Shawanno mängud

228 33 8
                                    

„Milline neist on too Samler?" küsis Aaro sosinal Lassylt, Halli Saali kogunenud inimesi ükshaaval põrnitsedes.

„Cor Samler Owen Monjay – patsi ja habemega punapea troonist vasakul," sõnas tüdruk silmadega mehe suunas osutades.

„Hästi," vastas Aaro halvaendelise tooniga.

Lassy kiikas ärevalt Aaro poole, mees põrnitses Samlerit tulist viha täis pilguga. „Mida sa teha plaanid?" päris tüdruk.

„Selle reeturi kõige esimesena maha lüüa," urises Aaro, „tema pärast oled sina siin ja mitte turvaliselt Põhja Kantsis."

„Minu pärast pole vaja muretseda, ma saan hakkama."

„Ma tean, et sa saad hakkama, ma ise treenisin sind!" sõnas Aaro leebudes.

Nad katkestasid vestluse, kuna olid jõudnud trooni ette, kust vaatas neile otsa häirivalt rahuloleva ilmega Malon Bakuron.

„Viimaks ometi. Mul on teile häid uudiseid."

„Sa oled suremas?" päris Lassy sarkasmist nõrguva entusasmiga.

„Sa seisad Malon Bakuroni, Oda Keisri ja Estebani valitseja ees! Vaata oma keelt või sa jääd sellest ilma!" vastas Bakuroni asemel tema paremal käel seisev tumepruunide juuste ja kahvatu jumega Kharo Tarezo, „ning pealegi: sinu vaimukusest pole sulle mingit kasu, kui sa lankhaide ja alakranide vastu lähed!"

Lassy vaatas talle arusaamatu kulmukortsutusega otsa: „Millest sa räägid?" Ta oli kuulnud lankhaidest, hiiglaslikest Shawanno metsa sooämblikest, ning tal polnud erilist soovi ühegagi neist kohtuda.

„Ma räägin Tema Majesteedi üliheldest pakkumisest teile: te osalete Shawanno mängudel!" kuulutas Kharo ootusäreva ilmega.

„Miks me seda peaksime tegema?" nõudis Aaro põlglikult.

„Sest võitjal on õigus ühele soovile. Te võite saada tagasi oma vabaduse," vastas Malon Bakuron ette nõjatudes ja huviga vangide reaktsiooni jälgides.

Lassy ja Aaro vahetasid omavahel kahtleva pilgu. „Kus konks on?" küsis tüdruk viimaks, „kui te meid niisama minema lasete olete te veel lollimad, kui ma arvasin, seega: kus konks on?"

„Te võistlete koos aga finaali võib minna vaid üks," vastas Bakuron.

„Ilmselgelt..." pomises Lassy tüdinud ilmega, „kuulge, meil on idas päris probleemid – demigrode arv kasvab iga päevaga ning kui midagi ette ei võeta, hävitavad nad meid kõiki. Meil ei ole aega teie mõttetu jama jaoks."

„Võida finaal," teatas Kharo halvaendelise muigega, „ja sa võid minna."

„Hästi!" nõustus Aaro Lassy üllatuseks.

„Suurepärane!" hüüdis Malon Bakuron käsi kokku lüües, „me alustame kohe, viige nad ettevalmistusse!" käsutas ta sõdureid, kes Lassy ja Aaro enda ees Saali ukse poole lükkasid.

„Mida sa teed?" susistas Lassy läbi hammaste, „sa ei arva ju ometi tõsiselt, et nad kummagi meist vabaks lasevad?"

„Loomulikult mitte," sosistas Aaro vastu, „kuid see võidab meile ehk aega. Nad ei tee meile midagi niikaua, kui me neid lõbustame."

Valvurid ajasid nad lahku ning kumbki saadeti eraldi koridori mööda ettevalmistusruumidesse. Lassy ruumis ootas teda kaks toateenija moodi naist, kes ta kohe toolile istuma lükkasid. Nad võtsid ära tema senised riided, küürisid ta puhtaks ning andsid selga lumivalge pikkade varrukatega poolsärgi ja mustad venivad püksid. Nad pesid ja kammisid ta juuksed, peale mida need jälle pehmeks ja kohevaks muutusid.

TulemõõkWhere stories live. Discover now