Day in Londen

18.2K 334 7
                                    

POV Olivia

Ik zat op de gang met Ming. Tegen over ons zaten nog 3 andere. Iets verderop zaten nog 4 meiden te kletsen. Naast ons zat de enige eerstejaars op te warmen. Ik, Ming en nog 2 andere waren de enige tweedejaars. De rest was allemaal derde jaars of ouder.

Simone, de eerste jaars, had ik wel vaker gezien. Soms mocht ze met onze les meedoen. Ze was erg goed en mocht misschien na de kerstvakantie ook naar de tweede komen. Ze was erg lenig en een knap meisje. Haar bruine lange haren kwamen tot over de helft van haar rug. Ze had heldere blauwe ogen die eruit sprongen. Ik had één keer met haar een dans moeten uitvoeren maar verder kende ik haar niet echt.

Ik leunde tegen de muur en was aan het smsen met Ed. Morgen ging niet door. Ik zou twee dagen naar huis gaan, vanmiddag vertrekken en morgen dus en dan zou hij me daarna ophalen. Morgen was zijn vliegtuig nog niet gebruiksklaar ofzoiets. Nouja het zal wel. Ik wist nog niet of ik naar de Styles' ging of naar mijn vader.

Ik schrok op uit mijn gedachten door de deur die open sloeg. Ming en ik stonden snel op. De man die uit de deur kwam deelde zwarte maskers uit en nummers. De stickers moesten we op onze buik plakken. "Waar zijn de maskers voor?" vroeg Roos. "Zodat de band niet op uiterlijk afgaat." Ik keek naar Ming die met haar ogen rolde.

We liepen naar binnen en gingen vooraan zitten. We gingen volgorde van jong naar oud. Ik weet niet waar dat op sloeg maar oke. Ik ging op de grond zitten en begon met rekken en strekken. Ik was namelijk al vrij snel aan de beurt. Simone stond op en liep naar het podium.

Het geluid van de jury tafel klonk, wat betekende dat ze mocht beginnen. De lampen boven de tafel waren uit en alleen vage contouren van twee personen waren duidelijk.

Na enkele auditie's stond ik op en liep ik naar het podium. Ik ging klaar staan en het liedje let her go begon. Ik danste alsof mijn leven ervan af hing. Ik liep aan het einde van de dans het podium weer af en keek hoe Ming haar dans deed. (AN: Olivia's dans staat rechts!)  Ik wachtte rustig tot iedereen was geweest.

"Oke we gaan even overleggen" Hoorde ik een stem van de jury tafel komen. Die stem, het was een Ierse stem en hij kwam me zo bekend voor. Ik keek naar Ming. "Wat is er?" Vroeg ze. "Die stem komt me zo bekend voor." Ze knikte. "Mij ook" Iedereen knikte en was het eens met mijn stelling, dat niet vaak voor kwam.

Iedereen moest op het podium gaan staan. "Nummer 8, nummer 9 en nummer 2, helaas jullie zijn niet verder." Klonk een andere stem. Een britse stem. Ik keek hoe een tweedejaars en twee derdejaars het podium verlieten. Ze gooide hun maskers af en liepen de zaal uit. "Nummer 3, nummer 5 en nummer 10, jullie zijn door." Ik was nummer 3. Ik keek naar Ming en zag dat zij nummer 5 was. Nummer 10 was Roos, een derdejaars.

"Nummer 1, helaas jij valt af" Het was een tweedejaars. We hadden samen Hip Hop maar ze was een stille, haar naam was me nooit opgevallen. Ik keek naar Simone en 2 andere. "Nummer 7, je bent door" Een derdejaars begon vrolijk te springen, het was Kim. Opeens herkende ik de stemmen. Hoe kon ik dat niet weten.

Simone en een derde jaars stonden er nu nog als enige. "Nummer 4, je hebt nog niet genoeg ervaring." Ik keek op en zag dat Simone weg wou lopen.

Ik sprong het podium op. "Als je haar niet door laat gaan, doe ik niet mee. Haar techniek was zoveel beter dat die van nummer 6. Zij" Ik wees naar Simone. "is een van de beste danseressen die ik ken." Ming keek me met grote ogen aan.

"Dus jij denkt dat dat ons iets uitmaakt?" Zei de Ierse stem. "Ja, ik durf op te komen voor mijn vrienden. Kan ik van jullie niet zeggen" Ik hoorde de twee fluisteren. "Hoe weet je dat?" "Ik ben helderziend. Maar ik zit er niet mee als ik niet door ben." De twee jongens stonden op en liepen naar het podium. Ik wist het. Niall en Zayn kwamen uit het donker te voorschijn. Ming spuugde haar drinken uit. Simone keek me geschrokken aan en Kim en Roos begonnen te stuiteren van blijdschap. Ik zat dus nu omringt met Directioners. Fijn

"Dus jou boeit het niet als je door bent?" "Nou nog minder." "Als je zo dapper bent om voor iemand op te komen, laat je gezicht maar zien." Zei Zayn. Ik keek naar Ming die haar hoofd schudde. Maar het was al te laat. Ik trok aan de touwtjes en voelde mijn masker van mijn gezicht glijden. Zayn en Niall's monden vielen open. "Olivia?" Ik zwaaide kort.

"Uhm nummer 4 je bent door, sorry nummer 6" Zei Niall snel. Kim keek verbaasd van mij naar de jongens. Ik liep naar mijn tas en trok mijn trui aan. Ik schoot in mijn schoenen en liep de zaal uit. Iedereen keek me verbaasd na. Ik had hun wel genoeg gezien voorlopig.

POV Harry

Ik zat beneden met Liam en Louis te xboxen toen Zayn en Niall binnenkwamen. "En zijn de danseressen knap?" Vroeg ik lachend. Niall en Zayn keken elkaar aan. Daarna keken ze naar mij. "Ja ze zijn best knap" Zei Zayn die doorliep naar boven. Niall knikte en pakte wat chips van tafel. Ik keek hem raar aan. "Wat is er?" Vroeg ik. Hij haalde zijn schouders op en keek naar de tv. In zijn ooghoeken hield hij mij in de gaten.

De telefoon ging en ik liep er rustig naartoe. Niall volgde iedere stap tot ik uit zicht was verdwenen. Ik hoorde hem meteen met Liam en Louis praten. Ik rolde met met ogen en nam de telefoon op. "met Harry?" "Met je moeder, kom je morgen nog hierheen?" "Ja ik heb besloten toch te komen." Ik hoorde mijn moeder een vreugdegeluidje maken. "Mooi, ik moet gaan want Rose speelt met de kaarsen." Ik hoorde meteen het getuut van de telefoon. Als Rose er was, zou Olivia er ook wel zijn. 

Ik liep vrolijk terug naar de woonkamer. Niall stond te springen op de bank, ik denk dat hij had gewonnen. IK lachtte en ging op een van de stoelen zitten. Ik neuriëde vrolijk. "Waarom ben je zo vroljik?" Vroeg Liam. "Olivia is in Holmes Chapel." Zei ik blij. Niall stopte met springen. "Dat kan niet. Ik heb haar vandaag gezien" Zei hij. Nu keek ik verbaasd naar hem. "En je zegt niks?" Niall keek naar de grond. "We hebben niet echt gepraat, het leek me niet belangrijk." "Waar?" "Op de dansacademie natuurlijk."

Ik liep naar mijn kamer en pakte mijn koffer in. Niall kwam achter me staan. "Ben je boos?" Vroeg hij. Ik schudde mijn hoofd. "Nee ik snap het wel"  "Maar, hey, misschien komt ze wel" Ik knikte. "Ik ben gewoon bang dat ik het door Simon voor altijd heb verpest." Zei ik.

Ik liep naar beneden en bracht mijn koffer vast naar de auto. Ik ging nog even wat eten. Ik liep de keuken vrolijk in en pakte wat pannekoeken uit de koelkast di nog over waren van vanmorgen. Ik stopte ze  in de magnetron. Perrie kwam de keuken vrolijk ingehuppeld. "Hallo Harry" Zei ze terwijl ze door huppelde. Ik keek haar raar na.

Ik propte snel de laatste pannekoek in mijn mond, want Niall kwam de keuken in. "Jij! Jij hebt MIJN pannekoeken op!" Hij kneep zijn ogen op elkaar en rende toen op me af. Maar inplaats van mij aanvallen viel hij de koelkast aan. Ik moest toch wel lachen zeker als je Niall's hoofd zag.

"IK GA!" Riep ik. Ik liep de voordeur uit, op naar Holmes Chapel...

Move on ♥Where stories live. Discover now