SOSYAL MEDYAYA NASIL YAKLAŞMALIYIZ?

59 6 0
                                    

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu. Geceyi ve gündüzü yaratan, aydınlığı ve karanlığı yoktan var eden, alemlerin Rabbi olan Allah'a hamdolsun. Allah'ın selamı Efendimizin üzerine olsun.

Kardeşlerim! Bildiğimiz üzere günümüzde her geçen gün daha da artan bir sosyal medya gerçekliği var. Peki bu sosyal medya müslümanları nasıl etkiler ve etkiledi? İnstagram, snapchat, swarm, facebook vb. uygulamalar ile birlikte insanlar nefislerini tatmin etmek için bu uygulamaları kullanmaya başladı. Her birinde kibir ve nefis farklı açılardan kalbimize ve imanımıza bir darbe vuruyor. Beğenilme isteği ve başkalarına üstünlük taslama isteği bu uygulamalar sayesinde epey artmış durumda. Peki müslümanlar bunun neresinde? Bugün en iyi gördüğümüz müslümanların bile sanal ortamına girdiğimizde ne yazık ki müslümana yakışmayacak durumlar içerisinde buluyoruz. Oysa ki müslüman gittiği yerin özelliklerini benimsemek yerine İslamın özelliklerini oraya götürmelidir. Kullandığımız uygulamaları "Nasıl olsa sanal, gerçek değil ya." diyerek kullanmak ve orada İslama yakışmayacak şekilde hareket etmek müslümanlar için büyük bir sıkıntıdır. Başka insanlarında İslama bakışında kötü bir düşünce olursa daha da büyük bir sıkıntı ortaya çıkar. Nefsimize yenik düşüp sosyal medyada kibirle hareket etmek, yarın huzuru mahşerde başımıza büyük musibetler açabilir. Yüce Rabbimiz kuranda, kalbinde zerre kadar kibir olanların cennete giremeyeceğini buyurduğunu unutarak bu sosyal medya ortamında İslamın tam tersine hareket etmemek gerekir. Resulü Ekrem Efendimizin buyurduğu üzere gücümüz yeterse elimizle, yetmezse dilimizle düzeltelim. Buna da gücümüz yetmezse kalbimizle buğz edelim. İnsanları ve özellikle müslümanları bilinçlendirelim. Daha iyi nesiller ve daha iyi gelecek için insanlara İslamı tatlı bir dille anlatalım. İnşAllah, Allah emeklerimizin karşılığını verecektir.

Bu doğrultuda müslüman gençlere yol gösteren Üstad Necip Fazıl'ın gençliğe hitabesinin son kısmı ile ayrılalım ki o hitabeyide okumanızı tavsiye ederim. "Surda bir gedik açtık, mukaddes mi mukaddes. Ey kahpe rüzgar, artık ne yandan esersen es! Allah'ın selamı üzerine olsun."

MUSTAFA ÜSAME KÜÇÜK

Gençler YazıyorWhere stories live. Discover now