Hoofdstuk 32❤️

2.5K 65 27
                                    

-POV Rosie-
Ik loop door de nog lege gang op school naar 'de wc'. Over zeventien minuten gaat onze bel maar binnen twee minuten die van de onderbouw. Ik loop het wc-hok in en bewerk even mijn make-up. Ik hoor de bel van de onderbouw gaan en doe nog snel een lipstick op waarna ik me naar het lokaal snel.

Ik neem weer plaats naast Jane als ik het lokaal binnen loop en bekijk ik haar aantekeningen van Nederlands. Ik schrijf een paar theorieën van haar over en leg m'n pen neer.

Na nog een kwartier naar het gezeur van mevrouw Lingen te luisteren gaat de bel eindelijk en ruim ik mijn spullen in mijn tas.

Jane, Briana, Lissa en ik lopen al kletsend naar onze volgende les.

"Neem allemaal jullie plaats" zegt Klingers. Ik neem plek naast William want we hebben de plekken gehouden waar je de eerste keer zat.

"Hey" zegt hij zacht. "Hai" zeg ik terug terwijl ik naar het bord kijk. Dat is de tactiek van mij en m'n vriendinnen. Zo lijkt het alsof we opletten maar dan praten we. "Ik was ziek bij de vorige opdracht. Wat moeten we doen" "Je maakt thuis een schets vanaf de plek waar je staat. Dat kan buiten of binnen zijn je staart naar een punt en dan moet je tekenen. Je kunt de schets laten zien als je klaar bent en dat werk je hier op school dan af" zeg ik. "Dankje" hoor ik hem nog zeggen en we beginnen met tekenen.

Zo'n tien minuten nadat de les is begonnen begint onze tekendocente te praten. "Oke, misschien is het handiger dat ik sommige mensen even een andere opdracht geef. En met sommige bedoel ik degene die nog niet bezig is met de uitwerkingen en de details van de opdracht die jullie vorige week hebben gekregen.
Jullie maken drie schuine strepen die wel met elkaar verbonden zijn. Ze moeten diagonaal zijn en er moeten twee dezelfde diagonale lijnen aan dezelfde kant staan. Daarna teken je een boom, wel een realistische boom natuurlijk. In die zes vlakken heb je zes verschillende thema's. Bijvoorbeeld een vlak zwart-wit, of alleen maar streepjes. Zodra je daarmee klaar bent laat je het aan mij zien. Ik geef jullie dan goedkeuring als je met een fineliner het mag afmaken. Tot slot kunnen jullie dat bij mij inleveren" zegt ze. Ze geeft de meeste mensen van de klas een blaadje waaronder ik.

Ik begin met de lijnen en als ik daarmee tevreden ben maak ik de boom. Al gauw vind ik het een prima zicht en begin daarna met de thema's.

Ik schrijf zes thema's op een los blaadje en teken ze erin. Zodra ik alles heb getekend is zo'n half uur van de les voorbij en begin ik zachte tinten aan te brengen met mijn potlood.

"Ziet er gaaf uit Rose" "Thanks Will" zeg ik lachend terug en ga verder met mijn tekening.

Als ik bij het laatste vak ben heb ik nog zo'n tien minuten. Ik heb nog genoeg tijd om het af te maken maar dat lukt niet goed want er is veel geschreeuw waardoor ik me minder kan focussen. Toch lukt het me om mijn zicht bij het blad te houden en loop ik tevreden naar de docent om mijn tekening goed te laten keuren. Ik krijg een fineliner en begin de lijnen langzaam maar zorgvuldig over te tekenen.

Ik leg de fineliner neer direct nadat ik de laatste lijn heb getekend. Ik ruim mijn etui en tekenmap op en leg de fineliner weer op het bureau van de docent. Ik vouw en leg de tekening in mijn tas. Daarna hoor ik de bel, dus betekent dat dat we weer pauze hebben.

(Sorry kon er geen plaatje van vinden maar dat hangt bij ons op school)

Ik loop met mijn vriendinnen de kantine binnen en we nemen plek aan een tafel.

Jack neemt plaats naast me en drukt een kus op mijn wang. "Moet ik je straks naar huis brengen. Ik zou het graag willen" zegt hij. "Dat kan wel, zolang je me morgen vroeg weer meeneemt. Dan neem ik gewoon m'n fietssleutel mee" zeg ik. Hij drukt een kus op mijn lippen en ik ga er in mee. Mijn handen woelen rustig door zijn haren en zijn tong vraagt om toestemming op het moment dat ik het wil toelaten, voel ik iets nats op mijn hoofd richting mijn rug.

The Boy Next DoorWhere stories live. Discover now