MASA VE MUMDAN GÖLGEDEKİ GENÇLİĞE

21 3 0
                                    

Selamun aleyküm kardeşlerim.
Yaratan, yoktan var eden (El-Hâlık),Müslümanların dostu, onları sevip yardım eden (El-Veliyy) olan Allahın adıyla, bize yol gösteren Peygamberimiz Hz.Muhammed (sav) ‘e salatla başlıyorum.

Sıfırdık.Doğduğumuz günden yükümlü olduğunuz güne kadar sıfırdı günahlarımız.Bembeyaz bir sayfa gibitertemizdik.Sonra ne mi oldu? Nokta nokta kararmaya başladı sayfamız.Bir yandan temizlemeye uğraştık diğer yandan yine karardı. Dünyaya geliş gayemiz de o sayfayı temiz tutabilmek değil miydi?

Kimse kimsenin sayfasındaki noktalarıbilemez.Zaten kimse kendi sayfasındakileri bile bilemez.Noktaları silmek için geç değil.

Düşünelim ki bir masa yapacağız. Öncelikle tahta bulmalıyız. Sonra bu tahtalara şekil vermeliyiz. Ayaklarını üstüne nasıl sabitleyecegiz? Bunun için çiviye cekice ihtiyaç var. Renklendirmek için de boyaya. Noldu peki? Şimdi tam bir masa oldu değil mi?
Bu masayı adım adım yaptık. Bir ayağı olmasa düzgün bir masa olur muydu? Hayır. Şimdi o masayı imanımız olarak düşünelim. Malzemeler de ibadetlerimiz olsun. İbadetlerle sağlam ve güzel bir iman sağlayabiliriz değil mi? Bizim amacımız da eksik bir malzeme bırakmayıp düzgün bir iman oluşturabilmek olmalıdır.

Peki Müslüman bencil olur mu? Tabiki hayır. Kendi imanımızı kuvvetlendirirken çevremize de yardım etmezsek olmaz tabiki.

Bir yerden bir yere gidiyorsunuz ve etraf görülemeyecek kadar karanlık. Elinizde bir mum var. Etrafı görmek için yeterli mi? Ya da şöyle diyelim yanınızda elinde mum olan daha çok kişi olsa etraf daha çok aydınlanır ve ulaşacağınız yere daha kolay varırsınız degil mi?

Şimdi yavaş yavaş sona gelelim. Herkes sağlam bir iman için çalışsa ve etrafındaki insanlara katkı sağlasa elimizdeki mumlarla bir araya geliriz.Böylece etrafa daha çok ışık saçarız. Böylece dünya denen geçici hayattan ebedi olan ahiret hayatına giderken kolayca ulaşırız Allahın izniyle.

Allah yedi kimseyi, kendi zıllinden başka sığınak olmayan mahşer meydanında (kıyamet gününde), zılli (gölgesi) altında himaye buyuracaktır.

İki Ömrünü ibadet neşvesi içinde geçiren genç.

Birleşip o gençlerden olabilmek duası ile Allaha emanetsiniz kardeşlerim.

Büşra KAYNARPUNAR

Gençler YazıyorHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin