Tunnel

198 24 0
                                    

Tunnelis kõndides valitses mõnda aega peaaegu täielik vaikus, mida lõhkusid vaid kolmiku summutatud sammud pehmel vaibal, mis kattis terve tunneli põrandat. Viimaks murdis vaikuse Siimon: „Mis siis nüüd edasi?"

„Mida sa sellega mõtled?" päris Lassy.

„Ilmselt seda, et kui sa nüüd põhimõtteliselt printsess oled, mida sa edasi teed, see muudab ju nii mõndagi," vastas Kara Siimoni eest, noormees noogutas selle mõtte kinnituseks. „Ja lisaks oled sa ju tehniliselt kuningliku perekonna teine laps, seega peaks ju ka sul olema vastavad võimed, eks?"

„Minu meelest ei muuda see mitte midagi. Kui mul oleks kuningliku perekonna võimed, oleks need juba ammu välja tulnud; ma olen liiga kaugel Valiente vereliinist, et see mulle midagi uut juurde võiks anda, ma ei ole ju päris printsess. Ning ma nõustun Amosega: niikaua kui mu vend on Bakuroni käes, ei tohi me sellest mitte kellelegi rääkida. Tüüp nimetab end Oda Keisriks ning kui avalikkus saab teada, et Harry on Amose troonipärija, siis paremal juhul kasutab Bakuron seda enda eelisena, näidates rahvale, et Maataltsutaja ja prints on tema poolt, või halvemal juhul tunneb ta end ohustatuna ning laseb minu venna hukata; tema ja trooni vahel seisame ju vaid Amos, Harry ja mina. Kumbki variant ei ole hea, seega nii kaua, kui Harry on Musta Oda käes, hoiame me oma suud kinni."

„Niisiis nüüd olen ma lisaks Veehoidja olemisele ka Suukinnihoidja?" muigas Siimon.

Kara pööritas silmi: „Jah, hakka parem kohe harjutama."

„Siimon, mulle tuli meelde, et sa ei olegi meile veel rääkinud sellest pildist oma käe peal," sõnas Lassy kiirelt teemat vahetades ning noormehe käsivarrel olevale joonistusele osutades. Pilt kujutas endast sakilise mustriga joonistatud ringi, mille sees oleva uhke ankru tasutal ilutses karu siluett.

„See on pikordee. Pikori taimest, mis kasvab Africuse ranniku lähedal vee all – selle osakesed torgitakse vastikult valusa nõelaga naha alla, niiet see ei kulu maha. Africusel on see kapteni tunnusmärk, näete, see siksak ja ankur tähendavad, et kes iganes seda märki kannab, on lõpetanud saarel kapteni õpingud. Kui muidu saab Punases Mõõgas peale Pistoda treeningut valida, kas minna edasi Poolmõõgaks või Suleks, siis Mere ja Loode Kantsis on veel võimalus õppida kapteniks. Kuna minu onu on ka kapten, siis õnnestus tal minu palvel ajada asjad korda nii, et ma alustasin õpingud enne Orduga liitumist. Seitse aastat parima kapteni käe all ning kaks aastat tagasi sain ma omale algse pikordee, vahetult enne tulekut lasin ma seda karuga täiendada. Selle disaini joonistas paberile minu väike vend Ethan ning ma lasin sellest pikordee teha. Ta tegi selle, et mul oleks midagi, mille järgi teda ja ülejäänud peret mäletada," naeratas Siimon uhkelt, varjates tema häälest läbi kumavat nurkuse nooti, „Ethan on alles kaheksaaastane, aga ta on nii tark ja minu meelest kõige parem kunstnik terves külas."

„Kui suur pere sul on?" päris Lassy.

„Kaheksa inimest," vastas Siimon, „kaks õde ja kolm venda, mina olen kõige vanem."

„Appi kui palju väikeseid, kuidas sa seal hulluks ei lähe?" grimassitas Kara.

„Mulle nad juhtumisi meeldivad," turtsatas noormees kulmu kortsutades, „ja meie külas on kõigil peres palju lapsi, selles ei ole midagi veidrat."

Saades aru, et oli oma kommentaariga Siimonit haavanud, vabandas Kara kohe.

„Ei ole midagi," alaline naeratus naasis Veetaltsutaja näole, „meie suguvõsa on väga vana, põlised africuuslased, me ei pea viha. Ja meil on isegi perekonna moto: „Perekonnale. Kodule." – sest need on kõige tähtsamad. Africuuslased on karm rahvas, kuid me oskame elu häid külgi hinnata ning meie saarel on turvaline."

„Muidugi on teil turvaline – Ilgora saar ju kaitseb teid," kinnitas Kara.

„Ma mõtlesin pigem, sest me oskame oma saart kaitsta, kuid jah, meil on ka Ilgora. „Saar" on selle kohta palju öelda, pigem lihtsalt maariba, mis on Africuse ja maismaa vahel, kuid laevad peab see kinni ning veel mitusada kilomeetrit vee all ümbritsevad meid teravad kaljud, neist saab mööda ainult saarel õppinud kapten. Selle pärast ei olegi Must Oda julgenud ega saanud veel Mere Kantsi rünnata!" teatas ta uhkelt.

TulemõõkWhere stories live. Discover now