Chapter 2.4

95 7 2
                                    

Marie

Ik werd wakker van de wekker en stompte hem uit. Ik moet vandaag naar school, urgg. Daar gaat mijn leven. Ik stond wankelend op en trok mijn kleding aan. Ik kamde mijn haar en bracht make-up aan. Ik at beneden een broodje en melk. Daarna trok ik mijn jas en schoenen aan. Ik pakte mijn tas die ik zoals altijd op de bijrijdersstoel smeet. Ik startte zuchtend de auto. Op naar je vrijetijdsverspilling; school. 

Ik stapte bij school aangekomen uit de auto en al snel stond ik samen met mijn squad bij ons geclaimd bankje. We zijn best wel populair op school, wat natuurlijk chill is. 'Zijn jullie na Popz goed aangekomen?' vroeg Quinten na een tijdje aan ons. Iedereen zei ja, behalve ik. Ze keken me allemaal aan. 'Ben jij niet goed thuisgekomen?' vroeg Jade verbaasd. Snel schudde ik mijn hoofd. Ik vertel het ze wel een keer, maar nog niet nu. 'Ja, uhhm. Ik kwam goed thuis.' Opgelucht zuchtte iedereen. Dat was awkward! 

We liepen na het 2e uur zuchtend naar de kantine. 'Nog maar 5 uur te gaan vandaag,' zei Bella. 'Nog maar 5 uur?' vroeg David ongelooflijk. 'Ohhja, pardon. Nog 5 uuuuuuurr te gaan ik ga doooood- nu goed?' vroeg Bella. David knikte, 'perfect.' We begonnen allemaal hard te lachen. Ik bestelde een broodje en at het snel op; de bel ging namelijk al bijna. 'Ik moet naar de les.' Ik nam afscheid en liep naar lokaal 300, waar geschiedenis word gegeven. Toen ik bijna bij lokaal 300 was voelde ik een hand op mijn schouder. Ik keek om en zag Jade. 'Ik heb ook geschiedenis,' zei ze. Ik knikte. Ik vind Jade mijn beste vriendin. Ze begrijpt me altijd en andersom ook.  

We gingen links in het midden zitten. We zitten daar altijd omdat dat niet in het blikveld van de leraar is. De leraren/leraressen kijken altijd naar de achterste. Vooraan kijken ze je recht aan. Maar op de plek waar wij zitten, kijken ze het minst. Dus, les 1: N O O I T achterin zitten! Na de les gingen we weer met z'n allen pauze houden voordat we weer van elkaar werden gescheiden om naar onze lessen te gaan. 

Ik nam Jade na school mee naar achter de school. 'Wat is er?' Ik heb besloten om het Jade te vertellen. Haar kan ik altijd vertrouwen en ze begrijpt me. 'Eigenlijk was ik niet veilig aangekomen thuis-' 'Dat merkte ik al hoor schat,' grinnikte Jade. Zie je? Ze begrijpt me altijd. Misschien zelfs te goed... 'Ik zal je het verhaal vertellen..' ging ik verder. 'En nu is Cas mijn mannelijke beste vriendin en ben ik bang voor die witte BMW,' eindigde ik mijn verhaal. 'Ik zal je beschermen.' Jade sloeg beschermend een arm om mijn schouder. 'Maar niks tegen de anderen zeggen!' beval ik.

Ik liep snel naar mijn auto en smeet ( zoals gewoonlijk) mijn tas op de bijrijdersstoel. Ik reed weg van de parkeerplaats van school. Door de spiegel zag ik weer die witte BMW achter me aanrijden. 'Verdomme,' zei ik verschrikt. Ik besloot verder te rijden en de witte BMW te negeren. Het werkte ook altijd bij Iris als ze irritant deed. Dan negeerde ik haar en daarna kwam ze al snel sorry zegg- ik schudde mijn hoofd. Niet aan denken nu Marie! Ik parkeerde mijn auto op de parkeerplaats in onze straat en tot mijn schrik parkeerde de witte BMW ook. Ik sloot de auto af en rende naar huis. Ik gooide de deur achter me dicht thuis aangekomen. Met een luide BAM viel de deur dicht. 'Kan het wat zachter Marie!'

Heb veel tijd nu! Ben klaar met mijn cadeau voor jullie. Kan niet wachten tot mijn verjaardag. Dan komt het boek online! Kunnen jullie ook niet wachten? (Wat een vraag omg Liza!) 

-Vote, Comment & Follow

~Liza 

Escape 1 & 2Where stories live. Discover now