Deel 2~ Hoofdstuk 5❤️

1.3K 54 12
                                    

-POV Rosie-
"Oke, doe rustig aan daar. Niet te veel gaan drinken en niet te laat naar bed gaan. En ga zorgvuldig om met feesten" verteld mijn moeder haar preek. "Ik weet het. Ik zal voorzichtig doen" zeg ik haar. "Weet ik, maar ik ga je gewoon missen" zegt ze en knuffelt me nog een keer. Luke komt eraan rennen en springt op ons. "Let je goed op hem" vraag ik mam. Ze knikt en laat me dan weer los.

Ik kijk Stefan aan, hij staat naast mam. "Succes daar" zegt hij en omhelst me. "Jij ook hier" zeg ik hem en hou hem nog stevig vast. "Ik ga je missen" zegt hij. "Ik jou ook" zeg ik en we laten elkaar dan langzaam los. Ik hoor een toeter van buiten gaan. Dat moeten Katie en Briana zijn. Ze gaan net als ik naar de universiteit van Groningen. We zitten met z'n drieën in het zelfs appartement, tenminste een soort van. Katie heeft de onderste verdieping met een achternicht van haar. Bri heeft de middelste verdieping voor haarzelf en ik de bovenste met Ella, een meisje van de universiteit.

Ik zucht en geef ze allebei nog een knuffel. Luke aai ik nog over zijn kopje en druk er een kusje op.

"Dag!" roep ik nog en stap de auto in. Op weg naar Groningen.


Ik doe het autoraampje open en laat de wind een beetje in de cabrio komen. Alle spullen (kleren, foto's, schoolspulletjes) liggen in de dozen gepakt achterin de auto. Ik doe de radio aan terwijl ik me focus op de weg.

Ik begin mee te zingen bij het liedje 'Mercy' van Shawn Mendes. Ik hou echt zo veel van dat liedje, en Shawn. Hij is echt cute, maar Jack veel schattiger. Ik zucht, ik denk haast alleen maar aan Jack. Ik moet gewoon soms mijn gedachtes over hem uit doen. Alsof het een aan en uit knop is. Als dat zo was...

Ik zie hoe het verkeer zich langzaamaan zich begint op te proppen en ik weet maar al te goed wat dit is. Een file. "Shit!" roep ik en rij wat trager. Ik hoor dat het liedje 'Slow Motion' is afgelopen en dat er nu nieuws komt, dus ook van het verkeer.

Zoals ik al had gedacht, zeiden ze de weg waar ik op rij. Een file van zo'n acht kilometer vanwege een ongeluk. Er was een caravan die zich tussen de auto's had gestopt en er kwam toen een auto die te hard reed om nog te kunnen stoppen voordat hij de caravan had geraakt.

Dus nu zit ik al ongeveer een kwartier of halfuur te wachten totdat er weer wat vaart in de auto's komt. Ja hoor! Na zo'n vijf minuten begint het een beetje harder te gaan. Ik rij nu zo'n vierenzestig km/u en al gauw wordt dat tweeëntachtig. En van tweeëntachtig naar honderdzeven.

Ik zet de zender op QMusic en laat het erop. 'See beneath your beautiful' spelen ze af en ik begin zachtjes mee te zingen.

"You tell all the boys no, makes you feel good, yeah.
I know your out of my league, but that won't scare me, away oh no.

You've carried on so long, you couldn't stop if you tried it. You've build your wall so high, that no one could climb it. But I'm gonna try.

Would you let me see beneath you're beautiful, would you let me see beneath you're perfect. Take it off now girl, take it off now girl. I wanna see inside.
Would you let me, see beneath you're beautiful tonight.

You let all the girls go, makes you feel good, don't it? Behind your Broadway show, I heard a voice say please don't hurt me.

You've carried on so long, you couldn't stop if you tried it. You've build your wall so high, that no one could climb it, but I'm gonna try.

Would you let me, see beneath you're beautiful. Would you let me, see beneath you're perfect.
Take it off now boy, take it off now boy. I wanna see inside. Would you let me, see beneath you're beautiful tonight.

Oh, see beneath, see beneath.

I'm gonna climb on top your ivory tower. I'll hold your hand and then we'll jump right out. We'll be falling, falling, but that's okay.
I'll be right here, I just wanna love.

Would you let me, see beneath you're beautiful. Would you let me, see beneath you're perfect. Take it off now girl, take it off now girl. Cos I wanna see you say...

Would you let me, see beneath you're beautiful tonight.
Oh tonight. We ain't perfect, we ain't perfect.

Would you let me, see beneath your beautiful tonight."

Een zucht verlaat mijn lippen na het lied. Ik vind dit echt een persoonlijk liedje. Het was een soort van mijn liedje toen ik in de put was gevallen. Ik was weer thuis na zo'n drie jaar en ik voelde me zo erg misbruikt -maar dat werd ik daar ook-. Ik voelde me elke dag vies, ik douchte me 's ochtends en 's avonds. Puur om dat gevoel van alle betastingen kwijt te raken.

Ookal blijft dat trauma voor altijd in mijn herinneringen staan, wist ik dat ik mijn oude leven weer moest oppakken. Eigenlijk, ik denk dat ik daar weer mee ga beginnen.

Voordat ik Thomas ontmoette zat ik op jazz-dance. Ze zeiden dat ik goed was, ook al weet ik zelf wel beter. Maar het is en blijft een hobby van mij. En ik denk dat ik ook wel een nieuw baantje kan gebruiken aangezien ik ontslag heb genomen bij de 'forever 21'. Het leek me namelijk niet handig om een baan te hebben in Utrecht als ik in Groningen woon. Ik heb gehoord dat er een Subway zit dus ik hoop maar dat ze daar een werknemer nodig hebben, want ik kan dat baantje wel gebruiken.


"Over driehonderd meter rechtsafsla-" "Dankjewel TomTom maar ik heb je niet meer nodig" zeg ik als ik hem uitdruk.

Ik moet nog zo'n halve kilometer en ik begin bij een nieuw hoofdstuk in mijn leven.

The Boy Next DoorWhere stories live. Discover now