Chapter 30

124 9 0
                                    

Marie

Ik werd wakker en al snel stond ik weer buiten voor de training. Na de stomme stomme training mocht ik eindelijk in de binnenplaats pauze hebben zeg maar. Annemarie kwam naar me toe en vertelde enthousiast dat het goed ging met het brouwsel. "Maar Marie, we moeten jouw ketting een dag van tevoren in het brouwsel stoppen," ratelde ze verder. Ik slikte. Ik heb beloofd aan opa om mijn ketting nooit af te doen. Ik stemde in, het is om te ontsnappen. "Je kan me vertrouwen," zei Annemarie toen ik bevend ja knikte. "Dat weet ik, ik heb het beloofd... Maar ik doe het om te ontsnappen!" zei ik. "Mooi zo, over 4 dagen kom ik je ketting ophalen, is dat goed?" vroeg ze aan mij. "Is goed," zei ik terug. "Ik moet gaan, ik hou je op de hoogte," zei Annemarie zwaaiend. Ik zwaaide terug. "Ik ga mijn ketting voor het eerst afdoen," fluisterde ik zacht tegen mezelf. "Vergeef me opa, het is om te ontsnappen," huilde ik zacht.

Ik besloot maar terug te gaan naar mijn warme kamer. Ik plante mezelf met een dekentje op de bank en keek tv. "Wat is er?" vroeg Bas toen ik snikte. "Gaat jou niks aan," zei ik een beetje snouwerig. Bas hield zijn schouders op en liep weg. Ik hoef niet alles te delen altijd!

David

Vandaag moesten we van de politie langskomen. Ze hebben een vingerafdruk gevonden. Nee niet die van mij of van Marie, dat is wel logisch. "Stap maar in David." Bij het politiebureau worden we gelijk een kamer ingeroepen. "We hebben dus een vingerafdruk gevonden los van die van jou en Marie," begon dezelfde politieagente als de vorige keer. "De persoon die daarbij toebehoort is Mohammed en staat in de verdachtenlijst, wegens ontvoering van onschuldige naamgenoten meiden. Ze waren dus op zoek naar iemand die de naam Marie in haar naam heeft." ik knikte. "Blijkbaar is jullie Marie degene die hij zocht, heeft ze misschien iets bijzonders?" Mevrouw Witten knikte klein. "Vertel maar," commandeerde de politieagente aan de moeder van Marie. "Ze draagt de diamanten ketting van Diana(dat is de naam van de ketting dat jullie het weten)  "Pardon, de Diana?" vroeg de politieagente ongelooflijk. "Ja," pufte mevrouw Witten. "Dan is dat duidelijk, Mohammed wil de Diana van Marie Witten," zei de politieagente meelevend. Ik slikte, Marie wou hem daarom nooit om doen!

Marie

"Kom op je moet eten!" zei Bas. Ik schudde mijn hoofd. "Ik voel me even niet goed!" schreeuwde ik. "Mijn leven is niet goed!" "Dat komt toch niet door mij!" ik lachte sarcastisch. "Jij houd me hier net zo goed als Mohammed," schreeuwde ik bijna hysterisch. Bas hield zijn handen omhoog en liep weg. Ik liet me op bed vallen. Waarom heb ik toch zo een klote leven. Het ging zo goed. Totdat ik werd ontvoerd en Iris kanker kreeg. "Het komt allemaal door jullie!" gilde ik. "Allemaal! Alles!" ik begon te janken als een speenvarken. Mijn kussen werd zeiknat van al mijn tranen. Ik beet in het kussen om niet meer te gaan schreeuwen. Ik huilde mezelf verder in slaap...
  😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😴😴😴😴😴😴😴😴
Helloowww, ik ben zo blij met jullie als lezertjes! Leuk hoofdstukje? Hoop het wel. Het gaat zo goed met mijn boekjes!! En dat komt allemaal door jullie!!

A lott of

-Vote, Comment & Follow

~Liza💞😘😘😘

Escape 1 & 2Where stories live. Discover now