ANNELERİMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM.!

56 9 0
                                    

SELAMUN ALEYKUM. BU BENİM İLK YAZIM. BİR HATAM OLDU İSE AFFOLA.

Belki hepimiz için kolay bir kelimedir "Anne".

Birşey isteyeceğimizde, yardım isteyeceğimizde dudaklarımızdan dökülür "Anne" kelamı. Peki soruyorum, bugün hiç annemize "Canım annem bir ihtiyacın var mı?" diye sorduk mu? Aslında biliyoruz ki biz sorsak bile onlar bizden birşey istemeyecekler. Ama kalpleri serinleyecek bu sorumuzla. Onlar çok kıymetli varlıklarımızdır. Bizlere gebe kaldıklarından itibaren emek vermişlerdir ve bunları karşılıksız, sevgi ile yapmışlardır. Başka bir konuya değinecek olursam.

Her annenin gergin olduğu zamanlar vardır. Bağırır belki de kalbimizi kıracak şeyler söylerler. Ama önemli olan bizim annemizi tanımamız ve annemizin o zamanlarında bize söyledikleri şeylere karşılık vermememiz gerekir. Yahu kardeşim bize sürekli emek veren annenize bunu da mı çok görüyoruz? Baktık sinirlerimize hakim olamıyoruz. Aklımıza (Allah korusun) annemizin vefat etmiş olduğu gelsin. Pişman olacağımız gelsin. O vicdanla nasıl yaşayacağımız gelsin. Belki o zaman bu eşsiz varklıkların kıymetini anlarız.

" Bir gün birisi Resulullah'a(s.a.v) sorar: "Ben kime iyilik yapayım." Resulullah "Annene" der. Sonra tekrar kime diye sorduğunda tekrar "Annene" der. Adam tekrar sorar; Resulullah tekrar "Annene" der. Adam tekrar sorunca Resulullah bu sefer "Babana" diye cevap verir."

Can peygamberimizin(s.a.v) dediği gibi anneye iyilik yapmanın sevabı çoktur. Annelerimiz bizden büyük şeyler istemiyorlarki. Sadece tatlı dilli olmamız yetiyor. Şimdi desem ki: " Annesini en çok seven kim? " herkesin cevabı belli. Herkese göre kendisi annesini çok seviyordur. Hepimiz çok seviyoruz annemizi. Bunun için hareketlerimizle, tatlı dilimizle bunu onlara hissettirmeliyiz.

SELAMETLE KARDEŞLERİM..

SEDANUR KARACA

Gençler Yazıyorحيث تعيش القصص. اكتشف الآن