Solgun Kiri -Gliondel-

819 116 85
                                    

Mavi ipek gömleğin serin dokusu tenine değince ürperdi; Gliondel'in giysi dolabı Gorgi sayesinde Fuburoz esintileriyle dolu olurdu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Mavi ipek gömleğin serin dokusu tenine değince ürperdi; Gliondel'in giysi dolabı Gorgi sayesinde Fuburoz esintileriyle dolu olurdu. Beyazlatılmış deri pantolonu bacaklarını sardığında yatak üstündeki Gorgi'nin minik elleri pelerin iplerini bağlamak için boynunda gezindi; seçtiği pelerin günün anlamını yansıtırcasına şeffaf ve mavi hareliydi. Gizli hiçbir şeyin kalmadığı bir gün, diye düşündü aynadaki aksini izlerken. Sarı renk saçını örüp dik bir konumda bağlamıştı.

"Teşekkür ederim Gorgi." Gliondel düşünceli gözlerle elf cinini izledi; Gorgi bugün, her zamanki neşesinden yoksun ve prensin gözlerine bakamayacak denli ürkekti. "Her şey yolunda mı?"

"Evet, evet." Keşiş şapkası üstünden başını kaşıyan Gorgi yatağın üstünde zıplayıp yere atladı; bir miktar gülümsemişti. "Leydi Ekin beni düşündürüyor, çok fazla soru soruyor ve hiç durmadan bir şeyleri kurcalıyor."

Gliondel dizlerinin üstüne çöküp Gorgi'nin yamulan şapkasını düzeltti. "Onu bu yüzden seviyoruz, öyle değil mi Gorgi? Bir şeyleri kurcalamalı ki asıl benliğini keşfetsin."

"Ama unutkanlığını da sorguluyor." Gorgi sertçe yutkundu.

Gliondel minik gülümsemesi eşliğinde iç çekti. "Merak etme sorgulamalarını da unutacaktır, nihayetinde Estepar işini ciddiyetle yapan bir elf."

"Ciddi ve sessiz bir elf." Gorgi muz kabuğunu andıran paçalarını kıvırdı; çıplak ve dövmeli bacakları meyvenin olgun içi gibi baş verdi. "O sinsi elf altı ay önce sizi bir sözle bağladı ve sessiz kalması beni korkutuyor."

"İtiraf etmeliyim ki isteyebileceği şeyler beni de korkutuyor ama Diyar, Finrol lideri olarak benim yönetimime rıza göstermiş durumda." Gorgi'nin siyah gözleri prensin üzerinde tedirgince gezinince Gliondel aceleyle ekledi. "Kral Torga'dan sonra tabii. Şimdi..." Ayaklanarak masa üstündeki yüzüğü parmağına taktı. "Benim Merfos'un yanına uğramam gerekiyor. Senin bir planın var mı?"

Gorgi yanakları kızarırken şapkasını sertçe kaşıdı; utanmış gibiydi. "Lord Perta yeni bir ahşap üzerinde çalışıyor ve ben de düşündüm ki.. Ben..."

"Evet?" Gliondel sırıtarak kollarını kavuşturdu; Gorgi'nin uzun zamandır bir kalp kıpırtısı olmamıştı.

"Yeşil Vadi'ye gidebilirim. Yani Mila'yı..." Uzun bir soluk koyverdi. "Oraya davet edebilirim diye düşündüm."

"Bunu söylerken neden bu kadar zorlandığını anlayamıyorum Gorgi, sen zaten Mila ile sürekli takılıyorsun."

"Ama bu başka," diye sızlandı elf cini; yüzündeki terler boncuk gibi dizilmişti ve odaya sızan gün ışığı altında parlıyorlardı. "Sürekli küçük bir çocuk gibi davranıp beni deli ediyordu ve sürekli erkek takımları giyiyordu ve sonunda ben onun... Onun bir karşı cins olduğunun farkına vardım."

"Bundan çok korkuyor gibisin?" Gliondel bu sefer gülüşünü bastırdı; Gorgi alaya alındığını düşündüğü her seferinde odaya tehlikeli ve vahşi bir hayvanla gelirdi, dikkatli olmalıydı.

RUH DÜĞÜMÜ (Sivri Kulak Günceleri-2)Where stories live. Discover now