Chapter 34^The ending part 2

117 8 4
                                    

Marie

Het geluid van de sirene sneed haast door mijn hersens. Ik hou het niet meer vol. Langzaam val ik om. Ik voel me tegen iets warms aan botsen waardoor ik bij bij bewustzijn blijf. Ik doe mijn ogen open. Ik keek recht in het gezicht van David. Ik toverde een glimlach op mijn gezicht. Annemarie en de Marietjes zijn veilig en we zijn ontsnapt. "Laten we naar je huis gaan," zegt David zacht. Ik knik. Bas word langzaam de ambulance in getild op een brancard. David tilde me op en zette me in de auto naast hem op de achterbank. Ik leunde tegen hem aan en mam reed weg. Na een tijdje voelde ik me stukke beter en vertelde ik wat ik allemaal heb meegemaakt. "En zo is het gegaan," beëindigde ik mijn verhaal haast trots. "Wow," zei mijn moeder. "Doorzettertje" grinnikte David.

Thuis aangekomen maakte ik eerst mijn kamer schoon. Daarna nam ik een lekkere warme douche en stopte mijn gratis kleding van mijn kamer daar in de was. Ik zong een vrolijk liedje. Mijn leven leek opeens magisch. "Ik ga naar mijn vriendinnen!" riep ik voordat ik de deur achter me sloot. Bij Jade aangekomen belde ik aan. "MARIE!" gilde Jade op me afstormend. "Kom binnen en vertel ons alles," vragend keek ik haar aan, ons? "Zijn ze er ook?" vroeg ik ongelovig. Jade knikte en trok me mee.

Nadat ik helemaal plat geknuffeld was vertelde ik mijn vriendinnen het verhaal. "Kanjer," zei Bella trots. Jade keek me aan. "Mag ik even iets met Marie bespreken, onder vier ogen?" vroeg Jade voorzichtig. Ik knikte en keek verwachtingsvol naar mijn andere vriendinnen. Ze stemden gelukkig ook in, ik had niks anders van ze verwacht. "Ik.. Bij het zwemmen ben ik weggegaan, ik hou het niet meer vol," weende Jade zacht. Ik legde mijn arm om haar heen. "Het is weer goed, misschien moet je het de anderen ook vertellen, ze verdienen het schat," zei ik. Jade knikte. "Is goed," zei ze al wat sterker. "Ik heb dus een trauma," begon Jade haperend. Ze vertelde het hele verhaal, de details hield ze achter. Iedereen stond op om haar te knuffelen. "Dus daarom wou je niet zwemmen?" vroeg Bella opeens begrijpend. Jade knikte klein. Ik keek op mijn telefoon en zag een gemiste oproep van mijn moeder. "Ik moet naar huis," zei ik terwijl ik iedereen knuffelde. "Doei schatje," zei Jade voordat ik de deur dicht deed. 

Thuis aangekomen stond pap in de woonkamer te praten met mam. "Papa!" zei ik tijdens onze knuffel. "Ik weet alles al, je hoeft het niet nog eens uit te leggen," zei pap nep-blij. "W..wat is er?" vroeg ik toen ik de stemming gemerkt had. "Ga maar slapen, morgen gaan we vroeg naar Iris," zei mam gehaast. "MAAR WAAROM NIET NUHUU?" vroeg ik onbegrijpelijk. "Omdat ze nu geopereerd word en morgen dan.. dan.." Mijn moeder begon te huilen en nam het over: "Ze word dus geopereerd en morgen al;s de operatie niet goed gegaan is.. dan. kan het haar laatste dag worden." 

The ending part 2! Hierna komt het laatste hoofdstukje gevolgd door een Proloog en dankwoord. De Q&A zal ik online zetten als ik genoeg vragen heb.

-Vote, Comment & Follow

~Liza

Escape 1 & 2Where stories live. Discover now