Capitolul 59

9.7K 483 6
                                    

ANTHONY

- Nu înțeleg ce facem cu toți aici? întrebă tatăl meu.

- Ai răbdare, sigur vom afla, zise mama mea.

- E o reuniune de familie, chicoti Henrietta.

- Unde e Sofia? întrebă James, tatăl Sofiei.

- Vă rog aşteptați să vină şi avocatul Taylor..am zis eu stresat.

- Avocatul? întrebă sceptic, tatăl meu.

Au trecut două săptămâni de la răpirea Sofiei şi tot nu am reuşit să fac rost de banii necesari. Nu mai aveam încotro decât să cer ajutorul întregii familiei, deşi voi risca să fiu linşat.

I-am adunat pe toți în sufragerie, bunicii mei, mătuşa mea şi soțul ei, verişoara Henriette şi soțul ei, părinții mei şi ai Sofiei, Nicholas, Jorge, Henry, Dean şi Darla.

Avocatul Taylor îşi făcu apariția, deşi îl chemasem în grabă, pentru că habar nu avea de ce se întâmpla şi de ce aveam de gând să fac.

- Ia loc, Chad, i-am spus eu. Toți erau împrăştiați prin cameră, unii aşezați pe scări, unii pe canapea, alții în picioare.

- Spune-ne despre ce e vorba nu ne ține în suspans.

Am tras adânc aer în piept.

- Vreau doar să mă ascultați până la capăt, fără să mă întrerupeți, bine?

- Haide, fiule, nu ne ține aşa, mă îndemnă bunicul meu.

Mi-am luat inima în dinți. Arătam îngrozitor, barba îmi crescuse foarte mult în două săptămâni, arătam precum un om care locuieşte pe străzi. Nu aveam somn şi nici poftă de mâncare.

- Eu şi Sofia suntem căsătoriți din..

- Anthony! ridică tonul, avocatul Taylor. Dacă faci asta nu vei mai dispune de nimic!

- Vă rog, lăsați-mă să vorbesc! Ştiu foarte bine ce fac. Deci eu şi Sofia suntem căsătoriți dintr-un interes, nu pentru că ne-am iubit. Toți mă priveau şocați şi strigau în cor "Ce?", "Poftim?". Ascultați-mă până la capăt, apoi puteți să îmi reproşați tot ceea ce doriți!

- Fii sigur, comentă tatăl meu.

- Bunica mea mi-a lăsat moştenirea, cu condiția de a mă căsători cu Sofia. Iar printre regulile impuse de ea, nimeni nu trebuia să afle de asta, în caz contrar banii din bancă vor fi donați şi vor fi lăsați la primul moştenitor. Lucrurile acestea le ştie mai bine Chad, toți îl priviră uimiți.

- Ştiam că Sofia nu are cum să se mărite cu tine! Scuze! zise Darla, când a observat privirea pe care i-am aruncat-o.

- Asta e un film? accentuă Henriette.

- Eu cred că e o glumă proastă, Nick se răsti.

- Nu, spun adevărul, dar vă rog lăsați-mă să continui.

- Mai e? întrebă tatăl Sofiei.

- Da. Sofia a fost de acord, să mă ajute, pentru că oricum nu avea să rămână cu mâinile goale. Jumătate din această casă şi din firmă îi reveneau ei. Dar lucrurile s-au schimbat şi ne-am îndrăgostit unul de altul, însă eu ca un cretin am stricat totul.

Henry şi Nick au tuşit la unison.

- Dacă nu aveam nevoie de acei bani, nu mă căsătoream cu Sofia, dar am avut două datorii mari, una mai mare ca celalaltă. Prima a plătit-o tatăl Sofiei, atunci când ea a fost răpită. Datoria pe care o am e triplă decât aceea, iar cămătarul a dublat suma inițială. Pe lângă asta, a răpit-o pe Sofia.

O zi poate schimba totulWhere stories live. Discover now