DG -21. Bölüm - Part/2: BEBEK

32.7K 2K 1.3K
                                    

Merhabalar!

Sınır; 1300 yorum.


Keyifli okumalar...

***

21. BÖLÜM: BEBEK


 O büyük kavganın üzerinden üç hafta geçmişti. Mahallede kavganın dedikodusu neredeyse bitmişti. Aileler bir araya geldiğinde ufaktan laf söylemeler olsa da Asude ve Devrim bu konuyu pek önemsemiyordu. Evlilikleri de beklenenden iyi gidiyordu.

Üç haftadır ufak tefek atışmanın dışında kavga etmemişlerdi. Defalarca birlikte vakit geçirmiş, sinemaya gitmiş, tek başlarına pikniğe gidip çift bisikletine binmişlerdi. Akşam olduğunda birlikte televizyon kavgası ediyorlar, sinema gecesi yapıyorlar, kardeşlerine akşam oturmasına gidiyorlardı. Hayat tam da Asude'nin istediği gibi gidiyordu. Nazar değmemesi için her gece ve sabah dualar ediyor, sadakalar dağıtıyordu.

Sabah Devrim'i işe gönderdikten sonra uyumamış televizyondaki kadın programlarından birinin karşısına geçmiş çay keyfi yapıyordu. Akşam yemeği derdi yoktu kocası onu yemeğe götüreceğini söylemişti. Akşama kadar yan gelip yatacaktı. Kapının sesi ile sıçradı yerinden. Terliklerini ayağına geçirirken beklemeden gidip açtı kapıyı.

"Hoş geldin Esma."

"Hoş buldum canım." Esma salona geçerken Asude ona bir bardak çay doldurup uzattı. İkili yan yana oturmuş sunucunun konukları azarlamasını heyecanla izliyordu.

"Allah tavuğun bile hayırlısını versin Esma. Hayırsız olursa gider komşunun kümesine yumurtlar. Bir de evlat olacak şunlar. Tiplerine bak tiplerine. El birliği ile öldürdüler annelerini, burada da poz kesiyorlar." Asude ayıplar bir şekilde ekrana bakarken programa çıkanları kınamaya devam ediyordu. Esma ise onu onaylarken çayını içiyordu.

"Sahi sizin bebek işi ne oldu?"

"Adamı ikna edeceğim dedim ama aklıma hiçbir şey gelmiyor. Sokakta bebek görüyoruz sevelim diyorum işimiz var gidelim diyor. Alışveriş merkezine gidiyoruz bebek mağazasının önünden geçelim diyorum, yok yok ben şu mağazaya bakacaktım deyip yol çeviriyor."

"Şu düğünü bir atlatalım da sebep buluruz sana sıkma canını."

"Ne düğünü kız?"

"Haberim yok deme vallahi gülerim. Kız sen nerede yaşıyorsun? Tüm Ankara çalkalanıyor bu düğün ile!" Esma'nın alaycılığı Asude'nin canını sıkmıştı.

"Uzatma da söyle kimin?" Asude durumdan baya uzak kalmıştı. Mahalleden hiç ayrılmamasına rağmen ondan habersiz kimin düğünü oluyordu.

"Kız Seyfi ağabey ile Alev evleniyor ya. Bu akşam kına var."

"Hadi canım benim haberim yok. Onlar ne zaman nişanlandı da evleniyor?" dolmuşçu Seyfi ile mahallelerinin kızı Alev'in aşkını bilmeyen yoktu. İkisi bir dargın bir barışık bu yaşlarına kadar gelmişlerdi. On beş gün barışık olan çift bir ay boyunca dargın gezer, her gittikleri yerde artık birbirlerine o gözle bakmadıklarını söyler daha sonra barışırlar. İlk başlarda bu durumdan rahatsız olan aileler artık alışmış onların işine karışmamışlardı.

"On beş gün önce istemişler, şimdi de evleniyorlar işte. Malum ikisinin de yaş kemale ermek üzere..."

"Ana... Valla haberim yoktu. Ben bir de o Alev'e bununla evlenirsen kaşarsın demiştim." Asude her defasında arkasından bacım diye söylenen adam ile evlenmemesi konusunda uyarmıştı ama kötü gönül laf dinlememişti demek ki.

AFİLİ ÂŞIKLAR SERİSİ 1-2 (DÜZENLENİYOR)Where stories live. Discover now