3. Bölüm Sahte Baba

1.4K 382 1.1K
                                    

Merhabalar :)

Medya : Itır

Keyifli Okumalar :)

***

Küçük bir an bazen bütün bir hayatı değiştirmeye yeterdi ve insan o ana müdahale edemez sadece izlerdi tıpkı şu an Hayat'ın yaptığı gibi. Kızının yabancı bir adama baba demesine, ona sarılmasına seyirci kalıyor, hiçbir şey diyemiyordu. Öylece durup izliyordu yalnızca. Derin bir nefes aldığında "Itır baban..." demişti ki küçük kız annesine dönüp sözünü tamamlamasına izin vermedi.

"Babam geldi anne... sonunda babam geldi." Itır yeniden Umut'a döndüğünde gülümsedi."Hep seni bekledim." Genç adam duyduğu kelimeler karşısında afallıyor, nasıl tepki vereceğini bilmiyordu. Fakat içinden geçeni yaparak onun boyuna göre eğilip yüzünü avuçlarının içine aldı.

Kar beyaz yüzündeki al yanakları, deniz mavisi gözleriyle adeta bir masal perisi gibiydi Itır. Upuzun, kumral saçları omuzlarına dökülürken alnını kaplayan kâkülü güzelliğine güzellik katıyordu. Genç adam karşısındaki böylesine masum bir çocuğun pembe dudaklarındaki gülüşü nasıl silebilirdi ki? Kendine mutluluk dolu bakarken onun bu mutluluğunu elinden nasıl alabilirdi? Mavi gözlerindeki ışıltıyı nasıl kedere dönüştürebilirdi? Belki de sonradan çok pişman olacaktı fakat küçük kızın yeni görmeye başlayan gözlerine hüznü yerleştiremezdi bu yüzden de dudaklarından dökülen kelimelere engel olamadı.

"Seni nasıl özledim bir bilsen... her gün senin resmine bakıp hasret gidermeye çalıştım meleğim."

"Bundan sonra hiç gitme olur mu?" diyerek Umut'un boynuna bir kez daha atıld küçük kız. Umut ise kollarıyla sımsıkı sarmaladı Itır'ı. Onlar birbirine sarılırken Hayat, genç adama ne yapıyorsun der gibi bakıyordu. Gerçekten ne yapmaya çalıştığını anlamıyordu. Kızının babası yerine mi geçmeye  çalışıyordu?

Derin bir nefes aldığında kafasını toplayıp ne yapacağını düşündü genç kadın. Ya şimdi Itır'a gerçekleri anlatacaktı ya da... diğer seçeneği düşünmek bile istemediğinden aklına gelenleri kovdu. Bakışları yeniden karşısında ki ikiliyi bulduğunda bu işin içinden nasıl çıkacağını kara kara düşündü.

Kızı, hiç tanımadığı bir adamı babası sanarken dudaklarını aralayıp Itır o senin baban değil diyemiyordu Hayat. O böylesine mutluyken, gözleri ışıl ışıl parlarken onu paramparça nasıl edebilirdi? Nasıl derdi ki o senin baban değil, senin baban gelmeyecek diye?

Yanlarına gelen doktorla genç kadın düşüncelerine ara verirken Itır heyecanla "doktor amca babam geldi," diyerek bütün dikkatleri üzerine çekti. Doktor dudaklarını aralayıp "ya" diyerek gülümsedi. "Çok sevindim senin adına. Haydi şimdi sen hemşire ablanla git eşyalarını topla da bir an önce seni taburcu edelim."

Küçük kız başını sallayarak kendine elini uzatan hemşireyle birlikte onların yanından ayrıldı. Herkes onun arkasından bakarken Hayat "bir problem yok değil mi doktor bey?" diye endişeyle sordu.

Hafifçe gülümseyen doktor "yok" dedi. "Itır'ın gözleri gayet sağlıklı aradığımız göz dokusu mükemmel bir şekilde uyum sağladı. Yalnız Itır'ın üzüntüden uzak durması gerekir. Çünkü bilirsiniz ki üzüntü bedende her türlü zarara yol açabilir. Itır yeni ameliyat oldu ve bu oldukça zor bir ameliyattı bunu göz önünde bulundurarak ona hasas davranmanızı öneririm."

"Gözlerini yeniden kaybedilir mi?" diye sordu genç kadın telaşla.

"Bu çok ufak bir ihtimal... Ama yine de üzüntüden uzak dursa iyi olur geçmiş olsun," diyerek yanlarından ayrıldı Ceyhun.

Kalbimdeki Yabancı ( Mazinin Gölgesi-2)Where stories live. Discover now