İslam'a Hizmet

55 6 0
                                    

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu. Geceyi ve gündüzü yaratan, aydınlığı ve karanlığı yoktan var eden, alemlerin Rabbi olan Allah’a hamdolsun. Allah’ın selamı Efendimizin üzerine olsun.

Kardeşlerim! Bildiğimiz üzere ülkemiz ve milletimiz tarih boyunca İslam’a hizmet etmiş ve İslam ile yükselmiştir. Ve atalarımız bizlere bu toprakları İslamı rahatça yaşayalım diye canlarını ve mallarını harcayarak bırakmışlardır. Bizde onların torunları olarak atalarımızın yolundan ayrılmadan devam etmeliyiz. Önce kendi hayatımızda İslamı düzgün bir şekilde yaşamalıyız. Sezai Karakoç’un dediği gibi “İslamı öyle bir yaşa ki, seni öldürmeye gelen sende dirilsin.” Sözünden yola çıkarak dinimizi en güzel şekilde yaşayalım. Daha sonra ise benlik düşencesinden çıkıp “Ümmet” düşüncesine geçmeliyiz. Ecdadımız gibi bizde İslama hizmet etmeli ve onunla yükselmeliyiz. Ama benim ne mevkim var nede rütbem, ne yapabilirim ki gibi düşüncelerden sıyrılmalıyız. Öncelikle kendi çevremizden başlayarak İslama hizmet edebiliriz. Onlara Necip Fazıl’ın değişiyle müslümanlığın nidüğünü ve nasılı araştırıp anlatmalıyız. İslam ile yükselmezsek küfürle çürümeye mahkumuz. Bu doğrultuda zerreden evrene doğru hareket etmeliyiz. Ne iş yaparsak yapalım Allah için yapalım. Canımızla veya malımızla İslama hizmet edebiliriz. Eğer hiçbir şey yapamıyorsak dua ederek İslama hizmet edebiliriz. Hayatlarımızı boş yaşamaktansa bu dava uğrunda çaba harcayarak yaşayalım. Yaşayalım ki Huzuru mahşerde sorulduğunda ben İslam için mücadele ettim diyerek kendimizi normal müslümanlardan ayıralım.

Kendimizi küçümsemeyelim. Damla damla birikerek taşkın bir nehir gibi akmak bizim elimizde. Unutmayalım, her bahar bir çiçekle başlar. Allah’ın rahmeti ve selamı üzerimize olsun. Selamun aleyküm.

Mustafa Üsame KÜÇÜK

Gençler YazıyorWhere stories live. Discover now