Chapter 27

116 8 0
                                    

Marie

Ik werd wakker en kleedde me snel aan. Pfff, modeshow loper. Dat valt me best tegen. Ik at een ontbijtje en liep naar de sportvelden. Trainen is een stuk minder leuk nu ik weet waarom ik train. Na het trainen had ik eindelijk vrije tijd in de binnenplaats. Het enige leuke hier. Maar, vandaag om 12 uur mag ik zelfs vuurwerk afsteken van Mohammed! Ik maak het pakketje open. Nadat ik heb gekeken wat voor vuurwerk ik allemaal had vroeg ik aan Annemarie of ze ook vuurwerk met mijn zou willen afsteken. Het mocht ook van Mohammed. Annemarie stemde in. "Ja, leuk!"

"Moet je niet nog lekkers en champagne kopen voor 12 uur?" vroeg ik aan Bas. Bas zei dat ik gelijk had en al snel zat ik alleen op de bank. Ik kreeg een vreemde gedachte in mijn hoofd. Zal ik ontsnappen? Een ander stemmetje in mijn hoofd zei dat het beter is om te wachten op het brouwsel. Ik gaf het stemmetje gelijk en bleef op de bank zitten. Eerst op het brouwsel wachten is beter. Ik keek maar wat tv. Na een tijdje kwam Bas terug met een tas. "Je hebt weerstand kunnen bieden," grinnikte Bas. Ik knikte, voor de 2e keer is het me gelukt. "Goed he?" vroeg ik. Ik was totaal vergeten dat hij de waarheid niet sprak gister in dat hok. Bas rommelde met de tas. "Gaan we het nog klaarzetten voor vanavond of hoe zit dat?" Ik knikte en stond op. "We gaan er een gezellige dag van maken," glimlachte Bas. Gelukkig maar.

Nadat we alles hadden klaargezet, besloot Bas om opdracht te geven aan de keuken om te koken speciaal voor kerst. Bas, Mohammed en ik gaan samen eten en buiten vuurwerk afsteken. Ik beken dat ik er best wel veel zin in heb. Ohja! Annemarie mag ook mee-eten! Dat heeft Bas geregeld! Gaaf toch? Om 7 uur kwamen Annemarie en Mohammed de kamer binnen. "Ik zou zeggen, aan tafel!" zei Mohammed. Niemand liet het zich 2 keer zeggen. We aten heerlijk met z'n allen. Om 10 uur stonden de Oliebollen op tafel. Nog 2 uurtjes! Ik kan niet wachten. De vuurwerk heb ik buiten al klaargezet voor gebruik en de champagne stond al op tafel. "Ik kan niet wachten," zei Annemarie in mijn oor toen we voor de tv zaten een programma te kijken die aftelt voor nieuwjaar.. "Ik ook niet,"zei ik enthousiast.

Het is zover! 3.. 2.. 1... "GELUKKIG NIEUWJAAR!" riepen we allemaal tegelijk. We dronken de champagne en staken vuurwerk af. De knallen dreunden in mijn oren. Dit heb ik gemist; lekker feesten. Om 1 uur gingen we pas weer terug naar binnen. "Te gek!" zei Mohammed voordat hij Annemarie meenam naar heer kamer. "Slaap lekker," zeiden we tegen elkaar. Ik knipoogde naar Annemarie en ging in bed liggen. Een avond om nooit te vergeten.

Ook nog voor jullie de beste wensen he! (Sorry voor de late reactie)

-Vote, Comment & Follow

~Liza

Escape 1 & 2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu