadan diret. Hala mı dinlenmiyorsun? Sus,çünkü bilirsin ki 'konuşan hakikattir' daha evim bile yok, ee okulda var?, peki ya çeyiz?.Bunları dert edip kendine zarar verme. Şunu iyi anlayacaksın evlenmek istediğin o kızı dünyaya yenik düşüp bırakırsan. Bugün haram olan o kızı bırakıp binler ile karşılaşma ihtimali vardır. Unutma sen Allah dersin de Allah 'yetiştim kulum' demez mi? Bunu bil, bunu hayatına rehber et ki rahat et.

Not: Bir de unutmadan duâlaşalım:) Okul biter,iş sahibi olunur da hiç biri bizlere haramdan gelen sonsuz elemleri hafifleştirmez! İNŞAALLAH Rabbimiz bizlere helalliği, karşımıza çıkanlara da Hidayeti nasip eyler.Yeter ki sen iste hem bilmez misin ki 'duânız olmasa ne ehemmiyetiniz var?' diye buyuran Allahtır. Bilmem anlatabildim mi?

Not:Öneri,görüş,sorularınız için twitter'dan ulaşabilirsiniz. Allahın selamı ile:)

Batuhan Genç 

Gençler YazıyorHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin