Şeriatı çok istiyorsan alsın birisi seni 4. karısı olarak!

66 11 8
                                    

Esselamu aleykum!

“Şeriatı çok istiyorsan  İran’a Arabistan’a git!, bu ülke laiktir ve laik olarak kalacak, git birinin 4. karısı ol, ezilmeyi çok mu seviyorsun? Sakallara bak, İşidci misin sen? Ay ülkeyi Arabistan’a çevirdiler! Bunların burada kapalı olduklarına bakma evde açılıp saçılıyorlar.. “

İşte o yukarıdakiler birçoğumuzun maruz kaldığı cümleler. Hani şu özgürlüğü (!) savunanlar tarafından maruz kalıyoruz. Hele birisi ülkeye şeriat gelince otobüs fiyatlarının iki katına çıkacağını sanıyor. Öyle de bilgili, kültürlü bir kardeşimiz.

Şeriat; Allah’ın kanunlarına verilen isimdir. Yani sadece kafa kesmek falan değil. Senin tesettürün şeriattır hanımefendi! Öyle orada burada şeriata laf edemezsin! Komik oluyor da biraz..

Bazı ‘laik’ insanlar ülkeye şeriat gelince kadınların evde tutsak olarak kalacaklarını, sosyal medyaya rahat rahat giremeyeceklerini, sadece çocuk bakacaklarını düşünüyor. Böyle düşünmelerinin sebebi şeriatın ne olduğunu bilmemesi. Ya da eksik bilmesi. Ya da tamamen şeriata karşı. Ya da dinsizin donsuzun teki.

Neyse onlar öyle sanmaya devam etsinler..

Şimdi kardeşlerim bizler böyle birçok cümlelere maruz kalıyoruz ya ‘medeni’  insanlar tarafından. Hah işte biz onlara karşı nasıl tavır takınmamız gerektiği hakkında bazı fikirler söylemek istedim. Hatam varsa hakkınızı helal edin ve lütfen uyarın.

1-) Şahıs Müslümanım deyip ‘şeriat neymiş efendim İŞİDci misin?’ falan diyorsa büyük ihtimalle şeriatı bilmiyor. Uygun dille ona şeriatın ne olduğunu anlatın. Bağırıp çağırmaya başlarsa dönün arkanızı oradan uzaklaşın.

2-)Şahıs ateistse hiç uğraşmayın. Zaten uzun yıllar bunu araştırmış ve birçok şeyi kafasına yerleştirmiş. Sizin bunu iki dakika içerisinde yıkmanızın imkanı yok. Dua edin daha çok ilim sahibi ve ehli sünnet bir insanla karşılaşması için.

3 -)  Şahıs şeriatın ne olduğunu biliyorsa ve kuralların çok cani olduğunu düşünüyorsa bildiğiniz kadarını ona anlatın eğer bilmiyorsanız bilgili insanlara yönlendirin.

4-) Şeriatı yaşamıyorsan sakın konuşma. Git önce kendin öğren sonra insanlara anlat.

Şeriatı hakkıyla yaşayacağımız günlerin gelmesi duası ile, vesselam..

Gamze SOLAK

Gençler YazıyorOù les histoires vivent. Découvrez maintenant