Chapter 2.16

74 5 1
                                    

Marie

We stopten met de auto voor de ingang van de begraafplaats. Julian en ik stapten uit en liepen onder de poort door. Ik voelde de tranen achter mijn ogen branden. 'Het spijt me Iris..' zeg ik als ik naar het graf van Iris wijs. 'Goed zo Marie,' zei Julian met een glimlach. Hij gaf me de bloemen die ik op Iris' graf neerlegde. 'Verberg de Diane,' zeg ik zacht genoeg dat Julian me niet hoort. 'Dit moet gevierd worden! We gaan chinees halen en jij mag bij ons aan tafel eten!' zegt Julian in de auto tegen iedereen. Ik voel het speeksel al uit mijn mond komen. 'Lekker!' antwoord iedereen. 

We zitten aan de tafel waar iedereen die mij bewaakt altijd eet. De zak Chinees gaat rond. Na een tijdje is hij bij mij aangekomen. Gulzig schep ik veel op. 'Neem maar lekker veel ja,' zegt Julian menend. Ik neem het allermeeste van iedereen en iedereen is het daar wel mee eens. Ik eet mijn eten zo snel op dat ik nog 10 minuten zat te wachten op de rest voordat ze me naar de kelder brachten. 'En denk er aan Marie, elke keer dat jij meewerkt, word je beloond,' zei Julian voor hij me weer alleen liet. Ik knikte. Wacht maar op je dochter Julian... Ik voelde me zelfvoldaan dat ik in het geheim mezelf verzette, met behulp van mijn ex-vijand!

Dus knorde ik minder en reageerde ik positief op alles wat van Julian moest. 'Wat is er toch met je Marie? Je bent minder..ja...je weet wel..' zei Julian zondagochtend. 'Knorrig, verzettend, negatief..' maakte ik hem af. Hij knikte. 'Ja, dat bedoel ik.' Maar verder gingen we er niet op in, blijkbaar genoot hij er wel van dat ik alles doe nu wat hij maar vraagt. 'Hou het maar zo!' Julian liep naar boven en sloot de deur af. Ik pakte mijn telefoon. Als ik nu gesnapt word... 10 gemiste oproepen... Cas, Mercedes, Jade, David... Mercedes had een bericht gestuurd. Ben bezig met het plan, hou je taai..ik zal je helpen.. stond er. Glimlachend stuurde ik een bericht terug: Dankjewel.. Ik borg mijn telefoon weer op en zette de tv aan. Hopelijk mislukt Mercedes' plan niet. 'Anders zal ik hier voor de rest van mijn leven moeten blijven,' mompelde ik in mezelf.

Sorry voor lang niet updaten, kort hoofdstukje, saai hoofdstukje etc. etc. etc.

-Vote, Comment & Follow

~liza💖

396 woorden✏😢👎

Escape 1 & 2Where stories live. Discover now