7. Bölüm Karar

943 299 664
                                    

Medya: Itır

Bölüm Şarkısı: Deniz Seki sana sığınıyorum

Keyifli Okumalar :)

***

"Evlenelim Hayat"

İki kelime defalarca zihninde yankılandı genç kadının. Ne demişti şimdi Umut? Evlenelim mi? Bunu idrak etmesi dakikalar aldı. Sonunda cümlenin gerçekliğini kavrayabildi.

"Sen ne dedin?"

"Evlenelim dedim... "

"Umut sen ciddi ciddi evlenelim dedin farkında mısın?"

"Kulağa çok saçma geliyor biliyorum ama... "

"Saçmanın da ötesinde... Delilik... Çılgınlık bu. Seni tanımıyorum bile... işin ne gücün ne... senin hakkında hiçbir şey bilmiyorum onu da geçtim... Birkaç haftadır tanıdığım biriyle evlilik... Umut gerçekten çok saçma."

"Itır için mantıklı olan bu."

Başını iki yana salladı Hayat. Düşünceleri birbirine dolanmıştı ne diyeceğini hiç bilmiyordu. Evlilik diyordu Umut. Evlilik... bunu nasıl yapabilirdi ki? Nasıl sadece birkaç haftadır tanıdığı bir adamla nasıl evlenebilirdi ki? Tamam kızı ona baba diyor olabilirdi fakat bu onunla evleneceği anlamına gelmezdi ki. Gelmezdi değil mi?

"Bu oyunu böyle daha ne kadar sürdürebiliriz ki? Eğer gerçek karı koca olursak... " Hayat'ın bakışıyla durduğunda "yani," dedi. "Kağıt üstünde gerçek karı koca olursak bizim için de Itır için de her şey daha kolay olur."

"Umut..."

"Hemen kestirip atma düşün. Sen de bana hak vereceksin."

"Bak bu saçma gerçekten saçma... hatta şu ana kadar yaptığımız her şey saçma. Sahte oyun sahte baba birde şimdi sahte evlilik mi yapacağız?"

"Mantıklı olan bu... Itır için. "

Kafasını toplamaya çalışırken ne diyeceğini de düşünüyordu genç kadın. Evlilik... Umut'la evlilik.... bu mantıklı mıydı? Mantıklı olmasa bile kızı için böyle bir şey yapar mıydı? Yabancı bir adamla evlenir miydi? Umut doğru söylüyordu evlenirlerse her şey çok daha kolay olurdu Itır içinde onlar içinde fakat ömrünün sonuna kadar böyle bir oyun mu oynayacaktı? Itır'ı hep bu yalana mı inandıracaktı?

"Itır'ı ömür boyu buna mı inandıracağız? Bu mu mantıklı olan?"

"En azından Itır biraz daha büyüyüp bizi anlayacak yaşa gelene kadar. Zamanı geldiğinde ona gerçekleri anlatırız."

"Umut..."

"Sen de biliyorsun en mantıklısı bu. "

Derin bir nefes alıp gözlerini kapadı genç kadın. Ne yapacağını ciddi anlamda bilmiyordu. Umut evlenelim diyordu fakat bu evlilik yıllar boyu sürebilirdi o zamana kadar bu adama katlanabilir miydi? Kızı için bunu yapabilir miydi? Hadi katlanabildiğini düşündü. Onun hakkında hiçbir şey bilmiyordu ki. İşi, gücü neydi bunların hiç birini bilmiyordu. Hiç tanımadığın bir adamla sadece kızı için evlenebilir miydi?

"Hayat," dediğinde onun kendine bakmasını sağladı Umut. Ela gözlerini, yeşillere dikip "Onun bana ihtiyacı var," dedi en yumuşacık sesiyle. Ellerini genç kadının omuzlarına koydu. "Sen onun annesisin evet onun için her fedakarlığı yaparsın ama her kızın bir babaya ihtiyacı vardır. İzin ver de bunu ben yapayım. Onun gerçek babası olayım."

Kalbimdeki Yabancı ( Mazinin Gölgesi-2)Where stories live. Discover now