3 Dinde Kadın

86 16 8
                                    

Esselamü Aleyküm ve Rahmetullah ve Berekatühü

Günümüzde kadın-erkek eşit(!) tir. Öyle ki pek çok kadın, erkeğin yapabileceği işi yapma çabasında. Yapanlara "Aferin!" yapamayanlara "Korkak..!!" sıfatı yakıştırılmakta. Ama bu sıfatlar yakıştırılır iken fıtri özellikler, beceriler göz önünde tutulmamakta.

Yahudilik dinine göre erkek topraktan yaratılmıştır ve Tanrının nefesiyle ilahi bir nitelik kazanmıştır. Kadın ise gerçekten İlahi bir değer kazanan erkekten yaratılmıştır. Ne şans ama(!).

Kadınlar devamlı suç işlemeye meyilli yaratıklar olarak görülür. Yahudilere göre Hz. Adem Allah'a itaat ettiği için cennette huzur içinde yaşıyormuş ve Hz. Havva, Hz. Adem'i tahrik etmiş, yasak meyveyi yemesine sebep olmuş. Cennetten de bunun için kovulmuşlardır. Allahu teala ise Hz. Havva'ya "Doğum sancısı vereceğim sana. Daima kocana hürmet edeceksin" demiştir.

Sizce de bu kıssa anneliği bir ceza olarak yansıtmamış mıdır?

Her Yahudi erkek sabah duasında şöyle der: "Kainatın kralı, beni kadın yaratmadığın için sana hamdolsun." Günümüzde hala bu duayı yapan var mıdır bir bilgim yok.

Avrupa'nın seçmiş olduğu din olan Hristiyanlıkta ise kadın tamamen şerdir. Tüm kötülükleri yapandır. Allah'ın emirlerini çiğner ve erkeğin ahlakını bozarmış. Yani tüm erkekler edepli(!) Hep biz kadınlar suçlu(!) Medeni(!) Avrupa'nın medeni(!) dini.

Hristiyan azizlerin görüşüne göre ise; "Hz. İsa'nın annesi dışındaki tüm kadınların cehennem azabından kurtulamayacağını" söylerler.

İslam'da ise tamamen insanların fıtri özelliklerine göre sorumluluk verilmiştir. Örneğin; kadın erkeğe göre daha narindir ve korunmaya muhtaçtır. Evinden, çocuklarından ve eşinden sorumludur.Eşine karşı itaatkar olmalı ama Allah (c.c)'ın geldiğini, sevgiyi ve muhabbeti onun yarattığını unutmamalı.

Günümüzde İslam düşmanı, faşist kesim kadınların haklarını savunduğu iddiası ile İslam'a hakaret etmekte. Kadınların örtüye hapsedildiğini, erkeklerin kölesi olduğunu ve bizlerin zulüm altında olduğunu iddia etmekteler. Ama bilmezler ki bizler bu örtünün altında özgürüz. Bizler bu örtünün altında, cinsiyetimiz ile değil, şahsiyetimiz ile yargılanmak istiyoruz. Biz kadınlar göz hapsinde olmak, iğrenç hayallerde baş rolde olmak istemiyoruz..!! Bizler, bize emanet edilmiş vücudu hakkıyla korumaya çalışıyoruz. Bunu yaparken ne din düşmanlarına, ne muhafazakar(!) modacılara, ne de din adamı(!) olan zındıklara sormuyoruz. sormayız..!!

Günahların bir yağmur gibi yağdığı bu ahir zamanda imanınızı hep diri tutmanız duası ile, Selametle..

Gamze SOLAK

Gençler Yazıyorजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें