Capitolul 22

11.3K 545 5
                                    

Mama mea, avea mereu intenția de a deține tot timpul controlul casei, iar tata o lăsa să creadă că face asta. Sincer nu-mi păsa, de obicei, doar când avea nişte idei stupide, ca aceea de a mă mărita cu un bărbat înstărit, dar dacă nu îmi voi dezveli puțin corpul şi nu mă voi mai sexy, nu voi avea nicio şansă. Iar acum că urma să mă mărit cu nimeni altul, decât "faimosul" actor bădăran, Anthony Edwards, o făcea pe mama să se bucure, dar şi să se întristeze că ea nu a avut dreptate sau va zice că atunci când m-a văzut îmbrăcată în rochie, s-a topit săracul bărbat după mine.

Aveam o dipoziție deloc plăcută, iar acum trebuia să îi ascult discuția. Nu avusesem niciodată o relație strânsă cu mama mea, aşa ca două prietene, simțisem de multe ori nevoia să-i povestesc, dar parcă era ceva ce nu mă lăsa, probabil frica de a fi criticată. Uram asta!

Ea mă învățase cum să port, cum să mă îmbrac şi să fiu civilizată, dar uneori avea pretenții mult prea mari de la mine. Deşi după părerea mea, mă îmbracam bine şi purtam până şi tocuri, dar nu mă făcusem fotomodel, aşa cum îşi dorise mama mea. Eu am preferat arhitectura!

Nu aş vrea să fiu înțeleasă greşit, nu am nimic cu manechinele, ba chiar le admir. Dar eu nu am simțit că trebuie să fac asta. Arhitectura mi-a plăcut întotdeauna, de mică desenam case şi interioare, în stil copilăresc, dar după ce am învățat tehnicile de proiectare în facultate, a început să-mi placă şi mai mult.

- Sofia..

Glasul mamei mă trezi din gândurile mele. Mi-am mutat privirea spre ea, care stătea lângă mine pe canapea.

- Da, mamă.

- Mă bucur mult că tu şi Anthony, sunteți împreună, dar acum că faci parte din lumea mondenă, ar trebui să faci nişte cumpărături, să fii mai bine văzută. Poate o schimbare de look.

Eram sigură! O cunoşteam atât de bine!

- Mamă, lui Anthony aşa-i plac, iar el a spus clar că îi place look-ul meu şi să nu-l schimb vreodată!

Am văzut privirea ciudată pe de chipul mamei mele. Trebuia să inventez ceva, chiar aveam o garderobă impresionantă şi eram mulțumită.

- Bine, mă bucur, oricum eşti o fată foarte frumoasă, ştii asta.

Ce voia?

- Uite, ce e, Sofia.

Şi acum urma adevăratul motiv pentru care mă complimentase.

- Ce ?

- Aş vrea să renunți la jobul acela..de la firmă şi să-ți cauți poate un rol într-un film..

Ce să fac? Sper că glumea..eu actriță? Aş fi exact ca o rață jucând o vulpe..Serios?

- Poftim? Mamă, sper că ai simțul umorului dezvoltat, că altfel nu îmi explic această glumă bună..

- Sofia! Acum poți să ai alte perspective ca soție a lui Anthony, ba chiar să devii o vedetă internațională.

Da, de parcă m-aş mărita cu cel mai faimos actor din lume, când idiotul abia a reuşit să obțină un rol.

- Mamă, am încercat eu să spun pe un ton cât de calm am putut, nu fac asta! Iubesc ceea ce fac, iar eu voi rămâne în firma de arhitectură până la pensie. Ai înțeles? Ajunge un actor în familie.

- Scumpa mea, era doar o idee, nu trebuie să te enervezi. Bine, nu mă mai bag în viața ta, poți să faci tot ce vrei.

- Mă bucur că am ajuns la concluzia asta, mamă!

O zi poate schimba totulUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum