Kapanmak İstiyorum Ama...

120 10 3
                                    

Bu devirde en büyük cihad, kişinin nefsi ile yaptığı cihad’tır. Lakin onu yenmek de yine bizim elimizde.

Özellikle tesettür konusunda çoğu genç kız kardeşlerim çelişkiler yaşıyor, bunu çevremde fazlasıyla görüyorum. Bilmeliyiz ki, bu da şeytanın bize oyunundan başka birşey değil.

Bunları size 19 yaşında (20 yaşına birkaç hafta kala) kapanan bir genç kız olarak yazıyorum.”Liseyi bitireyim önce, öğretmenlerim ne der”,”Üniversitedekiler de şimdi açık halimi gördü şimdi kapansam hakkımda ne düşünürler?“,”Hem ben kapanırsam tam kapanmak istiyorum, önce uygun kıyafet almalıyım”, ”Henüz namazıma daha tam sarılmamışken kapanmam uygun olmaz.”  Ve buna benzer birçok şeyler geçer kapanmak isteyip de kapanamayan genç kızların aklından.

Bunlar bahaneden başka birşey değil aslında. Evet evet, böyle diyenler kapanmak istemiyorlar, elalemin ne düşüneceğini, Allah’ın emrinden üstün tutuyorlar.  Böyle deyince biraz ağır oluyor değil mi?  Öyle ama. Bende öyleydim, sonradan fark ettim.

Peki benim durumumda olan hanım kardeşlerim, size şunu söyleyeyim ; Annemin gittiği bir Mevlüd’te hoca anlatmıştı : Bir kadın eğer ona haram olan bir erkeğe saçlarını gösterirse,  gösterdiği her saç teli için 7 erkek ile zina etmiş kadar günah yazılır. Bakın, her saç teline diyorum, başımızda kaç milyon saç teli var? Birde dışarıya böyle çıkıyoruz ya, sırf bir değil kaç tane erkek görüyor? Birde bu sırf saç için geçerli, peki ya isteyerek veya istemeyerek gösterdiğiniz boynunuz, kollarınız? Bunların günahı da ekleniyor üstüne. Sonra parfüm kullanırsanız, o kokuyu alan her erkek ile zina etmiş kadar günah alıyorsunuz tekrar, dikkat çekici bir şekilde giyinirseniz yine aynı şekilde. Şimdi oturup sayın bakalım, sırf bugün ne kadar erkekle zina günahı almışsınız. Hesaplayamayacak kadar çok değil mi?

Kapanmak için sebep arayanlar akıllarında hep bunu bulundursun.”Tam kapanmak” İnşaAllah hepimize nasip olur, ama bunu hiç kapanmamak için bahane olarak kullanmamalı, önce bir yerden başlayın, sonrası gelir İnşaAllah.

Saygılarımla,

Meral KELES

Gençler YazıyorWhere stories live. Discover now