Kapalılıktan Tesettüre

35 4 0
                                    

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu. Geceyi ve gündüzü yaratan, aydınlığı ve karanlığı yoktan var eden, alemlerin Rabbi olan Allah'a hamdolsun. Allah'ın selamı Efendimizin üzerine olsun.

Kardeşlerim! Bildiğimiz üzere tesettür, Yüce Allah'ın biz erkeklere emanet ettiği analarımızın , eşlerinizin, kardeşlerimizin ve kızlarımızın üzerine farzdır. Ergenlik çağına yetişmiş olan her genç kızın artık bir ziynet haline gelmesinden dolayı Allah Nur Suresi ve Ahzab Suresinde tesettürü hanım kardeşlerimize emretmiş ve nasıl tesettürlü olunacağını bildirmiştir.

Yani dinimizde kadın değerli görülmüş ve kendisini dışarıdan gelebilecek zararları önceden engellemek için tesettürü emretmiştir. Ancak bu zamanda tesettür öyle bir hal aldı ki Allah'ın Kur'an'da emrettiğinden çok uzakta, Allah'ın rızası için değil de birilerinin baskısı için yapılıyor. Allah tesettürü kadınların güzelliklerini kapatması için emretti. Ama bu zamanda kapanıp üzerinden makyaj ve farklı kıyafetlerle bir güzelleşme aracı haline geldi. Tesettür güzelleşmek için değil, güzelliği örtmek içindir. Şunu unutmayalım ki bir toplumda kadınlar bozulursa, artık o toplum iflah olmaz. Çünkü kadın toplumun yapısı oluşturan en büyük etkendir.

Bu doğrultuda inşAllah tesettürü en güzel şekliyle sade, makyajsız, açık renkten uzak ve dar olmayacak şekilde düzelttirelim. Yüce Allah yaptıklarımızın karşılığını mutlaka verecektir.

Selam ve dua ile. Allah'a emanet olun. Selamun aleyküm.

Mustafa Üsame KÜÇÜK

Gençler YazıyorWhere stories live. Discover now