La İlahe İllallah ,Şirkin Üzerine Atılan En Büyük Ve En Etkili Bombadır.

33 5 0
                                    

Bismillahirrahmenirrahim.

Rasulullahın ilk ve en önemli talimatı La İlahe İllallah (Allahtan başka ilah yok)tur.Bu kelime islamın temelidir.Bir müslümanı , kâfirden , müşrik veya bir dinsizden ayıran kelimedir.Bu demektir ki tüm evrende Allahın zatından başka tapılmaya layık başka bir varlık yoktur.Ondan başka kimse ibadete, kulluğa , itaate ve boyun eğilmeye layık değildir.Sadece O'nun zatı tüm evrenin sahibi ve efendisidir.Bütün herşey O'na muhtaçtır.Hepsi O'ndan yardım talep eder.Ve bizim en önemli vazifemiz La İlahe İllallahı yaymaktır.İslam davetçilerinin Allah'ı anlatma hususunda , Peygamberlerin başladığı yerden başlamamak gibi bir lüksü yoktur.

Bugün biz insanları İslama davet ediyorsak Peygamberler nereden başlamışlarsa bizde aynı noktadan başlamalıyız.Sen Davetçiysen ve Peygamberlerin mirasçısı olduğunu iddia ediyorsan bu Peygamberler İslama Davete nereden başlamış , ona bakacaksın.Peygamberimize baktığımız zaman ; başladığı nokta , durduğu nokta ve bitirdiği nokta sürekli Tevhid onun esası olmuştur.

Peygamberimiz Allah'tan ilk vahyi aldığında kavmine gelip " Ey Kavmim ! Allaha ibadet ve itaat edin.Sizin için Allah'tan başka ilah yoktur" dedi.

Hz. Aişe annemizin yanında mübarek ruhunu teslim ederken Peygamberimiz (sav) müslümanlara "Allah ; Yahudi ve Hristiyanlara lanet etsin.Onlar Peygamberlerinin kabirlerini mescid edindiler "dedi.Yani kardeşlerim vefat ederken bile kavmine Tevhid'i anlattı.

"Ey Kavmim sakın ben öldüğüm de aşırıya gitmeyin , kabrimi mescid edinmeyin ki sizden sonra geleceklerin benimle Allah'a şirk koşmalarının kapılarını açmayın" diye Peygamberimiz vefat ederken bile Tevhid'i anlattı.Vefat ederken bile La İlahe İllallah diyen Hz. Muhammed , bunu aslında ilk günde de söyledi.İlk günde insanları aldatmadı ve başka başka davalar öne sürmedi.Güçlü kimse onun yanında olmadı.Sadece tek söylediği La İlahe İllallah'tı.Peygamberimiz hiçbir zaman kâfire taviz vermedi.Korkusuzca , yiğitçe , mertçe Tevhidi haykırmıştır.

Ebu Cehil teklif yaptı " Sana saraylar , altinlar , mal , mülk , evlenmek istiyorsan kadın verelim "dediğinde Peygamberimiz " Vallahi güneşi sağ elime ayıda sol elime verseniz ben bu davadan vazgeçmem" demişti.

Peygamberler şirke karşı mücadele ettiler.Ve La ilahe İllallah diyerek ortaya çıkmak şirke balyoz vurmak demektir.Şirkle mücadeledir. La İlahe İllallah şirke vurulan en büyük ve en etkili bombadır.

Ve sen Allahı seviyorum iddiasında bulunan müslüman ; Allah'ı seviyorum diyorsun ve Tevhid'i anlatmıyorsun.Allahı sevmek bu mu ? Sevmek fedakârlık gerektirmez mi ? Sıddıkların sıddıkı Ebu Bekir'in aşkına bir bakalım.

Hz Ebu Bekir birgün Peygamberimizin yanına gelip "Ya Rasulallah Gidelim Kâbe'de Haykıralım La İlahe İllallah diyelim insanları şirkten uyandıralım" Efendimiz ise Daha vakti gelmedi buyurdular.Ebu Bekir'in ısrarı üzerine Peygamberimiz Olur diye buyurunca gittiler.Hz. Ebu Bekir konuştu ; çünkü biliyordu ki başlarına birşeyler gelecek , o gelecek her ne ise benim başıma gelsin diyordu.Ve Mekkeli müşrikler hücuma geçti.Ebu Bekir 'i kandan bir heykele çevirdiler ve öldü diye kenara bıraktılar.Ebu Bekir Sıddık gözünü açınca ilk sorduğu "Peygamberimize ne oldu" Bakın bana ne oldu demiyor , ben ne haldeyim demiyor.İşte sevmek budur , Allah ve Rasulunü sevmek budur. Aşkı hakiki budur.

Asıl mesele üzerimize belalar çığ gibi gelsede " Biz hep Tevhid üzerinde duracağız , kanımızın son damlasına kadar Tevhidi haykıracağız " diyebilmektir.Asra , kişilere ve zamana uymak yerine ; asrı , kişileri ve zamanı Kuran'a uyarlamak gibi zor ve uzun bir yoldayız.Sen Allah'ın dünyasında ancak Allah'ın dediği olur demekten mi korkuyorsun ? Say ki bu uğurda astılar seni , bundan büyük şeref mi var ? Vallahi bu dava bütün hayallerini Cennet'e erteleyen genci ister.Ve şunu da unutmayalım Allah'tan başka herşey yok olmaya mahkumdur.

Bugün kim güçlüyse yanında olanlar , birgün herkes yok olacaklar ve La İlahe İllallah anlatmaktan korkanlar yok olmadan Tevhidi anlatın ve yaşayın.Tevhid olmadan , vahdet olmaz.Hayatını İslama adayan , mesleği ne olursa olsun İslamı yüceltmeye çalışan müslümanlara ihtiyacımız var.İslam sen olmadan da yücelir hakim olur dünyaya ama sen İslam olmadan çürür ve yok olursun.Allah yolunda bir gün yaşamak , diğer yollarda yüz sene yaşamaktan daha iyidir.

Ve unutma kardeşim , insanın damarlarında La İlahe İllallah gibi sağlam cümleler dolaşmalıdır.Üzerimizde kayıtsız sartsız hakkı olan sadece Allah'u Teala'dır.O'nun emri bizim için son karardır.Batıl davalarda zirve olmaktansa Hakk davada zerre olmayı bile mutluluk saymalıyız.Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip Allah'ın otoritesini kabul etmekle olur.Kur'anı Kerim'in haram kıldığını helal sayanlar , Kuran'ı Kerim'e iman etmemişlerdir.İnsanlara öyle biri kanun koymalı ki ; Tüm kainatı tanıyor olmalıdır ve O Allah'tır.

Kalbin birini yüceltmekle doldurulması gerekir öyle ki onu nefsi yüceltmekle doldurmak Kibri doğurur.Başkasını tâzim etmekle doldurmak ise küfre ve köleliğe yol açar.Allah'ı tâzim etmekle dolduruldugu zamansa Tevhid ve Hürriyet doğar.Şirk çürük temellere dayalıdır , Tevhid'in karşısında bir güç değildir.Ve bizim gâyemiz La İlahe İllallahı tüm dünyaya hakim kılmak olmalıdır.Bu gâyeden saparsak Allah muhafaza şirkin kucağına düşeriz.Ve Allah'ın şefkat tokatını yemeden kurtulamayız.

Müslümanın boşa harcayacaği zamanı yoktur.Hatta onun tüm zamanı Tevhid'i düşünmek ve yaymak üzere kuruludur.Adeta o davasıyla yatmalı ve davasıyla uyanmalıdır.Hayata bakışı olaylar karşısında ki tutumu insanlarla münasebeti Tevhid ve Davet eksenli olursa o zaman kısa zamanda çok işler başaracaktır.Ve biz inanıyoruz ki Tevhid dünyaya mutlaka hakim olacaktır ve zafer bu dünyada da ahirette de sırtını Hakka yaslıyanlarındır.

Hadi kardeşlerim Allah yeniden başlıyanların yardımcısıdır.Cennet olmak zordur , Cennet olana dek arın Tevhidlendir kalbini ve ruhunu.Ölünce kendine geleceksin.Tevhidi anlatan davetçi ol ki Cennete gidesin.

Tüm insanlık kabullensin ki İslamı ; Peygamberimizin anlattığı gibi yaşasaydık Vallahi bu dünya böyle olmayacaktı.Herşey boştur bütün mesele ; insanın kendisini Allah'ın sevdiği kul haline getirmesidir.Biri Allah demişse O'na gönül verdiyse yaptıklarına şaşırmayın çünkü bu uğurda ne yapılsa azdır.Dünyada ki en büyük gurbetse insanın Rabbine ve Rabbinin yolundan uzak kalmasıdır.

Rabbim Tevhidi anlayan , anlatan ve yaşıyan bir nesil nasip etsin.

Bizleri dini üzere sabit kılsın.

Bir günümüz Tevhid'i anlatmaktan uzak kalmasın.

Bir kusurum varsa bunlar şahsıma aittir , İslam'a mâl etmeyin.

Emanetleri sır gibi koruyan Allah'a emanetsiniz.

Selametle...

Kübra Oflaz SEVENOL

Gençler YazıyorWhere stories live. Discover now