Deel 2~ Hoofdstuk 8❤️

1.1K 54 29
                                    

-POV Rosie-
De laatste vakantie week zit er bijna op en morgen begint mijn eerste dag op de universiteit. Ik gaap en sta op uit m'n bed. Het wordt niet weer zo'n dag waarop ik bijna niets ga doen.

Nee, vandaag ga ik sporten, vooral de kilo's die ik ben aangekomen -met die dagen die ik heb gespendeerd aan het kijken naar Netflix met voedsel- wil ik eraf hebben. Ik doe een sport BH aan en een strakke trainingsbroek. Ik doe nog een wit Adidas shirtje erover en doe mijn haren in een staart. Ik maak mijn ontbijt klaar in de keuken en kijk naar het nieuws.

Gewoon weer nieuwe shit. Beroemde Nederlanders, terroristen, Donald Trump. Die man vind ik echt een pedofiel. En een egoïst. Ook een asshole maar hij kan niets anders zijn.

Ik druk de tv uit en zet mijn bakje waar cornflakes in zat in de afwasbak. Ik pak mijn mobiel en oordopjes en plug die samen. Ik stop de oortjes in mijn oor en start de playlist.

Ik loop naar beneden en begroet Gabriel. Daarna loop ik ons appartement uit en begin te hardlopen.

Na zo'n tien minuten ben ik wel een beetje moe en stop dan met rennen. Ik zoek een bankje en vind die dan gauw. Zodra ik plaats heb genomen verlaat een diepe zucht mijn mond.

Ik stop de playlist en haal de oortjes uit m'n oren. Ik kijk rond in het parkje. Het is best wel druk in het parkje voor elf uur 's ochtends. Honden die uitgelaten worden, kids die rondrennen, nog meer hardlopende mensen.

Ik hijg nog steeds uit, tot op het moment dat er iets op me af komt. Het raakt mijn voorhoofd best wel hard en ook een klein beetje van mijn wenkbrauw.

"Wow, gaat alles goed? Het spijt me" hoor ik iemand zeggen. Ik kijk op en zie iemand die ik niet ken, tenminste nog niet. "Ja, het gaat wel. Je bal" zeg ik en geef de baseball aan hem terug. "Je krijgt al een kleine bult op je hoofd. Weet je wel zeker of het gaat? Moet ik je even bij mijn verzorgen?" vraagt hij maar door. Ik knik van ja. "Het gaat prima en ik kan prima voor mezelf zorgen" zeg ik. "Geef me dan op te minst je nummer. Dan kan je me bellen als het gaat of niet" "Nee, ik heb vriendinnen die bij mij wonen dus het lukt wel" zeg ik. "Ik ga maar weer" zeg ik. Ik zet de eerste stappen als ik zijn stem weer hoor. "Wacht!" roept hij. "Wat is je naam" vraagt hij. Ik draai me om en kijk diep in zijn ogen. "Waarom wil je dat weten" vraag ik. "Zodat ik m'n vrienden kan vertellen dat er een nieuwe chick in Groningen is" zegt hij met een grijns. Hij loopt naar me toe en ik voel zijn adem langs mijn oor. "Ten eerste, ik ben geen kuiken. Ten tweede, ik ken je pas net maar weet nu dat je een klootzak bent op level honderd en ten derde, laat me gaan" zeg ik als hij m'n arm vast pakt. Ik kijk hem boos aan terwijl zijn hoofd dichterbij komt. "Ps: het is een slechte fix move om een meisje en chick te noemen. Pss: ik heb een vriendje" zeg ik kwaad. "Die zie ik hier niet dus wat is je probleem" zegt hij koppig. "Mijn probleem ben jij. Dus laat me los" "Ga je vriendje roepen ofzo" zegt hij. Nu is het genoeg. Ik sla met m'n vrije hand op zijn wang en hij laat me los. "Als je geen fucking respect hebt voor mijn vriendje, zul je nooit het recht hebben om het leger te mogen. Ik wens je veel succes met je leven, want de mijne heb je zojuist geruïneerd" zegt ik woedend en loop weg hem verbaasd achterlatend.

Ik loop in de straat waar mijn appartement staat en loop ernaartoe.

"Hey Rosie" "Gabriel, ik ben niet te genieten nu. Sorry" zeg ik zuchtend als ik binnen loop. "Ik laat je dan wel met rust" zegt hij. Ik loop naar boven waar mijn kamerdeur zoals gewoonlijk op slot staat.

Ik loop zodra ik de kamer in ben vrijwel meteen naar de slaapkamer. Ik laat me op het bed vallen en stop mijn gezicht in het kussen wat erop ligt.

Ik haat dat soort jongens. Eerst lief doen en daarna jezelf teveel vinden. Arrogante klootzakken.

"Hey hey, mag ik binnenkomen" vraagt iemand. Ik kijk op en zie Bri staat in de deurpost. Ze leunt meet haar arm tegen de deur die helemaal open staat. "Tuurlijk, is er iets" vraag ik en ga recht op zitten. Briana loopt mijn kant op en neemt plaats op mijn bed. "Ik heb een probleem" "Een echt probleem, of een jongens probleem" vraag ik met een grijns. "Gosh, je kent me te goed Rose" zegt ze lachend. "That's how you know you're fucked up" zing ik. We lachen even maar dat stopt als Bri begint te praten.

The Boy Next DoorWhere stories live. Discover now