Gorgi -Efe-

556 97 58
                                    

"Hey

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


"Hey." Efe Gorgi'nin yanına doğru usulca sokuldu. "Tuz Denizi'nde gemilerin mi battı?"

Gorgi irkilerek iri başını kaldırdı; keşiş şapkası her zamanki yerinde değildi; Gorgi'nin minik elleri arasında sallanıyordu. Cinin siyah saçları ise dağınık tutamlar halinde omuzlarına dökülmüştü. "Tuz Denizi," diye mırıldandı Gorgi. "Benim bir gemim yok ki."

"Elbette yok." Efe yüzünü buruşturarak içinden kendine söylendi. Şakan oldu inek dışkısı, eğlendirme amaçlı cümlen o derece büyük ve berbattı. Gerçekten de konuşmaya berbat bir noktadan giriş yapmıştı. Gorgi'nin hüznü Tuz Denizi ile bağlantılıydı ve cinin gemisi olmasa bile özgürlüğü yavaşça o sular arasında batıyordu. "Dünya cümleleri işte çok kafaya takma Gorgi. Zamanla öğretirim ben sana."

"Zaman." Cin yine mırıldanmıştı. "Benim zamanım da yok. Yakalanacağım. Yakalanacağım ve her şey sona erecek." Gorgi'nin mavi vücudu isterik bir şekilde titremeye başladı; kare ve üçgen şekilli dövmeleri ise mavi zeminli bir pistte dans ediyor gibi görünüyordu.

"Yakalanmayacaksın, Gorgi." Efe'nin sesi şimdi sert ve biraz otoriter çıkmıştı.

Gorgi bebekler ile kaplı gözünü irice açtı; buna rağmen göz akları kenarlardan belli belirsiz görünüyordu. "Yakalanacağım." Sözcüğü sızlanırcasına uzatarak söylemişti. "Buraya geldiler. Dizekihalar Tearin ile müttefik ve Finrol'un düşmanı sayılır. Beni yakalamak için değilse niye buraya gelmiş olsunlar ki. Elbette ki tek dertleri benim; yasaklanmış büyüyü..."

"Şşş!" Efe Gorgi'yi sertçe durdurdu. "Aklını mı kaçırdın sen . İstersen eline bir hoparlör vereyim, tüm Finrol'a, yaptıklarını bağıra çağıra anlat."

Gorgi oturduğu yerde büzüldükçe büzüldü. "Haklısınız Lord Efejilatte ama korkuyorum." Şimdi Efe'ye biraz daha sokulmuştu ve fısıldıyordu. "Affedilmez bir şey yaptım ve bu mutlaka gündeme gelecek."

"Öyle olabilir," diye onayladı Efe ama Gorgi'nin çöken yüzünü görünce telaşla ekledi. "Ama yapanın kim olduğunu bilmiyorlar ve biz de üç maymunu oynayacağız."

"Maymun kılına benzer bir şey bulamam yalnız." Gorgi'nin yüzü düşünceliydi.

"Niye bulacaksın ki?" Efe'nin de kafası karışmıştı.

"Üç maymun oynamak için maymun kılığına girmeyecek miyiz?" Sonra Gorgi omuzlarını düşürdü. "Üzgünüm ama bu yetersiz bir kılık değiştirme olur. Böyle fazla saklanamayız çünkü Diyar'da maymunlar yok." Şimdi keşiş şapkasını başına geri takmıştı. "Bizi hemen yakalarlar."

Efe kendini tutamayıp tıksırma ile gülme arası bir ses çıkardı. "Ah, Gorgi biz seninle ne yapacağız." Başını iki yana salladı ve sonrasında Gorgi ile göz kontağı kurdu. "Dediğim şeyin kılık değiştirme ile alakası yok. Zaten böyle bir şey yapsak durduk yere dikkatleri üzerimize çekeriz. Üç maymunu oynamak her şeyden habersizmiş gibi davranmak demek. Biz de öyle yapacağız. Ortaya elf cinleri ile ilgili bir suçlama atıldığında şaşıracağız. Sorgulanırsak eğer hiçbir şey bilmiyor olacağız ama bilsek anlatırdık diyerek sorgulayanların güvenini kazanacağız."

RUH DÜĞÜMÜ (Sivri Kulak Günceleri-2)Where stories live. Discover now