Yeter artık! Bu dertlere dayanamıyorum mu diyorsun?

64 3 0
                                    

Sıkılıyorsun..

Dertlerin var..

Çünkü dünya seni üzmek için tasarlanmış değil mi ?

Hatta sorun hiç başından eksilmiyor. Moralinin bozuk olması için hep bir sebep var.

Evet bütün düzen seninle uğraşıyor. Sen de bunalıyorsun, hep moralin bozuk, psikolojin de bozuluyor, he bir de tükenmişlik sendromunu da unutmayalım.:)

Bunları bir kenara bırakıp şunları da düşündün mü ? Çocuklar tecavüze uğruyor, açlıktan ölüyorlar, bir anne çocuğunun ölümüne şahit oluyor, babalar kendi çocuklarının önünde katlediliyor...

Ey haline şükretmeyip şekva eden kardeşim, fazla nankörsün (!)

Sen bunları görmezden gelip rahat koltuğunda uzanıp şikayet ediyorsun, hatta haddi iyice aşıp bunlarla Allah'ın varlığını sorguluyorsun.

Sana göre Allah olsaydı bunların hiç biri olmazdı değil mi?

Öncelikle inanmadığın bir şeyi yokluğuyla suçlayamazsın. Kendinle çelişme (!) Madem ki Allah yok insanlara kim zulmediyor? Cevap tabiki de insanlar. Kötülükleri yapan insanlar olduğu halde suçladıkları ise varlığını reddettikleri Allah oluyor.

Burada sorulacak tek bir soru var. Allah neden zulümlere izin veriyor?

İstese tertemiz bir hayat yaratabilirdi. Fakat bizi zorluklarla sınıyor, bunda da özgür irademizi kullanmamıza izin veriyor. Allah hakimdir. Her şeyin bilgisini bilendir. Yani kötü olarak düşündüğümüz şeyin altında belki iyi şeyler vardır.

Unutmayalım 'tatlı nimetler acı ilaçlarla kaplanmıştır'. Şüphesiz Allah'ın her verdiğinde bir hikmet vardır. Dertlerin ve sıkıntılarında buna dahil. Dünya ile ahiret, siyah ile beyaz gibi zıttır. Bu dünyada çekeceğin bir sıkıntın ve derdin ahirette nimetin olacak.

Ve bu sıkıntılar ve dertlerimiz , günahlarımız için bir kefaret oluyor aslında. Dertlerimiz ve sıkıntılarımız bizim için adeta bir nimet, farkında değiliz.

"Ey insan, sana gelen her iyilik, Allahu tealanın ihsanı olarak, nimeti olarak gelmekte, her dert ve bela da kötülüklerine karşılık olarak gelmektedir. Hepsini yaratan gönderen Allahu tealadır." (Nisa , 79)

Ayeti kerimede belirtildiği gibi çektiğimiz sıkıntılar, kendimizden. Yoksa haşa, Rabbimiz kuluna zulmetmez.

Sıkıntılarımız için ' Neden ben Allah'ım ' diye şikayet etmeyip, 'Ne kötülük yaptım' diye suçu kendimizde arasak ve kötülüğümüz için kefaret olacak olan sıkıntılarımız için şükretsek çok iyi olmaz mı ?

"Tasalanma, Allah bizimle beraberdir" (Tevbe, 40)

"Kalpler Allah'ı anmak ile huzura kavuşur"(Rad, 28)

Rabbinin ayetlerine kulak ver, dertlerinden dahi lezzet almaya bak. Ahiret hayatına inancı olan, dünyanın birkaç günlük dertlerine önem vermez. Sen ahiret hayatına inananlardan ol.

Allah var, dert yok..

Hayırla kalın, Esselamu Aleykum..

TUĞBA YADİĞAR

Gençler YazıyorWhere stories live. Discover now