Hoofdstuk 22❤️

2.5K 71 5
                                    

-POV Rosie-
Langzaam voel ik hoe mijn ogen zich een beetje open doen en hoor vogels vanaf buiten fluiten. Ik rek me voorzichtig uit en kijk naar mijn wekker. Kwart voor zeven, ik gaap nog even en loop vrijwel direct naar de badkamer.

Daar aangekomen gooi ik een beetje water in mijn gezicht en haal een overig stukje mascara van onder mijn ogen vandaan. Ik loop weer terug en bekijk hoe warm het wordt op mijn mobiel. Ik zie dat het rond de achttien graden wordt zonder regen, dus zou ik gewoon in een broek en een croptop kunnen lopen. Ik zoek tussen de rekken en vind een zwarte broek met gaten bij de knieën, dan pak ik een wit T-shirt met twee zwarte strepen op de mouwen. Ook pak ik nog een rood geblokt bloesje die ik om mijn heupen kan knopen.

Met die spullen loop ik naar mijn kamer en kleed me aan. Daarna doe ik wat make-up op, wat mascara met een lichte oogschaduw en wat lipstick. Ik doe ook nog wat concealer op want mijn wallen wil ik niet zo laten opmerken.

Ik trek nog snel even enkelsokjes en mijn Adidas schoenen aan, en dan loop ik met mijn schooltas naar beneden.

Ik pak een appel uit de koelkast, spoel die af en stop hem in een plastic zakje waarna hij in het voorvakje van mijn tas gaat. Ik eet nog gauw een boterham met jam op en pak een flesje power drink uit de koelkast die ik ook nog in mijn tas stop. Ik check nog even of ik alles bij me heb en zie dat mijn etui nog niet in mijn tas zit. Ik ren de trap op, pak mijn etui van mijn kamer en loop rustig de trap af. Ik stop mijn etui in mijn tas en doe hem op het voortrekje van m'n fiets. Ik bind hem vast en fiets naar de wachtplaats.

Samen met Anna loop en de klas in, ons laatste uurtje les. "Welkom bij jullie laatste les van de week want morgen gaan jullie naar Londen!" roept onze mentor mvr. Klingers. De klas juicht en dan onderbreekt de docent ons weer. "Ja! Jullie klas is eruit getrokken tijdens de loting dus we hebben weer eens mazzel. We gaan allemaal de eerste drie dagen opdrachten maken in Londen en de laatste dagen, dus tot en met zondag, mogen jullie zelf doen wat jullie willen" zegt ze en verteld verder. "Maandag komen we weer aan en dan kun je gewoon naar huis gaan. Dinsdag en woensdag hebben jullie de tijd om bij te komen en dan beginnen jullie lessen donderdag weer. Oh en voor ik het vergeet, je moet een klein verslagje maken over Londen en één monument. De groepjes mogen jullie zelf vormen zolang het maar groepjes van vier of vijf zijn. Ook verblijven we daar in een hotel." zegt ze voordat onze klas rumoerig wordt en de groepjes al klaar heeft. Briana, Jane, Anna en ik zitten samen in een groepje, en daar ben ik ook best wel blij mee.

"Nog even stilte! Morgen vertrekken we wel om half negen dus zorg dat je minstens een half uur of kwartier van te voren bij de bus bent. Je neemt ook je koffer of tas mee en stapt gewoon in de bus als we de toestemming geven. Ik ga zelf ook mee samen met jullie Engels docent. Dan mogen jullie nu gaan eigenlijk" zegt ze al na een kwartier. "Ik heb echt zoveel zin in morgen" zegt Briana. "Als jij het niet hebt, dan ik wel" zegt Jane en we fietsen met z'n vieren weg van school.

"Mam!" schreeuw ik door het huis. "Woonkamer!" krijg ik als antwoord en ik loop ernaar toe. "Vertel lieverd" zegt ze en ik neem plaats naast haar op de bank. "We gaan morgen naar Londen en ik wou vragen of je wil helpen met mijn koffer inpakken" zeg ik en zet een lieve glimlach op. "Ga maar vast naar boven. Ik pak wel een koffer voor je" zegt ze. Ik knuffel haar en druk een kus haar wang. "Thanks mam. Ik kijk alvast wat ik mee ga nemen" zeg ik en loop naar mijn kamer.

Ik kijk naar de kleren uit m'n inloopkast en pak alvast twee dikke vesten eruit. Het is soms best wel koud daar dus wil ik niet de kans lopen om ziek te worden. Ik leg ze op een leeg laatje en kijk verder. Ik pak nog vier lange broeken, twee spijker/skinny, één zwarte met ribbeltjes en nog een witte high waist broek. Ik leg ze naast de vesten neer en op dat moment komt mijn moeder ook binnen lopen met een koffer. Ik pak ook één korte broek en hempje die ik erbij leg. Ik pak één blanco wit
T-shirt uit de kast, een blanco zwarte, een felgele croptop met 'SUMMER' erop, een drie kwartmouw met kant erop en zwart witte strepen. Een donkergroen met blauw geblokt bloesje en nog een wit T-shirt met losse schouders. "Genoeg kleren?" vraag ik haar en mijn moeder pakt nog twee jurkjes die ze erbij legt. "Voor feestjes" zegt ze en ze pakt mijn spullen en netjes in.

The Boy Next DoorWhere stories live. Discover now