Capitolul 4

16.3K 798 10
                                    

SOFIA

Am ajuns acasă, sufrageria noastră nu era foarte mare, aveam un şemineu pe peretele din stânga, o canapea vernil, în fața scărilor,care duceau la etaj. În partea dreaptă a încăperii era intrarea în biroul tatălui meu, James Evans, care se ocupa de contabilitatea mai multor firme prestigioase din oraş. Tablouri se găseaua pe fiecare perete al casei, era o pasiunea a tatălui meu. În spatele scărilor era intrarea spre bucătărie.

Am urcat scările, respirând relaxată că nu mă întâlnisem cu părinții mei. Am intrat în camera mea, zugrăvită într-un roz pal, pe peretele din față era patul de o persoană, cu două noptiere, iar sub fereastră era aşezat biroul dintr-un pal alb, pe peretele din stânga era aşezat dressingul. Covorul pufos alb se întindea pe podeaua maronie. Am păşit uşor în cameră, mi-am aruncat geanta pe pat, eram leoarcă, îmi era frig şi în plus, eram nervoasă.

După ce am făcut un duş, mi-am luat o pereche de blugi şi un tricou portocaliu. M-am aşezat pe pat. Nu puteam să îmi iau gândul de la Anthony.

Chiar nu voiam să îl am în preajmă, nici măcar o secundă. De ce dna Audrey a ținut să mă pedepsească? Scrisoarea! Trebuia să o citesc. Am căutat-o în geantă. Am luat în mână plicul am, pe care îmi era încripționat numele, am tras adânc aer în piept şi l-am deschis, am scos foaia împăturată. Acolo se aflau motivele dorinței doamnei Audrey! Lacrimile mi se scurgeau pe obraji, trebuia să o citesc, altfel nu voi putea înțelege. În plus, merita asta, mă angajase şi mereu mă ajutase.

" Dragă Sofia,

Ştiu că te întrebi de am ales ca tu să fii soția nepotului meu. Crede-mă că şi eu m-am întrebat, până am aflat răspunsul. În ochii tăi am văzut respect, prietenie, dragoste, recunoştință, adevăr, puritate şi multe alte calități, care vin din sufletul tău bun. Vreau ca nepotul meu să învețe aceste lucruri de la tine, ştiu că tu poți aduce la normal, aşa cum era el, nu-ți spun să-l schimbi, pentru că oamenii nu trebuie schimbați, asta vine de la sine. Îți cer să-l ajuți să se modeleze după tine, să-şi descopere calitățile bine ascunse în sufletul lui. Cu mine, mereu era bun, respectuos, uneori mai greşea. Spune lucruri, pe care nu le simte, iar apoi îi pare rău, iartă-l şi învață-l şi pe el să ierte, mai ales, să-şi ierte părinții. Îi sunt datoare mamei tale, de aceea vreau să fii tu aceea, pe care să o iubească nepotul meu, pentru că eu ştiu că iubirea va fi singurul lucru care-l va face să fie el. Ajută-l să renunțe la băutură, la femei, la afacerile neserioase, la anturaje.

V-am dat la dispoziție un an, pentru că e maximum de a descoperi dacă relația voastră va merge sau nu, aşa că în cazul unui divorț, vei putea rămâne la firmă cu funcția de director adjunct sau vei putea alege să mergi la o altă firmă parteneră, tot pe aceeaşi funcție, iar casa îți va rămâne ție. Vreau să fii fericită pentru că mi-ai fost, precum o nepoată. Nu vreau să crezi că sunt egoistă, dar crede-mă, dacă Anthony va ajunge să te iubească, va fi pentru totdeauna. Îți mulțumesc că ai fost lângă mine şi sper să ai parte de tot binele din lume.

Cu multă dragoste, Audrey Edward."

Lacrimile calde îmi umplea obraji, am simțit un fior pe şira spinării. În acel moment mi-am adus aminte de ea, o cunoscusem de mică, ştiam şi mirosul plăcintelor cu mere, pe care le făcea cu atâta drag şi mereu ne aducea şi nouă. Pentru mine era o bunică, deoarece eu nu îmi cunoscusem bunicii.

Era deja seară, m-am îmbrăcat într-o rochie marsala, care-mi punea foarte bine în evidență ochii mari şi verzi. Rochia era din bumbac, în cloş, cu mânecă lungă, ciorapi de culoare pielii, mi-am luat şi jacketa din piele, măslinie. Am încălțat nişte botine negre cu toc pătrat şi joase. Mi-am prin părul într-o coadă la spate, aveam o înfățişare mai rebelă. Mi-am luat nişte cercei uriaşi, rotunzi. Mă machiasem normal, o dungă neagră deasupra ochilor, cu tuşul şi puțin rimel, iar pe buze aveam un ruj mat marsala.

O zi poate schimba totulWhere stories live. Discover now