Haber Zinciri -Suvilla-

398 78 97
                                    

Turuncu renk yumuşak minderinde oturan Suvilla, duyduğu sesle irkildi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Turuncu renk yumuşak minderinde oturan Suvilla, duyduğu sesle irkildi. Uzaklarda bir yerde irice bir balon patlamıştı sanki. Festival, diye düşündü huysuz bir tavırla. Polen Rüzgarı son sürat devam ediyor olmalı ve kim bilir... belki de babam eşsiz dansına benzer yeni bir gösterinin peşindedir. Odasındaki terasta oturuyordu; kapıya asılı renkli tüller göl havasının yaydığı serin esintiyle uçuşuyordu. Karamel ton çoktan siyaha boyun eğmişti ve Finrol topraklarında vuku bulan patlamanın ardından gökyüzü sayılamayacak kadar çok yıldızla dolmuştu. "Babam şatafatı her zaman severdi," diye mırıldandı.

Omuzlarına dökülen siyah saçının bukleleri ile oynamaya başladı. İnce kumaştan yapılma bir tulum giymişti. Yakanın itina ile açık olmasını istemişti; göğüsleri Gifrieth için seyir zevki sunmalıydı ama saçları orman kokan kızıl saçlı elf bir hayli gecikmişti. Sıkıntılı bir nefes saldı havaya ve gökyüzünü izlemeye devam etti. Şakağını yumruk haline getirdiği eline yaslamıştı. Yeni bir dönem başlatacağını söylemişti ama şimdi elindeki tek şey koca bir sıfırdı. Gelmediğine göre belki... Gifrieth'i de kaybediyordu. Burun delikleri öfke ile açılıp kapandı; yine de vücudu milim kıpırdamadı.

Aramir... O çok sevgili kardeşi, ne yapıp edip zindandan kaçmıştı. Ya Suvilla'nın henüz izini süremediği bir büyü yapmıştı ki bu imkansızdı; zindanlar büyüleri engelleyen tılsımlar ile doluydu, ya da ona yardım edenler vardı. Hiç şüphesiz, diye düşündü Suvilla. Burası benim olduğu kadar onun da yerleşkesi ve sayıca az olsalar da Aramir'i sevenler hala var. Elbet yardım edecekler ama öyleyse bunlar kim? Kilit soruydu bu: Kim? Suvilla kardeşinin kaçışından beri herkese şüpheyle yaklaşır olmuştu.

Kabul ediyordu; bu tehlikeli bir ruh haliydi ama elden ne gelirdi. Yanlış kişiye güvenip daha büyük bir çıkmaza girmekten kesinlikle daha iyiydi. Güvenebileceği sadece Gifrieth olduğunu düşünüyordu ve o bile, söz verdiği halde Suvilla'nın yanına gelmemişti. Beni alaşağı edecekler, diye düşündü bu sefer de panikle. Vücudu dakikalardır ilk kez kıpırdanmıştı; elleri ile minderden destek aldı ve oturduğu yerde dik konuma geldi. Göğsü şiddetle inip kalkıyordu; göz bebekleri büyümüş olmalıydı. Demir korkuluklara tutunup derin nefesler aldı. Göl hemen önünde uzanıyordu; bu kale onundu ve kii'falar gibi eşsiz bir güce sahipti. Üstelik Aramir zindanlara giderken halkı Suvilla'nın yanında olmuştu. Bu kadar panik fazla değil miydi? "Hemen kendine gel." Bunu yüksek sesle söylemek bile Suvilla'ya kendini daha iyi hissettirmişti.

Nihayetinde lider olmayı hak edecek kumaşa o sahip değil miydi? Gülümseyerek gökyüzüne yeni bir gözle baktı; yıldızlar belki de onun hükmünün başlangıcını kutlamak için oraya bir inci gibi dizilmişti. "Kii'falarım o melezi elbet yakalayacak." Ruh halinin bu ani değişimleri aklını kurcalamamıştı bile; karamsarlık uçup gitmişti, o kafiydi.

Derken kapısı teklifsiz bir şekilde ve hararetle açılıverdi. Suvilla ani bir refleks ile oraya döndü. Henna girişte kısacık bir an soluklandıktan sonra hızlı adımlar ile içeri girdi. Yüzü kendini zorladığı için kızarmıştı. Tenyela peşindeydi ve çok geçmeden Farin ile Gifrieth de girişte göründü. Suvilla onların hoş haberler ile gelmediğini bir bakışta anlamıştı.

RUH DÜĞÜMÜ (Sivri Kulak Günceleri-2)Where stories live. Discover now