38. fejezet

103 12 4
                                    

A fejezet az Ifjú liga tagjait, azok különleges képességét mutatja be azoknak, akik esetleg nem ismernék a DC világát.

Love van💕

Dick szemszögéből

Kicsit sem izgatottan kelek fel. Pedig elvárható lenne, hisz hosszú idő után ma megyek először bevetésre. Bár párszor találkoztam a többiekkel, és látszólag jól fogadják némaságom, azért tartok tőle. Ja, hogy kik is azok a többiek? Íme egy gyorstalpaló!

Az igazság ifjú ligájának tagjai. Ők azok, vagyis mostmár újra mi, áh, hagyjuk, ez most bonyolult nekem, hogy hogy is állok velük. Szóval visszatérve, ők segítik az Igazság Ligát. Bevetésekre mennek, információkat szereznek, lehallgatnak, feloszlatnak kisebb bűnszervezeteket, megvédik a polgárokat, stb, stb.

Kik a tagok? Vannak egy jópáran, mindenkinek van valamilyen különleges képessége, vagy tehetsége van egy adott dologban, ezért is tudnak jól összedolgozni, mert kiegészítik egymást.

Vízilény, avagy köznapi néven Kaldur'ahm, atlantiszi származású. Képességei közé tartozik a kétéltű transzformáció, mely azt jelenti, hogyha bármilyen vízforrás megérinti bőrét, a teste átalakul, és kopoltyúkkal és uszonyokkal fog rendelkezni. Ez lehetővé teszi a víz alatti légzést és az úszást olyan sebességgel, amely megegyezik királyáéval, Aquamanéval. Az elektrokinézis, mely alapján hatalma van az elektromos hullámok vezérlésére; nagyjából ugyanúgy, mint egy elektromos angolna. A fokozott látás segítségével az óceán fenekén is keresztül láthat. A hidrokinézissel képezheti a víz áramlását és vezérelheti azt.

Miss Marsi, avagy Megan, mint nevében is benne van a Marsról származik, képességei az alakváltás, mely során sejt szinten megváltoztathatja formáját, teljesen megváltoztatva fizikai megjelenését, ideértve az öltözékét is, lehetővé téve más lények utánozását. Ennek során képes a gyorsabb gyógyulásra, regenerálódásra és az álcázásra is. Megváltoztathatja formájának (és ruháinak) megjelenését, hogy áthatoljanak rajta a fényhullámok, így láthatatlanná téve magát, de akár másokat is el tud rejteni. Bio-hajójának álcázási módja is van, amelyet telepatikusan aktiválhat.
A telepátia természetesen jön minden marsinál, képes olvasni az elmét, szellemileg kommunikálni másokkal, és más emberek gondolataiba vetíteni saját gondolatait. Csapattársaival gyakran telepatikus kapcsolatot használ, ami megkönnyíti a kommunikációt és nyomon követhetetlen. Megan érezheti és észlelheti mások elméjét, jelenlétét, vagy akár fájdalmát. A telekinézis használta sem okoz neki gondot; sok tárgy mozgására és manipulálására képes az elméjével. Telekinetikusan elmozdulva szimulálja a repülést.

Artemis Liam Crock, gothami származású, aki egy lenyűgöző lövész, könnyedén és pontosan képes eltalálni a célpontot. Továbbá jártas az alapvető akrobatikában és képzett harcművész. Intelligenciája meghaladja az átlagot. Ő és Kölyök Flash egyaránt megértik a bonyolult tudományos kifejezéseket. Jártas az alapvető elsősegélynyújtási ismeretekben.

Kölyök Flash, avagy Wally West. Különleges képessége, hogy be nem áll a szája. Jó, viccet félretéve.... Tényleg be nem áll a szája, és minden szembejövő lánnyal flörtöl. A hangsebességet megközelítő gyorsasággal képes futni, mely közben reflexideje nem lassul. Képes alapszintű gimnasztikai készségekre is. Wally egy tudományos szellem, természetesen magas IQ-val, bár gyakran az ellenkezőjét mutatja.

És a legutolsó tag, Superboy, avagy Conner Kent. Kryptoni származású, Superman és egy tudós DNS-éből hozták létre laboratóriumi körülmények között. Superboy egyik fő képességel, hogy könnyedén felvesz vagy szállít nehéz tárgyakat, szupererővel bír. Annak kompenzálására, hogy nem képes repülni, mint Superman, a lábainak szuper-erős izmait használja fel hihetetlen távolságok és magasságok átugrásához. Továbbá noha nem olyan gyors, mint Kölyök Flash, képes meta-emberi sebességgel mozogni. Supermanhez hasonlóan Superboy is szinte elpusztíthatatlan. Ez a sérthetetlenség lehetővé teszi számára, hogy veszélyes helyzetekbe rohanjon, kevés gonddal arra, hogy milyen következménye lehet, ebből adódik meggondolatlansága. Nagy távolságról képes észlelni a leggyengébb hangot, valamint olyan magas hangfrekvenciákat, amelyek az átlagos emberek számára nem hallhatók. Infravörös látása lehetővé teszi számára, hogy vizuálisan észlelje a hőhullámokat, lehetővé téve a sötétben való könnyű tájékozódást.

És ehhez képest én mivel rendelkezek? Semmivel, hisz Wally és Artemis is jártas az akrobatikában, és a harcművészetekben. Hiába mondják azt, hogy nélkülem nem boldogulnának, mert a számítógépek és egyéb technikai eszközök megheckeléséhez egyikük sem ért, mégis megvoltak eddig is nélkülem.

(Írói megjegyzés: Dick.. Hát ő Dick. Szeretett karakterünk súlyos önbizalomhiánnyal küzd, ezért kénytelen vagyok röviden összefoglalni, hogy Ő mihez is ért, csakhogy teljes legyen ez a kis összefoglaló. A harcművészetek mestere, a legjobb az akrobatikában, kitűnő lopakodási és menekülési készségei vannak, kiválóan céloz. Természetes vezető és taktikus, képes a legtöbb helyzet elemzésére és összetett, hatékony tervek kidolgozására, elképesztő logikájának köszönhetően kiváló a matematika terén, deduktív képességei is fejlettek.)

Megtört madár ✔️Where stories live. Discover now