Deel 2~ Hoofdstuk 12❤️

1.1K 45 25
                                    

-POV Rosie-
Ik stap mijn auto uit en kijk naar het huis wat ik twee weken geleden heb verlaten. Ik sluit de deur, klik de auto opslot en loop dan binnen in mijn oude huis.

"Mam? Ben je thuis" vraag ik en kijk in de keuken. Ik hoor voetstappen de trap op of af lopen en hoor daarna een deur opengaan.

"Zusje!" hoor ik een opgewekte stem zeggen. "Stefan! Hoe gaat het" zeg ik als ik hem knuffel. "Prima met jou" vraagt hij. "Goed, hoe gaat het op de uni" vraag ik. "Geweldig! Maar ik kom zo terug. Even wachten hier, oké?" ik knik en hij loopt naar boven.

Na een minuutje denk ik hoor ik de voetstappen weer en gaat de deur open. Waar ik niet alleen Stefan zie maar ook m'n beste vriendin. "Anna!" Roep ik en ren naar haar. "Ik heb je zo erg gemist! Zijn jullie nog steeds samen?!" vraag ik geschokt. Ze knikt trots en kijkt hem blij aan. "Al iets langer vier maanden denk ik" zegt Stefan en drukt een kus op d'r haren. Ze zijn echt nog steeds het perfecte koppel. Een soort van Netflix en eten in één. Tenminste, dat is perfect voor mij.

"Gaat het bij jou goed op de universiteit" vraagt ze. Ik knik "Ja, ik heb tot nu toe nog maar twee onvoldoendes gehaald en dan vijfjes. Jij" vraag ik hyper. "Echt fantastisch! Het is leuk als je vriendje ook je studiemaatje is" zegt Anna blij. Ik knik overtuigend en we lachen. "Ik laat jullie wel alleen" zegt Stefan. "Wacht, waar is mam" "Oh, die is naar haar werk" zegt hij en stuurt me een knipoog. "Ik ga boodschappen halen voor vanavond" zegt hij en loopt weg met zijn autosleutels in z'n hand en zijn portemonnee.

"Het is zo koud buiten" zeg ik en begin te klappertanden. "Ja, ik ga nu letterlijk als een eskimo naar college" zegt ze en ik begin te lachen. "Wacht! Je bent volgende week jarig" zeg kik vrolijk. "Ja, 12 november" zegt ze blij. "Ben ik uitgenodigd" zeg ik met een grijns. "Hoe kan ik jou nu vergeten uit te nodigen" zegt ze.


We zitten naar de Zwanenprinses te kijken en het is bijna afgelopen. We hebben eigenlijk gewoon de film gekeken, gegeten, gelachen en gepraat. Niet veel bijzonders. "Oke... wat heb je liever, een aangebrande sok likken of zoenen met een slak" vraagt ze me. Ik kijk haar met open mond aan. "Het is maar een vraag hoor" "Ja, een heel erg vreemde vraag" zeg ik. "Ik ga voor de sok" zeg ik met afkeer. "Zou ik ook doen hoor" zegt ze lachend. "Bedoel je die nou sarcastisch" zeg ik. "Nee! Ik wil echt geen slak zoenen, ben je gek ofzo" zegt ze vol verbazing. Ik knik en kijk haar grijnzend aan. "Vraag maar raak" zegt ze met een stem die erop lijkt dat ze er geen zin in heeft. "Liever de darmen van een walvis eten of bier van hersenen drinken" zeg ik grijnzend. "Sick! Meen je die" zegt ze met open mond. Ik knik en lach haar uit. "Heb je dat allebei thuis?" vraagt ze angstig. "Nee, dan moet je naar China gaan ofzo" "Gelukkig" zegt ze en laat een opluchtende zucht horen. "Bier" zegt ze zo simpel als t maar kan. "Nu mag je dat ook drinken" zeg ik en sta op. Ik ren naar de keuken en hoor hoe Anna niet stopt met het woord 'nee' zeggen. Ik pak een gewoon biertje uit de koelkast en haal het etiket eraf, anders zou ze gewoon zien dat het Grolsch bier is.

Met een geopend flesje pils loop ik terug de woonkamer in en zie Anna al helemaal wegtrekken van afschuw. "Moet ik het echt drinken" "Het smaakt prima" zeg ik en neem een slok. Met open mond kijkt ze me aan terwijl ik van binnen echt stuk ga. "Hier, neem wat" zeg ik een geef haar het flesje. Ze kijkt me bang aan maar zet haar mond uiteindelijk wel aan de fles en neem een klein slokje. "Dit smaakt prima! Waar haal je dit spul" vraagt ze geschokt. "Ooh, gewoon in de supermarkt" zeg ik en kijk haar lachend aan. Ze bekijkt het flesje nog een keer helemaal rond en ziet dan 'grolsch' staan op de zijkant. De kant die naar mij wees. "Je liet me gewoon angstig m'n lievelingspils drinken! Wat ben jij een stom mens" zegt ze. Ik lig echt helemaal in een deuk.

"Oke... er is iets serieus dat ik je moet vertellen" zeg ik blij. Ze kijkt me verbaasd aan en zegt: "Vertel me maar". Ik haal diep adem en begin daarna mijn verhaal. "Sky, ze was laatst bij ons op college. Ze had een brief... van Jack" zeg ik blij. Ze kijkt me vrolijk aan. "Hier, lees zelf maar" zeg ik een geef haar hetzelfde briefje als wat ik van Sky heb gekregen. Ze leest het aandachtig door en na een tijdje kijkt ze me geschokt aan. "Hij leeft nog" zegt ze verbaasd en blij. "Dit moet echt geweldig nieuws voor je zijn. Niet soms?!" ik knik van blijdschap en ze omhelst me. "Hij kan gewoon nog terugkomen. Hij kan later nog met je trouwen en kids krijgen en een huis nemen en misschien een andere baan... eentje die niet levensgevaarlijk is" zegt se lachend. "Ik ben echt blij voor je. Echt heel blij" zegt ze en we omhelzen elkaar nog een laatste keer.

"Kom, we gaan je spullen op je kamer zetten" zegt ze en neemt me mee naar boven.

------------------------------------------------------
Hey babess💗
Zoals jullie weten heb ik dus een vriendje en daar gaat t echt heel goed mee. We zijn as donderdag twee weken samen en afgelopen zaterdag (op mijn verjaardag😏😍) hebben we elkaar gezien met jeugdmantelzorg. Dat is een groep volwassenen die leuke activiteiten bedenken voor mensen zoals ik, een mantelzorger. En Sven is dus ook een mantelzorger en we hadden een activiteit in m'n eigen dorp en we liepen dus door t bos en hij pakte m'n hand en aaaaahh HIJ IS ZO FREAKING LIEFF😍😍😍😍

Okejj genoeg over mijn liefdesleven...
Ik had eerder willen updaten, echt waar. Maar de laatste tijd had ik t zo druk en deze week heb ik ook zoveel proefwerken en so's en dat is dan nog moeilijk om alles bij elkaar te proppen als ik mijn training erbij moet rekenen. Ik ga daarom deze week niet updaten denk ik. Mar miss wel vrijdag want heb ik gwn niks en is t daarna ook weekend.

Nog 1 ding.
Ik heb een bericht gekregen van Wattpad dat ik de verkeerde categorie had gekozen dus hebben ze me in een andere categorie geplaatst. Ik ben dus vanaf Romantiek naar Tienerfictie gegaan maar dit boek gaat volgensmij over liefde of ben ik nou weer dom.

Ach ja, ik sta nu 15e in tienerfictie dus ik moet niet zeuren.

Ik ga nu maar heel veel kusjes van mij😚😚

1159  woorden xx❤️

The Boy Next DoorWo Geschichten leben. Entdecke jetzt