KARDEŞİNE SAHİP ÇIK

32 9 0
                                    

Es-Selamu Aleykum.

Gerçek şu ki: Aldanış içerisindeyiz. Biz insanları bu kadar nankör yapan şey nedir? İstediğimiz her şeyin elimizin altında olması mı? Bir insan acı içinde kıvranırken, görmezlikten gelip bizi duyarsızlığa sürükleyen sadece kendi nefsimiz için yaşamamız mı? Evet, tam olarak bu. Yani bencilliğimiz. Gün geçtikçe, yaşanılan acıları gördükçe ve -ne yazık ki- bunlara seyirci kaldıkça kardeş deyip ağrımıza bastığımız (!) insanların canlarının yanması bizim açımızdan tekdüzeleşiyor. Peki ya, bu duyarsızlığın temelinde ne var? İman eksikliği mi, dünyaya körü körüne bağlanıp nefsimizi tatmin edecek istekleri yerine getirmekten asla kaçınmamamız mı? Sanırım, sorulara verilen "Evet" cevabı hiç bu kadar can yakıcı olmamıştı.

Şu an dünya üzerinde 30'dan fazla silahlı çatışma alanı bulunuyor ve bunun büyük kısmını Müslümanların çoğunluk olarak yaşadığı topraklar oluşturuyor. Peki, sen Müslüman kardeşim; gazetelerin manşetlerinde "İSLAM COĞRAFYASI ATEŞLER İÇİNDE" başlığını görünce, yüreğinde o ateşi, o acıyı ne kadar hissettin? "KANAYAN YARAMIZ: FİLİSTİN, DOĞU TÜRKİSTAN" başlıklı haberleri görünce gerçekten bir nebze olsun kanadı mı kabuk bağlamış, aslında belki de hiç açılmamış olan yaran?

Bizim onlar için elimizden geleni değil, fazlasını yapmamız gerekirken kullanıma yeni geçirdiğimiz dilimiz "ACİZCE" ile söylediğimiz en süslü cümle "Ben ne yapabilirim ki?" Ben ne yapabilirim ki, öyle mi? Sen kendini çok hafife almışsın be kardeşim. Derhal kendine gelmeli, bu davayı içselleştirip Müslümanın en güçlü silahı olan "duayı" kullanmalısın. Peygamberimiz dönemini örnek alıp muhacire ensar olmalısın. Yoksa sen istemez misin ki: "O kimseler ki, iman ettiler, hicret ettiler ve Allah (c.c) yolunda cihada katıldılar, bir kısmı da onları barındırıp yer yurt sahibi yaptılar ve yardıma koştular. İşte bunlar hakkıyla Mü'min olanlardır. Bunlara bir mağfiret ve cömertçe rızık vardır." (Enfal/74) ayette bahsi geçen "hakkıyla Mü'min"lerden olmayı? Yoksa sen istemez misin ki Allah'ın (c.c) mağfiret ve rızıkla müjdelendirdiği Müslümanlardan olmayı? Hangi ameline güveniyorsun ki kardeşine sahip çıkmaktan bu kadar acizsin? Peki sen, sorulduğunda "Elhamdülillah, Müslümanım" diyen kardeşim "Mü'minler ancak kardeştir." (Hucurat/10) ayetini bilmiyor musun? Biliyorsun, işte en acısı bu. Sen tüm bunları biliyorsun, tüm bu haksızlıkları görüyorsun ve hiçbir şey yapmıyorsun. Fakat mevzubahis senin hayatın, senin menfaatlerinse günah işlemek pahasına da olsa elinden geleni yaparsın. Yapmamalısın...

Demem o ki: Ey ümmet kendine gel! Biz bu acıya seyirci oldukça canımızı yakmaya misliyle devam edecekler. Ve ne yazık ki: "Yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinde" yerimizi kendimiz hazırlamış olacağız.

Ey ümmet uyan, Ey Müslüman uyan ve artık kardeşine sahip çık! Selametle...

Feyza Nur AKTAŞ

Gençler YazıyorWhere stories live. Discover now