Hüküm Yalnız Allah'ındır!

84 3 10
                                    

Yaratma ve hükmetme yetkisine sahip olan Allah'a hamd, gönderilen kitabın mübeyyini olan Peygambere (s.a.v) ailesine ve ashabına salat ve selam olsun.

Okuyacağınız yazıda eğer bir fayda ya da ihsan olacak ise Allah'tan eksik ve kusur var ise bendendir diyerek konuya başlıyorum...

Yaşadığımız toplum acaba İslami usullere göre düzenlenmiş mi? Bir İslam medeniyetinde yaşıyor muyuz? Anayasamız Kuran mı? gibi bazı sorular ile başlamak istedim. Çünkü toplumda sanki İslam medeniyetinde yaşıyormuşuz, değiştirilmesi gereken hiçbir mesele yokmuş gibi bazı haller bayağı bir zamandır süregelmektedir. Halbuki ne yaşadığımız toplum İslam medeniyeti ne de Anayasamız Kuran.

Topluma hükmeden insanlar acaba bu hükmetme yetkisini nereden buluyorlar? Yoksa Allah tarafından bir izin (!) mi geldi acaba? Yaratan Allah hükmetmeyi insanlara mı bıraktı yoksa?

Dikkat edin! Yaratmak da Hükmetmek de Allah'a aittir. (A'raf 54)

Öncelikle ayet ile başlayıp akli birkaç delil sunalım. Şu an bu yazıyı okuduğunuz telefonunuz veyahut bilgisayarınız sizindir değil mi? İster atar ister satar isterseniz de yakarsınız. Çünkü bir şeyin sahibi kim ise onun üzerinde tasarruf yetkisi de ona aittir. Peki dünyanın sahibi kimdir? Cevap tartışılamayacağına göre dünya üzerinde de tasarruf yetkisi Allah'a aittir, kimse bu yetkiyi kendinde göremez.

Elinizdeki telefon veyahut bilgisayarı en iyi kim bilir? Tabiki de onu yapan bilir. Peki insanı en iyi kim bilir? Cevap malum ise insanı Allahtan daha iyi tanıyamayacak olan kendileri de başkaları gibi insan, yani aynı mevkide olan kimseler insan üzerinde hüküm koyamazlar, çünkü insanı tanımıyorlar, çünkü kendileri de insandır.

Daha sonra bize hükümranlık yapacak olan zat öyle birisi olmalıdır ki kimse ona itiraz edememeli. Yani insanın kutsala ihtiyacı vardır. Ve bu kişi aynı zamanda menfaat sahibi de olmamalıdır. Peki kimin menfaati yoktur? Yalnızca alemlerin rabbi olan Allah'ın menfaati yoktur.

Öyle birisi hüküm koymalı ki bir hüküm koyduğu zaman gelecekte o hükmün doğuracağı sonuçları, yani geleceği bilmelidir. Peki geleceği bilen tek zat Allah değil midir?

Bize bugüne kadar Allah'ın bütün sıfatları anlatıldı yalnız hükmeden bir Allah çok nadir anlatıldı. Halbuki yaratan Allah hükmetmez ise Allah olabilir mi? Hep Rab, İlah kavramlarını duyduk ama onları sadece yaratıcı olarak bildik. Oysaki sevilen, terbiye eden, hükmeden, kanun koyan manalarına geldiğini hiç de öğrenmedik.

Ve bugün artık sorgulanma vakti gelmiştir!

Müslümanların tek Anayasası Kurandır, Allah'ın hükümlerinden başa bir hükmü tanımıyorum, demenin vakti geldi de geçiyor...

Müslümanlar nasıl oluyor da nizam olarak Demokrasi ve Laikliği baş tacı ediyorlar. Yoksa İslam'da hata mı (!) gördüler de başka izimleri İslam'a yama yapmaya çalışıyorlar? Bir Müslüman elinde olan en üstün nizamı, İslam'ı bilmez ise elbette başka ideolojilerin taraftarı olacaktır. Oysa ki bütün insani ideolojiler hatalıdır ama Allah'ın nizamında hata bulamazsınız.

Bir ülkenin topraklarında faizli bankalar tıkır tıkır çalışıyor ise, İçki fabrikaları gece gündüz çalışıyor ise, Zina evleri almış başını gidiyor ise, Toplum ahlak yoksunu olarak yetişiyor ise o toplum, İslam medeniyeti olamamış demektir...

Son olarak bizlere düşen görev ise Allah'ın istediği gibi bir medeniyeti inşa etmek için çalışmaktır ve vallahi ZAFER İSLAMINDIR !

Hamd Alemlerin Rabbi Olan Allah'a Mahsustur.

Kadir DEMİR 

Gençler YazıyorWhere stories live. Discover now