Chapter 26

110 9 2
                                    

Marie

Ik werd wakker van de heerlijke geur van croissantjes. Ik keek naar Bas die maast mijn bed stond met een bord met croissantjes met jam en melk. "Lekker, maar waaraan heb ik dat dan verdient?" vroeg ik. "Maakt niet uit, eet maar," ik knikte en Bas zette het bord op mijn schoot. Ik at mijn eten gulzig op. Ik zette het bord in de wasmachine en stationeerde mezelf voor de TV. Ik zette op netflix een film op en keek hem samen met chips.

Na de film mocht ik naar de binnenplaats. Gisteren mocht ik er niet heen, mijn straf had ik nog. Ik liet me op het gras vallen en keek naar het glazen dak. Morgen is het oud en nieuw. Ik ga vragen of ik dan in de binnenplaats door het glazen dak naar het vuurwerk mag kijken. "Gaat het Marie?" vroeg de bekende stem van Annemarie. Blijkbaar ben ik in slaap gevallen. Ik wende aan het licht en keek Annemarie aan. Haar warme adem voelde ik op nek doordat ze over me heen boog.

Ze keek me bezorgd aan. Ik knikte. "Het gaat wel," zei ik. "Mooi zo," zei Annemarie opgelucht. Ze hielp me overeind en plofte naast me in het gras. We zaten zwijgend naar de vogelgeluiden te luisteren. Ik wist waar ze aan dacht. "Het komt goed, ze missen, ze vergeten je niet. Over minder dan 2 weken zal je ze weer zien," probeerde ik haar gerust te stellen. "Maar wat als het niet lukt en als ze zich mij niet meer herinneren?" vroeg Annemarie wanhopig. "Dan kom je maar bij mij in de familie, mijn zus gaat toch dood," zei ik zacht. Ze aaide me over mijn rug. "We hebben inderdaad nog altijd elkaar," zei Annemarie zacht.

Nadat Annemarie terug in haar kamer was liep ik ook maar naar mijn kamer. "Arme Annemarie," zei ik zacht tegen mezelf. Ik zat op de bank te eten toen Bas naast me kwam zitten. "Wat moet ik eigenlijk doen als ik nooit meer thuis kom?" vroeg ik aan Bas. De Marietjes en Annemarie hebben ook een soort van baan gekregen. Niet dat het een leuke is, maarja het is een baan. "Dan ga jij modeshows lopen, daarom train jij, om een mooi lichaam te krijgen/behouden."
💁💁💁💁💁💁💁💁💁💁💁👱💁👱👱👱👱👱💁💁💁💁💁

Oehww. Zou jullie dat een leuke baan lijken?? 13 woordjes minder dan de vorige hoofdstukken ongeveer. Dat is niet zo erg hoop ik. ENNNN! Ik stond gister op #15, en raad eens? VANDAAG OP #14!!! Kan ik in de top 3 komen? Zorgen jullie daarvoor? Ik wil jullie echt allemaal bedanken schatjes!

-Vote, Comment & Follow

~Liza 😘😘😘💕💖💞

Escape 1 & 2Where stories live. Discover now