Teşekkürler Baba!

35 8 0
                                    

Selamun aleyküm kardeşlerim.
Belki biraz mahrem olacak ama yine de sizin ile paylaşmak istedim.Mahrem bir yaşanmışlıkta yakaladığım hakikatı sizin ile paylaşıp,belki sizlerinde hayatında var olan şeylere ne kadar yanlış baktığınızı hissettirmek,farkına vardırmak istedim.

Benim aile hayatım ufak yaşlarımdan itibaren çalkantılı geçti.İki yaşlarımdayken ailem dağıldı.Ve babam ile ayrılardı bana yaklaşmak istedi.Amacahilliğin verdiği yetki ile ona kin kustum.O hastahane de yatarken ölüm döşeğindeyken ona ilgi göstermedim.Haklıydım kendimce,Çünkü o yıllarca yanımda olmamıştı.Herkes evladını omzunda ‘aslan oğlum’ diye gezdirirken bırak omuzları ben ‘aslan oğluma’ hasret kalmıştım.

Ve ondan dolayıdır ki o yoğum bakımdayken bile ona ‘baba gibi’ bakamadım.Ve vefat etti,sonra onu gömdük.Benim hayallerim de onun ile birlikte o kabire girmişti.Ve sonsuz olmuştu.

Bu kadar mahrem yeter.Şimdi olayın bizi bağlayan tarafına geçelim.Ee kardeşim ne anlatmak istiyorsun diyenler olabilir.

Canım kardeşim;
Ben bunları yaşarken 16/17’li yaşlarımdaydım.Ve inancım yoktu!Allah kavramı,Peygamber kavramı bende yalnızca sıradanlaşmıştı.Sonra babam vefat etti.
Benim daha da inancım kayboldu.Daha da yok olmaya doğru gidiyordum ki;  Rabbim,Üstadım hazretlerini karşıma çıkardı.
Ve o nurları benim gibi bir adamın hayatına vesile-i hidayet kıldı.Peki bunun baban ile ilgisi nedir kardeşim?

Güzel kardeşim;
Ben yeni yeni anlıyorum ki;
Yaratılanların en hayırlısı olan Hz.Muhammed(a.s.m) ana ve babasız bu ümmete peygamber yaptı.
Hem o mekke’nin sokaklarında anne,baba özlemi ile ağlarken yıllar sonrası ona ”Fedake ebi ve ümmi ya rasulullah” diyen aslanları çıkarttı!

Ben de anlıyorum ki ;
Beni bunlar ile imtihan eden rabbim bana da bir çıkış kapısı gösterdi.Ve belki de bunu rahmetli olan babamın ölümü ile yaptı.Onun için o kızdığım adama teşekkür etmek istedim.

Rabbim en hayırlıların yüzü suyu hürmetine Babam’a (ŞAHİN GENÇ) mağfiret eylesin.Bizleri de affeylesin.

Allah çok affeden ve bağışlayandır.
Batuhan GENÇ

twitter.com/zarifyazar
Not:Öneri,görüş ve sorularınız için (zarifkecelii@gmail.com)adresinden mail yada (twitter’da @zarifyazar) olarak mesaj atabilirsiniz.

Gençler YazıyorHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin