Kalbimizde yok olan vicdanımız..

61 12 0
                                    

Aziz ve muhterem cemaatim,

Saygıdeğer müslümanlar ve çok sevgili din kardeşlerim,size bugün için böyle bir selam ile başlayayım dedim kıymetimi bilin :)

Selamun Aleyküm.

Evet kardeşlerim. Bugün size biraz vicdan ve eziyet unsurlarından bahsetmek istiyorum. Çünkü o kadar uzak ve fakiriz ki bu iki kelimeye.

HAYVANLARA EZİYET !

Yazıklar olsun o insanlara ki kendilerini yaratan Allah'ın yarattığı bir canlıya sebepsiz işkence ediyorlar. Evet gerçekten yazıklar olsun. Hadisi Şerif'te buyruluyor :

Bir kadın, bir kediyi kapalı bir yere hapsetti. Kediye yiyecek, içecek vermedi. Dışarıda bir şey bulup yemesi için serbest de bırakmadı. Kedi öldü ve kadın da bu yüzden Cehenneme müstahak oldu. [Buhari]

Hadisi şeriflerde de açık açık belirtildiği gibi hayvana eziyetin karşılığı cehennemdir arkadaşlar.

"Hubbül hırratı minel iman" hadisinde belirtildiği gibi kediyi sevmek imandandır. Hayvana merhamet etmenin dinimizdeki önemini hadislerdeki örneklerden görüyoruz.

Hayvanları öldürmek caiz değildir. Lüzumsuz yere bir hayvanı öldürmek haramdır. Ahirette bize "Niçin öldürdün?" diye sorulduğu zaman "Ya Allah'ım canım sıkıldı hani ne yapsam bilemedim sonra yoldan geçen bir kedi vardı keyfim öldürmek istedi öldürdüm.(Tövbe Haşa) Biliyorum günah kıldın ama ne yapayım öldürdüm ben (haşa)" bunu mu diyeceksiniz. Rabbimizin karşısında haşa dalga geçer gibi bunu mu söylemeyi planlamıştınız. İnsanlık ölüyor belki ama ölüm ölmüyor arkadaşlar.

Efendimiz bir hadisinde " Merhametli olmadan imanlı olamazsınız" diyor. Batı'ya doğru ilerleyen toplumumuzda malesef ki üzülerek söylüyorum merhametimizi kaybettik. İman deseniz "sıfır".

Eleştirilerim sert olabilir belki hakkınızı helal edin ama lütfen yapılan şu zulümlere hep birlikte bir dur diyelim. Önüne geçmeye çalışalım. Yazık ve çok günah.

İNSANA EZİYET.

Resulullah (s.a.v.) buyuruyor ki:

"Haksız yere mücadele ederek mümine eziyet vermek, küfür kadar bir vebal (günah) dır. Ona küfür etmek fasıklık (büyük terbiyesizlik) tir."[291]

Yine Resulullah (s.a.v.) buyuruyor ki:

"Bir mümini öldürmek, Allah'ın nezdinde dünyayı yerinden oyna­tıp yok etmekten daha büyük günahtır."[292]

Bunu dile getirmek için aslında çokça sayfaya gerek var ama sıkmamak adına kısa keseceğim. Ben artık insanların kalbine vurulan mühürden tiksindim. Gerçekten insan öldürme artık o kadar yaygınlaştı ki kıyamet alametlerini yaşamaya başladık resmen. Allah Suriye'de, Arakan'da, bizim kendi Türk toplumumuzda ve Filistin gibi ülkelerde eziyet gören tüm müslüman kardeşlerimize yardım etsin. İnsanın içi acıyor. Her gün bir şehit haberi, her gün birilerinin parçalanmış vücudunun haberi, işkence, eziyet ve zulüm.

İnsanlar siyasi kimliklerine bürünüp sırf sevmediği partiye mensup diye tesettürlü bir kadını linç ediyor. Neden; çünkü sevmediği partiye mensup kişiler tesettürlülerden,dinine uyan insanlardan ibaret diye. Çünkü kendisi müslümanlık gayesinin ne demek olduğunu benimsemeyip ayetleri inkar edecek boyuta ulaştığı için. Malesef bu haberleri çok sık görüyoruz.

Günümüzde malesef terör örgütü ile büyük mücadele veriyoruz. Allah tez zamanda hakkı ile sıyrılmayı nasip etsin inşaAllah. Ve bazı insanlarda gördüğüm ve üzülerek nefretle kınadığım şeyleri söylemek istiyorum.

Terörist kesim Kürtlerden ibaret. Neden peki?

Kendini bilgili olarak görüp aslında cahiliye devrinin asıl şahısları olan insanlar küçük yaştaki o kesimin insanlarını küçümsediği için kolay kandırıldı onlar. Gittiği memleketlerde "aa kürt müsün?" şaşkınlığı yüzünden kandırıldı hepsi. Çünkü gittiği her kesim tarafından küçümsenen bu insanlar pkk lanetinin vaadleri karşısında umut bulmak istedi. Kandırıldı. Tıpkı şeytanın bizi kandırdığı gibi, gözlerimizi kör ettiği gibi. Buna sebep olan da küçümseyen bakışlarımız malesef.

Kürtler Katledilsin..

Bakın hele şu kardeşlere. Bakın ki kendilerince Allah'ın yarattığına hüküm veriyorlar. "Emrin başım üstüme" deyip helak etmesini bekliyor sanırım Rabbinden (tövbe haşa). Allah katında Kürt, Türk, Çerkez herkes aynıyken biz nasıl birbirinden ayırt ediyoruz.

Bu ülkenin Ebu Cehillere değil; Hz.Osman(r.a), Hz.Ali(r.a), Hz.Ömer(r.a).. vs. gibi yiğit sahabelere ihtiyacı var.

Duamdır ; "Umarım helak olup gitmeyiz." Ve unutmayın helak olmuyorsak bu Rabbim'in merhametindendir.

Kusurum ya da kalp kırmışlığım olduysa affola. Hakkınızı helal edin.

Selam ve dua ile inşaAllah.

Selametle.

ESRA ESKİCİ

Gençler YazıyorWhere stories live. Discover now