Yoldaş -Aramir-

641 99 44
                                    

Kaçmak hiçbir zaman Aramir'e göre olmamıştı

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.


Kaçmak hiçbir zaman Aramir'e göre olmamıştı... Diyemezdi elbette çünkü zora geldiği her seferinde kaçmıştı.

İkizlerin annesi Rüya Diyar'dan gittiğinde Aramir kaçmıştı. Elflerin ona gülmesi ya da annesini sormaları istemeyeceği şeylerdi ama bu kaçış Aramir'e Eğitmen Diara'yı kazandırmıştı. Kral Torga ile sürtüşüp gözden düştüğünde yine kaçmıştı ve bu sefer yeni bir yerleşke ile Gölge'yi kazanmıştı. Şimdi ise Tearin'i ve hatta canını kaybetme tehdidi ile karşı karşıyaydı, belli ki kaçmalıydı ve kim bilir, belki de bu bilinmez yolculuk ona nadide parçalar kazandırırdı.

Kandria'nın suyun altındaki yosunları andıran, parlak ve yeşil gözleri Aramir'e bakmayı sürdürüyordu. Aramir bardağında kalan içeceği büyük bir yudumla midesine indirdi. Aklına Finrol'daki söğüt ağacı gelmişti; bu ağaç, her gece ve her gün Aramir'e ve onun bitmek bilmeyen hayallerine ev sahipliği yapmıştı. Üstelik Aramir'in Diyar ruhunu en derinden hissedebildiği yerdi orası. Söğüdün hatırasına minnet etti; hayır, Aramir hiçbir zaman kaçmamıştı sadece yeni maceralara yelken açmıştı.

Gohva parşömeni kıvırıp tekrar ceketin iç cebine yerleştirdiğinde Kandira da geri çekilip sandalyesine yaslandı. "Cevap vermedin," diye üsteledi dişi elf.

Aramir boş bardağı elinde çevirmeye başladı. "Bunu yapamam," derken buldu kendini. Yan masadan coşkulu bir kahkaha seli yükseldiğinde ise öne doğru eğildi. "Burayı ben kurdum ve emeklerimi öylece arkada bırakıp bir bilinmeze gidemem. Ne yani üç beş kişi kaçıp yeni bir yerleşke daha mı kuracağız. Orada ihanete uğramam ne kadar sürecek?" Kısa bir es verip teşvikçilerinin yüzüne baktı. "Ya da sıfırdan başlamayı bir kenara bırakıp halihazırdaki bir yerleşkeye kurulacağız. Orada ne yapacağız peki? Yabancısı olduğumuz kültürlerde asimile olmamız ne kadar sürecek? Tarihin unuttuğu bir Feylanord olmaya hiç niyetim yok."

"Burada kalırsan da öldürülmüş bir Feylanord olarak anılacaksın." Kandria'nın yüz çizgileri sertti ki Aramir'in bu çehreyi yumuşak gördüğü son zamanlarda bu ateş kızılı elf, Aramir'den hoşlandığını mütemadiyen dillendirirdi. Onu sertleştiren, kalbini katılaştıran acaba ben miydim, diye düşünmeden edemedi Aramir. Ne var ki dişi elfin hisleri karşılıksızdı, bu yüzden birbirlerini görmezden gelmeye alışmışlardı. Beni bir elf olarak sevmiyor olabilir ama ben onun lideriyim ve çıkarlarımı gözetmek zorunda. Bu düşünceye tutunan Aramir sorguları kısa süreliğine bir kenara bıraktı. Yine de güvenmek için çok erkendi; bu, Suvilla'nın Aramir'den kolayca kurtulmak için işlettiği bir plan olabilirdi. Neticede Kandria mutsuz edilmiş bir kalpti ve Suvilla elfleri nasıl manipüle edeceğini çok iyi bilirdi.

Gohva da çok sık takıldığı biri değildi, Aramir bu resmi ressamın çalışmalarını hep takdir ederdi ve denk geldiklerinde onunla sohbet etmeyi severdi ama ilişkileri bu kadardı. Düşününce, Aramir sık sık görüştüğü kimse olmadığını fark etti. Lider olduğu için elfler ona hep mesafeli dururdu ve Aramir de bu mesafeleri daraltmak için hiç uğraşmamıştı. Sadece Arzo vardı, Gri Görücü; o da hiç durmadan gezerdi. Diyar topraklarını sayısını unuttuğu kadar çok kat etmişti. Tearin'e geldiğinde bir süre bu yerleşkede konaklar ve Aramir'in en sıkı yoldaşı olurdu. Sonra da giderdi ve Aramir kendini Gölge ile baş başa bulurdu.

RUH DÜĞÜMÜ (Sivri Kulak Günceleri-2)Kde žijí příběhy. Začni objevovat