Del 62 - Epilog

11 2 3
                                    


Epilog
Anthony Cowen

Vi stiger ut ur den grå svävarfarkosten. Den som nu har tagit oss tillbaka till Dallas. Till staden där allt började för så väldigt länge sedan. Denna gången är det annorlunda. Mycket har förändrats, vi har förändrats.
Vinden sliter i oss och får Cassandras hår att flyga. Hon är här, i Dallas med medlemmar av Revolten runt omkring sig och dess symbol hängande i en kedja runt halsen. Jag kan se hur frågorna spinner runt i huvudet på henne.
Försiktigt tar jag hennes hand när vi blir eskorterade till Revoltens högkvarter här i staden. Allt är så väldigt likt, trots att så mycket är förändrat.
Dörrarna till mitt andra hem öppnas och Alice Lockwood gör en gest åt oss att stiga in. Jag låter Cassandra gå in före mig som den Ledare hon är. Hon hinner bara ta ett steg in i byggnaden innan hon tvärnitar. Vakterna runt om oss tycks följa hennes rörelser och stannar unisont. Långsamt stiger jag in efter henne med sinnena på vakt efter potentiella faror. Där innanför dubbeldörrarna, mitt i lokalen står tre personer. En familj. En mamma, en pappa och en son. Men en person fattas. Dottern står inte bland dem. Dottern i familjen står som förstenad en meter framför mig med händerna hårt knutna jäms med sidorna. Jag ser hur hennes blick sveper över hennes föräldrar och tillsist landar på den lilla pojken med samma sorts fräknar som hon själv. Runt pojkens hals hänger ett likadant halsband som det Cassandra fick av Lockwood. En sol med ett öga i en form av rubin vilar även mot mamman och pappans bröstkorg.
Jag ser på den underliga familjen som bildar en enad front. Vanessa, Lukas och Jon Fox. Så gör även Cassandra. Men hennes blick är inte fylld av längtan som hennes familjemedlemmars blickar är. Hon ser på dem med samma sorts blick som hon tidigare såg på Miss Lockwood. Som om hon inte kände dem överhuvudtaget.
"Varför?"
Det lilla ordet som kommer som en viskning över Revoltens Ledares läppar står för fler frågor än bara en. Är det för att hon tidigare inte sett vilken värld det är som döljer sig under ytan? Vad som döljer sig mer än under Förentas yta? För en utomstående som mig verkar det som om Cassandra Grace Fox inte ens har sett vad som döljer sig under ytan hos sina närmaste.

Världen under ytanWhere stories live. Discover now