Epiloog

95 9 0
                                    

Marie

Ik zit samen met Cas in een cafeetje, om te vieren dat we een maand hebben. Ik leg mijn hand naast mijn koffie neer. Cas legt zijn hand erop. 'Wat heb ik lang naar deze dag uitgekeken,' zegt hij. Ik glimlach naar hem. 'Ik ook.' Ik pak met mijn andere hand de koffie en dronk. 'Zeg, ik heb nagedacht,' begon Cas. Ik keek hem geïnteresseerd aan. 'Zeg op,' zei ik wat ongeduldig. 'Heb je zin om samen met mij een weekje weg te gaan, gewoon ergens bij het strand in een huisje,' zei hij met zijn pretstemmetje. Ik knikte blij. 'Ja, lijkt me leuk!' zei ik enthousiast. 

Even later was ik thuis bezig met spullen inpakken voor morgen. 'Wat gezellig,' zegt mijn moeder als ik het haar heb verteld. 'Maar schatje,' begon ze opeens onverwachts. Ik knikte en keek haar aan. 'Ja?' Mijn moeder ademde even diep in. 'Doe je alsjeblieft voorzichtig, je bent net 5 weken vrij,' zei ze bang voor mijn antwoord. Boos kijk ik haar aan. 'Je zei zelf tegen mij dat ik weer een normaal leven moet oppakken, nou voor als je het nog niet door had. Daar ben ik nu mee bezig!' Boos klapte ik mijn koffer dicht en liep naar boven. 

Ik ging op mijn bed zitten en keek naar de muur. De Diane hangt aan een spijker in de muur. Mijn ouders stelden ooit voor om de Diane te vernietigen. Maar ik zei dat dat niet mocht. Dus kreeg ik de Diane, maar ik mag hem nooit meer omdoen. Ik bedacht opeens dat ik voordat ik wegga nog even bij Iris op bezoek wil gaan. Gewoon zodat ze daarna even zonder 1 week bezoek kan. Mijn ouders bezoek haar iets minder dan ik. Ik ben daardoor ook al een beetje boos op ze. Iris verdient meer bezoek, meer dan ze nu krijgt. 

De volgende dag pak ik mijn koffer en alle andere overige spullen en ben ik klaar om te vertrekken. Ik geef mijn ouders (ondanks dat ik boos op mijn moeder ben) een kus. Daarna loop ik de deur uit, naar mijn auto. Ik leg mijn spullen er in en rij richting het kerkhof. Als ik daar aankom parkeer ik mijn auto en pak de bloemen die ik mee heb genomen. Als ik bij Iris' graf aankom leg ik de bloemen neer. Ik blijf even staan en daarna loop ik weg. Ik startte de auto en ging naar Cas. En nu, ga ik mijn leven weer proberen op te pakken. Niet samen met David dit keer, maar met Cas...

Ik sta op #10! Dankjewel dat ik zo hoog sta! Kom ik weer eens een keer in de top 3? De laatste keer was een paar maanden geleden😉

Ik denk niet dat ik een dankwoord doe. Ik ga nu gelijk beginnen met deel 3. Kijk maar op mijn profiel, en voeg deel 3 gelijk toe aan je leeslijst!

-Vote, Comment & Follow

~Liza💖

420 woorden✏😊👏

Escape 1 & 2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu