Deel 2 ~ Hoofdstuk 14❤️

941 45 4
                                    

-POV Rosie-
Ik zit in mijn auto met Katie en Briana naar het feest van Anna. Ze was afgelopen zaterdag jarig en houdt haar verjaardag voor vrienden vandaag.

Na een minuut of dertig komen we aan bij haar huis. Gewoon die van haar ouders.

We lopen met z'n drieën naar binnen en komen al gauw aan in een versierde keuken. "Hey hey hey" hoor ik een vrolijke vanuit de woonkamer zeggen. "Gefeliciteerd An!" zeg ik blij en knuffel haar. "Dankjewel" zegt ze en kijkt dan verbaasd naar het cadeautje in mijn hand. "Je had het niet moeten doen" "Zegt de persoon die mij een puppy gaf voor m'n verjaardag" zeg ik lachend. "True, hier geef maar" zegt ze met een lachje. Ze pakt het kleine doosje uit en ziet wat nagellak, lipstick, oogschaduw en een cadeaukaart van Walibi voor een jaar. "Wij gaan sowieso samen naar Walibi! Dat beloof ik je, dank je" zegt ze met een lach en knuffelt me. Daarna geven Katie en Briana haar hun cadeau en knuffelen ook even.

"Hey Stefan" zegt Briana als we de woonkamer inlopen.
"Hai, kom hier zusje" zegt hij en spreidt z'n armen. Ik spring erin -niet letterlijk- en druk me stevig tegen hem aan. "Ik heb je gemist meisje" zegt hij een streelt mijn haren. "Ik jou ook" zeg ik een druk m'n hoofd wat dichter in zijn shirt. Zodra we elkaar loslaten voel ik hoe de koudheid me alweer omarmt, ook al is dat niet erg fijn. "Willen jullie taart?" vraagt Anna. "Ehm, wat hebben jullie?" vraagt Briana, he de vreetzak. "Monchou-, appelkruimel- en kwarktaart" zegt ze. "Doe maar appelkruimeltaart" zeg ik. Briana knikt ook en Katie wil graag monchou. "Ik breng het jullie zo" zegt ze. "Wacht, ik help je wel babe" zegt Stefan en loopt achter haar aan.

"Zijn we weer" zegt Stefan met een grijns als hij met taart de woonkamer in komt lopen. "Ik wil niet weten wat jullie daar hebben uitgespookt" zegt Katie met een beetje afschuw in haar stem. Stefan geeft Anna een knipoog en grijnst naar haar. "Hoef je ook niet te weten" zegt hij met een triomfantelijke grijns.

"Ik haal wat eten" zegt Anna en komt na een minuut of twee terug met een schaal chips en een fles cola met zeven glazen. Lissa en Jane komen er ook zo aan.

"Laten we Netflix opstarten" zegt Anna en pakt de controller van de PlayStation 4.

"Hey! Zijn we laat" horen we vanuit de keuken. Anna loopt naar ze toe en we wachten hier even totdat ze komen.

"Neem maar plaats op de banken" zegt Anna en we horen voetstappen onze kant opgaan. "Komen jullie even hier ja" zeg ik en omhels ze. "Ik heb jullie zo hard gemist joh" zegt Jane en Katie knikt terwijl ze zich in onze knuffel verpakt.


"We moeten Teen Spirit gaan kijken" zegt Jane als we klaar zijn met Mean Girls. "Het is echt grappig, het gaat over een meisje en die wil prom queen worden maar overlijdt. Ze moet dan gaan kiezen tussen de hemel en de hel maar als ze naar de hemel wilt moet ze de grootste nerd van de school prom queen maken" legt ze uit. Ik knik. We zoeken de film en starten Teen Spirit.


"We moet maar eens gaan maar nog een fijne verjaardag" zegt Lissa en trekt Jane aan haar arm. "Maar.. we hebben het nog niet over jongens gehad" "Oeh.. boytalk" zegt Stefan met een grijns. Ik kijk hem aan en hij begint te lachen. "Moet ik dan weggaan als het leukste begint?! Kom op waar zijn die roddels" zegt hij en gaat er helemaal voor zitten. "Echt sorry! Maar ik heb mijn broertje beloofd om te kijken naar zijn voetbal wedstrijd" zegt Lissa. Anna knikt en Lissa vertrekt. "Ik heb morgen een proefwerk en begrijp er nog niets van dis ik moet echt gaan leren. Het spijt me dat ik al zo vroeg weg moet" zegt ze teleurgesteld. "Kun je niets aan doen en ga maar leren. Dat is belangrijk" zegt Anna begrijpelijk. "Bedankt dat je me snapt. Nog wen fijne verjaardag meis" zegt Jane en loopt daarna weg. "Euh, hallo! Boytalk, wanneer" zegt Stefan een beetje ongeduldig. "Hou jij eens op met je jongenspraat" zeg ik en sla hem op zijn bovenarm. "Aan m'n gespierde biceps voelen? Die zijn alleen voor Anna zusje, ik kan ze moeilijk delen" zegt hij plagerig. Ik kijk hem verteerd aan maar er komt wel een lachje uit mijn mond. "Laten we doen, durven of de waarheid spreken" zegt Katie. We knikken en Anna begint met de eerste vraag.

"Briana" zegt ze. "Waarheid" zegt ze met een zucht. "Wanneer heb je voor de laatste keer gezoend en met wie" zegt ze grijnzend. "Eergisteren, met Gabriel" ik grijns en m'n mond zakt open. "Ik wist het!" Zeg ik enthousiast. "De hele buurt hoeft het niet te weten lieve schat" zegt Briana blozend. "You do like him" zegt Anna. "Was al vanaf de eerste dag. Ze viel meteen voor zijn helderblauwe ogen. Net een zee waarin ze aan het drijven is. Niet mijn woorden" zeg ik met een knipoog. "Stefan wat kies je" zegt Briana wanhopig. Stefan begrijpt de hint en zegt: "Doe maar doen". "Doe de kippendans" zegt ze lachend. Hij steekt een middelvinger naar haar op en we beginnen te lachen. "Laat mij de muziek maar doen" zegt Anna en en zet lachend het liedje erop. De rest van de avond was zo grappig. Anna moest laten zien hoe goed haar turntechnieken waren maar het ging niet verder dan een koprol. Ik had moeten zeggen wat de ergste zin in mijn leven was. Want ik was vijf en wou totaal niet gaan shoppen, en maakte de hele tijd nare opmerkingen dat ik dit niet wou. M'n moeder negeerde het en toen kwam een vrouw naar ons toe die zei 'als dat mijn kind was, had ze allang een draai om haar oor gekregen' en ik zei 'dan ben ik blij dat jij mijn moeder niet bent'. Het was behoorlijk komisch. En zo waren er nog meer belachelijke vragen.

Met een lachbui samen met Stefan loop ik naar ons huis. Ik slaap thuis dit weekend en neem de trein morgen terug naar mijn appartement in Groningen. Bekaf komen Stefan sn ik aan bij ons huis en lopen naar binnen.

"We zijn thuis" roep ik en krijg geen antwoord. "Mam was weer naar die man die laatst hier was" zegt Stefan en ploft neer op de bank. "Ik ga slapen. Ben moe en uitgeput" zeg ik en loop sloffend naar boven.

Zodra ik mijn kamer binnenloop pak in een warm vest en een jogging die ik aantrek. Ik poets mijn tanden haal mijn make-up eraf en was mijn gezicht. Daarna kruip ik moe in mijn bed en sluit m'n mobiel aan mijn oplader net voordat ik in slaap val.

----------------------------------------------------
Hey hey hey❤️
Zoals belooft 2 hoofdstukken vandaag en dit is de eerste🎉 ik zet er later op de avond het 2e hoofdstukje op en ga dan lekker slapen.

Ik hoop dat jullie dit hoofdstuk goed vonden.. ben er zelf niet verschrikkelijk strots op maar ik hoop dat ik jullie blij heb kunnen maken.

Ik ga maar weer👋🏼
Love you all💗

1211 woorden xx❤️

The Boy Next DoorWhere stories live. Discover now