RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

48 8 0
                                    

  Selamun Aleykum Kardeşlerim :) 

 Bayramımız Mübarek Olsun:) 

Bu yazımda sizlerle beraber Ramazan Bayramı hakkında yeni bilgiler öğrenelim dedim. Rabbim inşAllah uygulayanlardan eylesin.

Ebu Hüreyre'den (r.a) rivayet edilen bir hadiste Resulullah Efendimiz'in (s.a.v) Allah Teâlâ'nın şöyle buyurduğunu bildirmektedir:

"İnsanoğlunun yaptığı her iyiliğin karşılığı, 10 katından 700 katına kadar sevapla tatlandırılarak verilir. Oruç bundan müstesnadır. Çünkü o benim içindir ve onun karşılığını da ben bizzat vereceğim. Oruç tutan kul benim için isteklerini şehvetlerini yemesini içmesini terk etmiştir. Oruç tutan için iki sevinç vardır; bir iftar anında orucunu açarken ki sevinci, diğeri de Rabbine kavuştuğu andaki sevinci. Yemin olsun ki oruç tutanın ağız kokusu Allah katında misk kokusundan daha hoştur"

Resulullah (s.a.v) buyurmuştur ki:

"Sıcak günlerde oruç tutmak cihattır."

Peygamber Efendimiz'in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:

"Şüphesiz Allah'u Teâlâ Ramazan ayında Kiramen Katibin olan (şerefli yazıcı meleklere) Ümmeti Muhammed'in sevaplarını yazıp günahlarını yazmamalarını emreder ve onlardan geçmiş günlerin günahlarını giderir."

İşte kardeşlerim yukarıda bahsedilen hadislerden anladığınız üzere çok kıymetli bir Ramazan ayını geride bıraktık. Rabbim ümmeti Muhammed'in günahlarını affeylesin; bizlere de toplumumuza da Ramazanın kıymetini anlamayı nasip etsin ve onu en iyi şekilde ihya edenlerin arasına eriştirsin. Amin.

Ee artık Rabbim dedi ki bizlere "O kadar benim için oruç tuttunuz; dilinize, nefsinize gem vurdunuz şimdi de size bayram veriyorum. Bayramlarda yiyiniz içiniz akrabalarınızı ziyaret ediniz, küsleri barıştırınız." Hadi doya doya şeker yiyelim ( . Ama tabi bu güzel ve şerefli bayram gününün Allah (c.c) katında ne derece ehemmiyeti varmış bir de onlara bakalım.

Vehb bin Münebbih (r.a) şöyle der:

"İblis her bayram feryat eder. Şeytanlar etrafında toplanır ve "Ey efendimizseni öfkelendiren nedir?" diye sorarlar. İblis şeytanlara "Allah Teala bugün Muhammed ümmetinin günahlarını bağışladı. Gidin onları lezzetlere ve şehvetlere daldırarak oyalayın der."

Ebu Hüreyre (r.a) Resulullah'ın şöyle buyurduğunu rivayet eder:

"Bayramlarınızı tekbirlerle süsleyiniz."

Resul-i Ekrem (s.a.v) şöyle buyurur ki: " Kim Bayram günü 300 defa sübhanallahi ve bihamdihi derse ve bunu Müslümanların ölülerine hediye ederse; her müminin kabrine bin nur girer ve o kişi vefat ettiği zaman Cenabı Hak kendisinin kabri için de bin nur verir."

Resulullah (s.a.v) şöyle buyurur:

"Bayram gecesini sevabını Allah'tan bekleyerek ibadetle geçiren kişinin kalbi, bütün kalplerin öldüğü günde ölmez."

Ibni Abbas (r.a) Bayram gecesini şöyle anlatmıştır:

"Ramazan Bayramı gecesi yani Ramazan'ın son gününü bayrama bağlayan gece olduğu zaman bu geceye 'caize' yani 'mükafat gecesi' ismi verilir. Bayram sabahı olduğu zaman Allah Teala her beldeye meleklerini gönderir. Onlar da yeryüzüne inerek sokak başlarını tutarlar. Sonra insan ve cinlerin dışında bütün mahlûkatın duyacağı bir sesle;

-Ey ümmeti Muhammed! Kerem sahibi, mükafatlar veren, büyük günahları affeden Rabb'inizin huzuruna varmak için evlerinizden çıkın, derler.

İnsanlar bayram namazlarını kılmak için mescide geldiklerinde Allah meleklerine,

-Ey meleklerim, çalışan kişinin, işini bitirdikten sonra hakkı nedir, diye sorar. Melekler,

-Ey Rabbimiz, Efendimiz! Onun hakkı çalıştığının karşılığının verilmesidir, derler. Bunun üzerine Allah azze ve celle şöyle buyurur:

-Ey meleklerim, ben de sizleri şahit tutuyorum ki onların Ramazan ayında oruç tutmalarına ve gecelerini ibadetle geçirmelerine mukabil benim onlara vereceğim sevap, rızam ve bağışlamamdır."

Allah(c.c) sonra şöyle buyurur:

-"Ey kullarım! Benden dilediğinizi isteyin. İzzetime ve celalime yemin olsun ki bugün hanginiz benden ahiretiniz için bir şey isterse mutlaka onu vereceğim. Dünyalığınız içinde istediklerinizde ona bakacağım(hayırlı olanı takdir edeceğim). İzzetime yemin olsun ki sizler benim hakkımı muhafaza ettiğimiz müddetçe ben de sizin küçük günahlarınızı örteceğim. İzzetime yemin olsun ki sizleri mahcup ve hüsranda bırakmayacağım. Şimdi günahlarınız bağışlanmış olarak evlerinize dönün. Sizler beni razı ettiniz ve ben de sizlerden razı oldum.

Allah Teala'nın Ümmeti Muhammed'e verdiği bunca ihsan ve ikramı işiten meleklerin hepsi sevinirler."

Fazla söze gerek yok sanırım kardeşlerim.Siz mesajı aldınız.:)

Ramazan Bayramınız tekrar mübarek olsun...

Allah'a emanet olun.:)

NOT: Hüseyin Okur'un "Müminlerin Baharı Recep Şaban Ramazan" adlı eserinden yardım alınmıştır.

BETÜL TÜRE

Gençler YazıyorWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu