Del 5 - Från välsignelse till förbannelse

92 6 24
                                    

Ett spel, en teater men för en god sak. En vit lögn kan väl inte skada? Som de brukar säga, ändamålet helgar medlen, eller?

         ❈
Cassandra Fox

Utmattning från gårdagen är brutal. Mitt huvud bultar som om jag vore bakfull trots att jag tidigare kväll inte förtärt någon alkohol. Fyllot, Liz och Anthony är det enda som fyller mina tankar. Himlen är gråmulen när jag ligger och tittar upp på min konstgjorda stjärnhimmel. Det mjuka tyget från pyjamasen smeker min hud istället för det strama materialet av kläderna på High Hearts street. Jag riktar blicken mot fönstret och blir inte gladare när jag ser vädret som döljer sig bakom de vita gardinerna. Alexa piper till och jag tittar ner på hennes display.

Hälsokollen - 13:32

Du har rört på dig för lite idag i förhållande till ditt kaloriintag. Vi rekommenderar 20 minuter på löpbandet eller en längre promenad utan pauser.

Jag slänger ner huvudet på kudden igen med en uppgiven suck. Nu håller jag tydligen på att bli tjock också.
På samma våning som mitt rum finns det ett minigym. Alla bostäder är utrustade med ett och precis som att alla får sin dagliga ranson med mat så är det en standard. Minigymmet består av ett löpband med miljontals inställningar, en cykel, yogamattor och vikter jag aldrig lyckas bära. Jag gillar att vistas i gymmet, men jag hatar att träna. Det är extremt sällan som jag får ett sug efter att ställa mig på löpbandet. Ibland har det till och med gått så långt att jag har märkt av att mina matransoner har blivit minskade. När jag den varma chokladen jag har att förlora inser jag att jag har två valmöjligheter. Ligga kvar i sängen och ruttna eller gå upp på löpbandet och behålla min varma choklad på mornarna. Valet är hyfsat enkelt, men det tar ändå emot  när jag lämnar den varma sängen bakom mig. 
Garderoben har redan förberett ett träningsombyte som om den bara väntade på när det var dags. Jag drar på mig de svarta träningstightsen och försöker ta på mig sport behån som uppenbarligen inte är konstruerad för att göra livet lätt. Skorna knarrar när jag går fram över golvet och kläderna känns ovana, men förvånansvärt bekväma. Jag gillar hur de smiter åt runt min kropp.
Jag fyller en vattenflaska med vatten och känner hur metallen kyler min hand. I minigymmet står hantlar, yogamattor och pilatesbollar mittemot en vägg av speglar. Det bästa med gymmet är det stora panoramafönstret som vetter ut mot staden som ligger lite längre bort. Vårt hus ligger tillsammans med resten av husen i området nära en brant passage. När jag blickar ner mot Dallas når inte ens de högsta skyskraporna höjden av vårt hus.
Jag ställer mig på löpbandet och börjar springa. Luften hade till en början lika gärna kunnat vara trögflytande sirap. Löpbandet surrar tyst och ljudet av mina steg är regelbundna. Staden breder ut sig nedanför mig när kroppen fylls av adrenalin och rörelserna blir lättare. Ett pip från fartreglaget hörs när jag ivrigt tvingar mina ben till att röra sig fortare. Dunk. Dunk. Dunk.
Svetten rinner ner i mina ögon, men jag blinkar bort den salta vätskan. Mina armar följer mina springsteg och håret fläktar vilt bakom mig. När jag en gång bestämde mig för att gå till min skolas psykolog sade han till mig att jag skulle försöka måla upp mitt liv i bilder, att det skulle göra det enklare att sig ann det. Det fungerade bra fram till att han började prata om andra bilder.
Men för första gången sedan min tid hos psykologen målar jag upp en bild framför mig hur jag lämnar alla mina problem och tankar bakom mig. För ett ögonblick tycks det fungera och jag springer lättat därifrån. Framför har mig har jag framtiden som väntar och den kan ingen ta ifrån mig.
Jag ökar hastigheten ytterligare och springer på maxfart. Jag fäktar med armarna framför mig när mina ben knappt orkar hänga med. Svetten rinner nerför ryggen och linnet klistrar sig mot min hud. Jag chansar, tar sats, springer och flyr. Rädd för vad som kommer att komma ikapp mig om jag stannar. Men det verkar inte spela någon roll om jag vill eller inte för bandet stannar och ett meddelande ploppar upp på Alexas skärm.

Världen under ytanWhere stories live. Discover now